Thursday, February 26, 2015

I'M TAKEN!! (^_^)

Assalamualaikum..

Hi kawan2.. Lama rasanya Ena tak tulis about my personal life.. Banyak sangat benda jadi since Ena pindah keje at my hometown. Dah hampir setahun 7 bulan Ena keje at this corporate company. Ada up n down, sangat mencabar sepanjang career life ni. But im so thankfull cause semua ni mengajar Ena utk jadi lebih kuat.

1 perkara paling besar terjadi dalam hidup Ena bagi tahun 2014 adalah, I'M TAKEN!! Ya Allah sangat tak sangka secepat ini jodoh Ena datang. Siapa yg tahu kisah Ena for sure tahu lepas 'kisah' itu Ena tak pernah terfikir soal jodoh. Hidup Ena more tu kerja, family n my business and Alhamdulillah at that time business Ena sendiri tengah naik balik. Im really work on it. Pulun habis bak kata orang utara.. Hihi.. 

Tapi siapa la kita utk menidakkan kuasa Allah Swt. Fyi, my En Tunang actually my ex-schoolmate lebih tepat lagi my ex-bf too! hahaha.. Nowsdays tahu la kan. Group Whatsapp what so ever. So we meet up again but as a friend only. Can u imagine after we break up 4 years ago we never seen each other even we stay at the same place. Wow, me myself could't believe. 4 tahun kot tak pernah sekali pun terjumpa or berhubung. Hebatnya kuasa Allah Swt kan. Even though this relationship also not run well at the beginning. Ena almost give up. Sangat malas nak serabutkan kepala dengan hal remeh temeh tapi berkat restu both family Alhamdulillah. Itulah perkara paling penting. RESTU keluarga. Seriously im so fobia when it come to family blessing. Cukup la sekali sakitnya Allah saje tahu.. tsk..tsk :'(

Minggu ke 2 Raya family En Tunang datang merisik. Hantar tanda orang kata. Kelakar nau rasa time ni. Raya kan time tu Ena bole relax2 makan2 kat dapur cam takde ape je. Tau2 je mak datang, 'Nah cincin risik, pakai!' Hahaha.. Sempoi.. Both family discuss bulan 10 lebih tepat 25/10/2014 is our engagement day. Cuti awal muharam senang orang cuti n kebetulan mak birthday too. Double celebration! :)

Cut it short for majlis tunang ni simple je for family and close friend. But i tell u kalau dah majlis dekat rumah gamaknya jadi besar jugak, Plus kami both family sedara mara ramai.. Tak jemput orang luar pun penuh dah rumah.. hihi.. Family En Tunang saje datang 12 kereta. Amboi u tau la dekat 1 kampung ye u bawak.. haha.. Mak dah risau dah time ni takot makanan tak cukup. Alhamdulillah makanan tempat caterar utk 150 pax just nice utk semua. Alhamdulillah, again tetamu puji makanan sedap. Thank you to my aunty n uncle yg sediakan caterer dari Catering Maju Makmur. Sangat recommended bukan sebab mereka family sy tapi memang sedap masakan mereka.. :) 

Majlis tunang sebelah petang around 3pm. Alhamdulillah majlis went well. Ena nak share sikit gambar majlis Ena yg tak seberapa. Share happiness :)

 I'm taken.. Some1 fiance!! :)
 Muka cover sangat padahal bedebor tunggu nak sarung cincin.. haha
 Future MIL sarungkan cincin.. Alhamdulillah
 Happy birthday ma.. Love u to the moon n back.. Tq besusah payah utk Ena
 Kakak n kakak2 ipar.. Orang kuat majlis :)
 My bff dr zaman sekolah rendah.. tq korang! 
 Some of family En Tunang 
 Hantaran dari En Tunang untuk Ena
 Hantaran dari Ena untuk En Tunang


Last but not least, tq so much En Tunang. InshaAllah apa pun jadi kita tetap bersama. Amin'

 My another half.. Pemilik tulang rusuk kanan saya

Kalau berkesempatan Ena buat entry khas cerita persiapan tunang Ena ye. Untuk rujukan or kenangan sebenarnya?? T_T

Till we meet again,

love Ena 

No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute