Monday, November 16, 2015

>>>HERBA MAHARANI>>>
>>BEST SANGAT KE....SAMPAI BERKOTAK-KOTAK JUAL SEBULAN>>



BETUL KE BEST???
Ramai yang cakap MAHARANI NI TONGKAT ALI UNTUK WANITA........walaaaa.........
Fikir-fikirkan lah itewwww ya.
Seronok ke tidak bila suami dok puji-puji kita sampai kembang-kembang kita sebab rasa bangga!

Semuanya tentang TENAGA!

Ingat tak Ena pernah cerita kisah gundik dan maharaja last week..........

Bayangkanlah Gundik bernama CIXI ni terpaksa bersaing dengan 3999 orang gundik yang lain......(kalau seorang 1 malam, dan pengiliran dibuat seadilnya (hihihih) maka seorang gundik hanya dapat berjumpa maharaja 10 tahun sekali....kuikuikui.....

Dijadikkan cerita Gundik bernama CIXI ni mengamalkan herba maharani, makanya beliau menjadi kesayangan dan kegemaran raja. Hinggakan beliau mengandung dan melahirkan satu-satunya putera untuk maharaja. Maharani CIXI mangkat pada umur 90 tahun, yang ketika itu beliau masih lagi didatangi haid! HEBAT!!!!! PEACE YO!

Gundik kalahkan permaisuri.......Ajer sentap!
So kita yang memang dah tentu HALAL ni janganlah buat vodo je! Suami memang la tak complain sebab tak nak kita sentap & sendu pulak!

Jom tengok FUNGSI HERBA MAHARANI

MEMBANTU……

1) MENJAGA KESIHATAN WANITA
i. Mengawal atur KITARAN HAID
ii. Mengawal atur keseimbangan HORMON (estrogen dan androgen)
iii. Melegakan SENGGUGUT
iv. Mencegah jangkitan KULAT dan FUNGUS
v. Mengatasi masalah KEPUTIHAN
vi. Menghentikan PENDARAHAN
vii. Membantu melegakkan SAKIT PINGGANG
viii. Melegakan MIGRAIN
ix. Melegakan sindrom MONOPAUS
x. Mengurangkan masalah PERPELUHAN malam

2). MEMULIHKAN DAN MENYEGARKAN TUBUH
i. Meningkatkan sistem IMUNISASI badan
ii. Membantu menyingkir TOKSIN
iii. Menambah DAYA penyesuaian TUBUH terhadap persekitaran
iv. Menyubur badan dengan menambah SEL DARAH MERAH dan PUTIH serta PLATLET
v. Menguatkan dan melindungi fungsi HATI
vi. Mencegah INSOMNIA

3). MEMBANTU MENINGKATKAN KESUBURAN
i. Meningkatkan peredaran DARAH
ii. Mengembalikan keinginan SEKS
iii. Menguatkan dan mengecutkan otot-otot RAHIM organ PERANAKAN selepas bersalin
iv. Memperbaiki STAMINA
v. Menguatkan KAKI BADAN yang lemah

4). AWET MUDA
i. Menyelesaikan masalah MUKA PUCAT
ii. Sistem ORGAN dalam tubuh akan berfungsi dengan lebih baik (anti-penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan
iii. Menegang dan memberi KEANJALAN pada kulit (payu dara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin dan pinggul..

Banyak nye kehebatan Herba Maharani ni..Rugi kalau x cuba..

Whatsapp/Telegram/Sms Ena : 016-3488354

Wednesday, November 4, 2015

HERBA MAHARANI HALAL KE TIDAK??

HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)

Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing..

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani...  tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi  didatangi haid.  Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 

Credit to Sis Azlin. 



Macam tak percaya kan?
Eh, cuba lah dulu! 
Pasti lepas ni Cik Abang terus supply untuk uolls!
Most of my customer memang begitu. Memula keluar belanja sendiri dulu, tapi bila Cik Abe dah dapat "SEDAP" "RAPAT" "KETAT" "ANAK DARA HARI-HARI" takkan lah tak nak belikan kan? Kadang tu terus beli stok untuk 3-4 bulan 
punya penggunaan. 
Memang hebat uolls......
Try lah! 
Menjamin suami isteri bahagia gitewwww ..... 

Rm98/box . 
Penggunaan untuk sebulan. 


Ena 016-3488354

Thursday, July 16, 2015

SELAMAT HARI RAYA 2015

Assalamualaikum..

Salam 29 Ramadhan kawan2..
Dah selamat sampai kampung ye?? 
tengah buat apa tu??
Mesti tengah sibuk kat dapur kan.. hihi
Ena masih lagi kat opis, keje lagi. Bagi can geng lain cuti coz lepas raya ena pulak cuti panjang! ;)

InshaAllah jika tiada aral esok umat islam akan menyambut aidilfitri. Ena nak minta maaf jika ada tulisan ena yg buat kawan2 terasa. Kosong-kosong ok..

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin 
Salam Aidilfitri 1436 Hijrah

:)


Monday, June 22, 2015

MARHABAN YA RAMADHAN

Assalamualaikum.

Selamat berpuasa kawan2. So how dah hari ke 5 puasa ni. Kemain memasing Ena tengok dah update buat kuih raya. Baju raya tak payah cakap la. Amboi memasing pakai designer saja tahun ni. Tahu la designer byk keluarkan Ready To Wear (RTW) tahun ni. Melaram ye korang! Hihihi.. 

Apa-apa pun yg penting lebihkan amal ibadah ye. Puasa/Ramadhan ni setahun sekali saje kita jumpa. Jadi gunakan kesempatan yg ada utk gandakan amal ibadah. Yela kita tak tahu umur kita ni sampai bila. Bole jumpa lagi Ramadhan tahun depan? Ena tahun ni masuk tahun ke 6 berpuasa tanpa abah. Rindu.. :'( 

Ena puasa this year ada lain sikit la beza. Busy buat preparation nak kawin. What?? Dah nak kawin?! Ahahaha.. Daku sendiri masih tak percaya. Tiap kali tengok kad kawin sendiri tiap kali tu rasa pelik.. Bole?? T_T Ok la Ena nak share tips puasa ni. Kalau nak rasa bertenaga sepanjang hari timu sahur minum secawan Mineral Coffee ok n drink a lot of plain water. InshaAllah xde masalah perut lapar or lembik. hihi.. 


Last but not least, Salam Ramadhan 1436 Hijrah kawan :)

Tuesday, May 26, 2015

KENAPA PERLU ADA BVSM BIO VELOCITY SLEEPMATE??

Assalamualaikum. Selamat petang kawan2..

Selain PB, Ena selalu dapat sms/call/whatsapp customer nak tahu tentang Bio Velocity Sleep Mate BVSM. Ok meh Ena cerita info penting KENAPA PERLU ADA BVSM BIO VELOCITY SLEEP MATE. Sebabnya --->

Tak macam selimut macam toto, boleh di bawa ke mana saja! 

APA SEBENARNYA BVSM INI?? Hari2 ada saja testimoni yg best2.. hihi

Bio Velocity Sleep Mate adalah pelapik tilam yg :

*Pertama di dunia dan di Malaysia
*Disuntik/disembur garam laut dalam
*Didedahkan dengan cahaya matahari selama sebulan - cahaya matahari waktu dhuha sahaja sebab masa ni ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan dan keberkatan.

Kajian selama 20 tahun - BVSM hasil kajian saintis Jerman, garam laut dalam dari Korea dan di kilangkan di Malaysia.

KENAPA GARAM??

*Rawatan garam sudah lama diamalkan di blok Soviet dan Eropah Timur dan negara China
*Garam juga memainkan peranan penting dalam perubatan Islam
*Gangguan makhluk halus, penawar racun

Diadun dalam bentuk Bio Velocity - kelajuan gelombang yg berupaya menembusi badan manusia - bergetar/bertindak dengan molekul air dalam badan - ikatan air terputus/terbebas tenaga dalam bentuk haba - terhasil oksigen.

Bila haba di bebaskan ia melarutkan kolestrol yg tersumbat di salur darah juga melarutkan darah beku di arteri jantung dan otak - melancarkan darah seluruh badan.

Bila darah lancar semua masalah kesihatan akan pulih dengan izin-Nya - Hormon balance, renewal sel berlaku sebab tu kita boleh jadi semakin sihat dan awet muda. hih..

KENAPA TENAGA MATAHARI DAN GARAM DI PROSES PADA BVSM??

*Sebab masa tidurlah proses renewal sel berlaku - tapi hanya dengan tidur yg lena ye
*BVSM bantu anda untuk mendapatkan 'deep sleep' tanpa gangguan supaya segala proses penyembuhan berlaku dengan semaksima yg mungkin
*Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan membuat keputusan
*Tidur yg lena dengan BVSM akan pulihkan aura - rasa happy/tenang

RAMAI YG SUDAH SEMBUH DARI SAKIT KRONIK YG DI TANGGUNG BERTAHUN

*Senggugut
*Stroke
*Slip disc
*Migraine
*Asthma
*Tekanan perasaan/depression
*Gila/Sakit jiwa
*Insomnia
*Darah tinggi
*Koma akibat otak kecut/darah beku'

CARANYA??

CUMA PERLU TIDUR DENGAN BVSM JE!!

*Tidur dengan BVSM bagi yg belum sakit InshaAllah dapat elakkan dari sakit jantung dan stroke.

Bila dah mula tidur dengan BVSM :

~Ada yg cepat rasa kesannya
~Ada yg lambat rasa
~Ada yg kata terus rasa nak muntah
~Ada yg kata leganyaa.. 1st night tidur, Alahmdulillah lena tidur, badan pun rasa ringan
~Ada yg rasa... Masalah tulang belakang saya masih rasa sampai sekarang tetapi dah kurang sakitnya
~Ada yg kata.. Tulang belakang saya dah ok.. Alhamdulillah
~Ada yg kata.. Saya muntah2!
~Ada yg kata.. Saya mimpi menakutkan malam tadi
~Ada yg kata.. Saya malam tadi tak boleh tidur
~Ada yg kata.. Bertahun saya tak bole tidur, malam tadi saya tidur tak sedar apa!
~Ada yg kata.. Masalah kronik yg saya hadap bertahun2 hilang terus

Apa pun.. cara kerja BVSM

~Membelai dan mengurut mesra badan anda dan menyihatkan sel
~Detox
~Baiki
~Pulih

BERAPA LAMA??? Inilah yg anda kena tahu!!

~Ada yg badan dah ada macam2!! (berkarat dalam badan kita tak tahu)
~Ada yg problem saraf
~Ada yg lemak punyalah banyak
~Ada yg sel dan lembab
~Ada yg air sangat kurang 

So apa yg berlaku pada badan dan perasaan anda apabila menggunakan BVSM?? Ianya bergantung pada sistem badan masing2!!

TIPS:

Berdasarkan banyak pengalaman. Macam2 ada, ramai yg dapat manfaat segera dalam masa 3 hari. Walaupun tempoh penyembuhan biasanya 21 hari. Jadi dalam masa 21 hari tu, anda sabar, bersangka baik, teruskan tidur guna BVSM, minum air putih 2-3 liter sehari dan minta doa sungguh2 dengan Allah. Sesungguhnya Dialah Maha Penyembuh :)

JOM DAPATKAN 1 SET BVSM UNTUK ANDA DAN KELUARGA!!

1 KELUARGA 1 BVSM!!

Info lanjut sila sms/whatsapp/telegram Ena 0163488354


Tuesday, May 12, 2015

PREMIUM BEAUTIFUL & BIO VELOCITY SLEEPMATE ANSURAN (INSTALMENT) 2015 + CASH REBATE PROMOTION!

Premium Beautiful & Bio Velocity Sleepmate Ansuran (Instalment) 2015 + Cash Rebate Promotion!

Assalamualaikum. Hi kawan2
J

Lately Ena busy sikit dengan preparation kahwin. Lagi 3 bulan baru la nak menggelabah. Hihi..

Sebelum bertambah busy (baca : acah-acah je) nak inform yg sekarang Ena ada beberapa set Premium Beautiful) dan BioVelocity Sleepmate untuk beli secara ansuran (instalment)!.


Syarat-syarat untuk instalment Premium Beautiful:

1) Maximum 12 bulan
2) Bayaran ansuran minimum Rm200 sebulan, deposit Rm300
3) Harga 1 full set ikut ukuran badan (anggaran Rm2500-2800)
- pls whatsapp/SMS Ena 016-3488354 untuk dapatkan ukuran ye
4) Premium Beautiful corset akan diberi setelah deposit pertama Rm300 dibayar


Syarat-syarat untuk instalment BioVelocity Sleepmate:
1) Maximum 5 bulan
2) Bayaran ansuran minimum Rm250 sebulan (4 bulan) + deposit  = Total RM1,488
3) BVSM akan diberi setelah deposit pertama Rm488 dibayar


PROMO CASH REBATE PREMIUM BEAUTIFUL & BIOVELOCITY SLEEPMATE!

Kawan2 yang ada budget untuk beli Premium Beautiful secara cash atau credit card, Ena akan berikan harga special untuk kawan2 semua!

1) Harga Premium Beautiful RM2,500 -RM2,800 (ikut ukuran badan, Ena akan fitting sampai kawan2 dapat size yang betul2 selesa dan sesuai dengan badan ; yang penting boleh pakai 8 jam sehari untuk kesan optimum!). Lepas tu kawan2 akan dapat balik RM150 cash rebate ye!
Jadi kawan2 hanya perlu spend Rm2200 - 2400 untuk 1 set Premium Beautiful ni!

SANGAT JIMAT!!!



Kalau kawan2 nak beli lebih daripada 1 set lagi bagus. Katakan kawan2 pakal kumpul 4 orang and beli 4 set sama2, kawan2  akan dapat total cash rebate utk 4 set tu Rm1,000. Plus dapat Luminez Brigtening Skincare Set lagi :)
So 1 set tu jatuh jadi Rm2000-2200 je tau!



2) Harga BioVelocity Sleepmate Rm1,488, and uols akan dapat balik cash rebate Rm140 .
Jadi kawan2 akan dapat harga RM1,348 untuk 1 unit BVSM...








Now kita ada promotion untuk Pembelian 3 units BVSM – kawan2 boleh beli set ke-4 dengan harga RMm500 sahaja!
Kawan2 dapat beli 4 set at a total of Rm4,914 , then tolak lagi cash rebate Rm420 (untuk 3 set tadi). So kawan2 just bayar Rm1228.50 saje tau. JIMATTTT!!

3) Pembelian secara credit card, ada 0% 12 months instalment untuk credit card Hong Leong Bank, Citibank and Public Bank! Credit card bank lain pun boleh buat instalment just ada sedikit upfront fee dalam 3-7% (RM60-RM140). But still murah sebab kawan2 dah dapat cash rebate
J

4) Pembelian secara cash dan credit card ni, Ena pun akan bagi MYSTERY GIFT ok!

Ok so now, Ena dah bagi a few option untuk kawan2 dapatkan Superbrands products ni!

Kawan2 yg risau pasal takde cash or takde credit card,  boleh guna cara instalment. Ena jual pada harga pasaran yang ditetapkan oleh syarikat ya. For sure lain sikit kalau nak banding dengan harga beli cash. Sebabnya Ena dahulukan duit sendiri untuk belikan Premium Beautiful set kawan2 tu
J
Please alert,  set cash instalment PB and BVSM ni limited and selling fast. So cepat2 BOOKING YOURS ok!
J



Kawan2 yang ada kemudahan, why not beli secara cash/credit card - lagi jimat kalo banyak!
Kelebihannya ialah kawan2 dapat beli dengan member's price and dapat cash rebate
J
Manfaat dan kebaikan PB and BVSM ni kawan2 boleh tengok kat  entries Ena yg lain ye (just scroll down). Dah terbukti banyak testimoni kesihatan yang ada :)
Premium Beautiful Corset or BVSM
Don't miss this great PROMO!
First come first serve ok!

Promotion for Premium Beautiful Corset until 31 July 2015 only and

BVSM until 31 August 2015 only!

p/s: Kindly contact Ena SMS/Whatsapp at 016-3488354

Thursday, April 9, 2015

TIPS KURUS BAKAL PENGANTIN PALING MUDAH.

Assalamualaikum..

Hi kawan2. Dup dap dup dap dup dap rasanya bila memikirkan tak lama lagi majlis kahwin sendiri.  Tambah lagi seriau bila fikir masalah berat badan or belum dapat potongan badan idaman. Especially perempuan la kan. Mau tak seriau oii. Majlis kahwin kita sendiri kan kalau boleh biarlah yg pertama dan terakhir. So mesti nak semua sempurna. Kita yg perempuan ni baju nak cantik, muka nak lawa, abis tu takkan badan nak biar saje. Spare tayar terbonjol2, badan takde cutting. Oh no sangat nightmare!! T______________T

Ena sendiri tinggal lebih kurang 4 bulan nak kahwin dok ralit la takot badan naik. Meh la ena nak share rahsia ena maintain kan badan elok terletak. Ala2 Tips Kurus Bakal Pengantin Paling Mudah gituu ;) Tak perlu diet ketat2, tak perlu senaman gila2, tak perlu sekat makan, jauh sekali nak makan ubat kurus. Rahsianya?? Ena just guna consistent set Premium Beautiful corset. Alhamdulillah terus iols boleh maintain badan berat 45kg sajok! hihi.. 

Ni la dia TIPS KURUS BAKAL PENGANTIN PALING MUDAH! Lagi 6 bulan, lagi 5 bulan, lagi 4 bulan, lagi 3 bulan, lagi 2 bulan, lagi sebulan hatta lagi seminggu nak kahwin kalau pakai Premium Beautiful corset cap cap cus terus dapat badan cutting ala2 Kim Kardashian nyah! ;) 

Tak percaya?? Cer tengok testimony2 bawah ni. Biar gambar berbicara ok! ;)

Testimony PB 1 : BFF Ena - Syuhadah 
Tempoh penggunaan Premium Beautiful corset 1 minggu sebelum majlis kahwin
Seminggu je nyah terus dapat badan slim melim. Sampai pening mak andam nak kena alter baju. Aterr dah kecik seinci dua, kena pin2 tau baju n kain dia.. Kalau pakai consisten 2-3 bulan mau turun 3-5kg kan..  Haaa, tak nak cuba juga ke bakal2 pengantin sekalian?? 

Testimony PB 2 : Bisnes partner - Kak Bob
Tempoh penggunaan Premium Beautiful corset 6 bulan
Hasilnya.. Tadaaaa.. Turun 10kg uols!! Beza btol gambar before n after.
Kak Bob ni umur dah lebih 45 ok anak 3-4 orang.. Tercabar ke tidok??? huhu..

Testimony PB 3 : Leader @ Mentor - Kak Nuyien
Tempoh penggunaan 3 bulan
Badan Kak Nuyien naik mendadak sebabkan pakai perancang keluarga. Effect hormon jadi tak stabil. Pakai Premium Beautiful consisten 8 jam sehari terus cutting badan cantiknya. Bukan kurus slim tapi curvy yg cantik macam Kim Kardashian kan?? Belekuk2 ko! Jeles ok! 

Testimony PB 4 : Famous blogger - Fatin Liyana
Instant shaping
Famous blogger Fatin Liyana (she's doctor btw) pun guna Premium Beautiful corset tau. So bole tau bagus tak bagus Premium Beautiful corset ni. Dah kata produk Superbrand haruslah dijamin bagus! :) Dr Fatin Liyana guna Premium Beautiful corset bukan sebab nak kurus *dah sedia kurus pun* Tapi untuk kebaikan tulang belakang n kesihatan. As u can see in the picture, posture badan Dr Fatin Liyana agak melengkung or bongkok. But right after beliau pakai Premium Beautiful corset terus posture badan berada dalam keadaan yg betul. Thats y la Premium Beautiful corset ni dapat pengiktirafan pakar tulang belakang antarabangsa. Jadi bukan untuk cantik semata-mata tapi sihat. Pakej sangat tu! :)

Bestkan testimony2 tu semua. Tips kurus bakal pengantin paling mudah ena dah share. Ena takkan share kalau Premium Beautiful ni tak bagus.  Jom semua bakal2 pengantin dapatkan set Premium Beautiful corset anda sekarang.



Jaminan seumur hidup.. Alah membeli menang memakai gitu. Baru la meletop2 atas pelamin nanti! :)

Grab now!!

Pembelian secara cash or card credit installment pun boleh.. Call/sms/whatsapp/telegram
  Ena 0163488354..





Friday, March 20, 2015

REVIEW E-DAY HANTARAN

Assalamualaikum..

Review E-Day Hantaran? Dah 5 bulan baru nak update ye Cik Ena?? Nampak nau pemalasnye tu oii!! T_T Bukan apa asal nak update ada je urusan plus kan cam takde idea nak tulis. Ni pun ntah apa2 karang Ena merapu meraban.. Korang layankan jela eh. Tetap nak buat entry jugak. Buat kenangan hari tua nanti.. *kot2 la belum nyanyuk* bahahaha.. 

Start je dari merisik time Raya tahun lepas nak membawak tunang bulan 10 tu ada la lebih kurang 2 bulan. Dari situ dah sikit2 mula cari barang hantaran tunang. Mula2 kami decide nak bagi hantaran 5 berbalas 7 saje. Tapi bila discuss2 kakak2 En Tunang cakap sikit sangat. So kami pun tambah la jadi hantaran 7 berbalas 9. Iols is bajet ok. Sangat bajet! *gile kedek rupanya aku ni* Plan kami barang2 hantaran nak bagi manisan n makanan je plus sikit2 barang diri. Pastu Ena siap bgtau En Tunang *time tu En Cinta Hati la kan* 'U,kita tunang nanti buat simple2 je tau. Hantaran lebihkan makanan n nanti time nikah dah tak payah bagi hantaran lagi'.. Gitu ko. Tanjat En Tunang time siap tanya betul ke Ena tak barang hantaran dah time nikah nanti. Macam bukan Ena je tu?? haha.. Family n close friend pun cam tak percaya Ena minta gitu. huhu.. Yes, memang betul Ena tak nak. Bukan sebab terlampau bajet tapi Ena malas nak serabot kepala fikir nak bagi apa, design camne. Koser mak nok! ahahaha.. Jadinya cukup la barang hantaran time tunang ni saje. Ni pun dah cukup buat Ena pening..

Amboi panjang betul mukadimah. haha.. Barang hantaran Ena gubah sendiri. Mula2 Ena buat pastu mak yg touch up. Confirm mak buat lagi cantik. Ena buat ala kadar je.. *dasar tangan kayu* Barang Hantaran En Tunang kak long dia yg buat dibantu kakak2. Alhamdulillah baik hantaran tunang sendiri or dari En Tunang, kedua2nya Ena sangat puas hati =) Dah la meh cerita pasal hantaran.. 

Hantaran Ena untuk En Tunang 9 dulang. Tema Tiffany blue and white

1) Al-Quran 
Al-Quran ni beli kat kedai buku Minerva Jalan Tar. Beli 2 set sekali untuk hantaran En Tunang. 

2) Jam 
Jam Tissot ni kan kira surprise untuk En Tunang sebenarnya. Tapi surprise tak menjadi. haha.. En Tunang tu bole tahan cerewetnye. Karang pakai beli takot dia tak nak pakai. So hint2 la. Terus tak surprise... T_T Beli online minta tolong kawan study kt UK belikan. Abis duit gaji sebulan kalau beli Tissot kat sini. haha.. *lap peluh*.. Sebenarnyakan beli jam ni sebab dah rasa besalah dengan En Tunang gara2 request cincin rose gold *sila baca di bawah ye ;)* Dah paw baru nak rasa besalah pastu silakan korek duit tabung.. haha.. Padan muka! T_T

3) Perfume
Perfume Davidoff ni faberet Ena sebenarnya. Time cari untuk Ena En Tunang test bau dia bekenan pulak. Maka beli la kami 1 set.. Beli kat Sogo je. Dapat diskaun sikit plus free gift.. hihi

4) Kek
Sehari before hari kejadian p Petaling Street & Floristika Bangsar cari bunga untuk deco mini pelamin. Alang2 dah masuk KL terus singgah Mid Valley. Kek ni memang sedap, cantik pun cantik *matiklah puji sendiri* Beli kat Delectable By Su. 

5) Coklat
Beli kat Jusco Mid Valley sekali harung time cari kek. Memula nak bagi Patchi pastu dah tak koser nak ke Klcc semata2 cari Patchi. Maka cam biasalah Ferrero Rocher sajok! ;)

6) Kuih tat bengkulu
Yang ni kalau orang asal Sg Choh keturunan Bengkulu memang wajib! haha.. Kuih tat ni inti kelapa. Kena la bagi kan, biar En Tunang belajar sikit makanan asli tempat saya. gituuu T_T

7) Buah
Pun beli kat Jusco Mid Valley. Red berry, anggur hijau, plum dengan kiwi. Masa hari kejadian bff ku susun dalam bekas kaca ni.. Warna merah berry tu sangat menggoda! ;)

8) Macaron
Ok lagi sekali Mid Valley semua ada. haha.. Komugi macaron beli 2 pek 1 pek ada 6 biji. Flavor bole pilih sendiri. 

9) Sirih junjung 
Gambar close up nampak bunga biru saje.. hihi.. Sirih junjung tak berapa nak junjung ni kakak ipar sulung yg sponsor. Alhamdulillah. Menetepi tema.. :)

Ok la sempoi je kan. Takde la extravaganza sangat. Ni pun nak pitam dah buat or time *tengok wallet* sebenarnya?? haha.. 

Hantaran En Tunang untuk Ena 7 dulang. Tema hijau, kuning dan putih

1) Al-Quran
Beli sekali dengan Ena punya.



Happy ko muka dapat cincin idaman! 

2) Cincin
Ada cerita disebalik pencarian cincin ni. Cincin ni nak cari cukup payah. Mane tak payah coz Ena request benda susah nak cari *baca: sediakan ongkos lebih* Ena mintak nak cincin rose gold  *mintak ok, mintak!* Macam mana pun nak rose gold jugak tak nak cincin emas kuning, emas putih hatta paltinum sekali pun. Baru ku tahu rupanya aku juga cerewet! haha.. Puas la cari kat Habib - takde langsung rose gold, Poh Kong-ada tapi design tak menarik, Tomei-takde rose gold, and few kedai emas. Finally Ena jumpa dekat Diamond & Platinum kau! Time tu p Shah Alam dengan bos ade urusan dengan bomba. Time lunch singgah jap kat SACC Mall. Kebetulan bos nak cari gelang tangan hadiah birthday isteri dia. Lalu depan depan Diamond & Platinum ni SA dia tegur ajak masuk tengok2. Ena tak berani nak masuk mengenangkan harganya di luar kemampuan. So tak masuk la kan. Sekali time nak lalu tu tengok kat cermin display dia tu ade cincin rose gold. Ohoii happy sangat rasa. Terus patah balik tanya SA tu nak tengak cincin rose gold. SA tu bagi la kan. So Ena amik kesempatan sambil belek sambil tengok price tag! hahaha.. buruk nau perangai. Iols golongan marhaen. Tak mampu nak beli cincin harga sebijik kereta.. T_T Keluar dari Diamond & Platinum punyalah excited terus call En Tunang inform cakap dah jumpa cincin rose gold. Tapi sempat la bgtau harga dia agak mencekik leher. Cincin rose gold ku kalo gadai dapat beg LV sebijik oii! Nangis!! sobsob.. Tapikannnnnn... En Tunang agreed nak beli! Wuhooo time ni dia punya feeling rasa nak jerit kuat2. Selamat bos ade tau.. iols cover2 la sket.. hikhik.. Weekend tu p Diamond & Platinum kat Mid Valley. Thank u En Tunang u memang terbaik!! *puji la sikit kan* kihkih.. 

3) Perfume
Davidoff Cool Water perfume faberet dari zaman study. Haruslah kan nak yg ni jugak untuk tunang. 

4) Jam
Bila En Tunang tau Ena nak bagi dia jam dia pun nak bagi Tissot jugak. Tapi iols kan bakal isteri solehah, tak nak menyusahkan bakal suami.. gituuu *baca: dah rasa bersalah hal cincin* Banyak gak cari2 pasal jam. Mula nak beli online je. Bila pikir tangan kecik takot jam tak sesuai terus cancel. En Tunang kata takpe beli je kat sini. Akhirnya beli jam DKNY, beli kat butik KLCC. Jatuh cinta dengan jam ni sebab kaler rose gold jugak! haha.. 

5) Kek
Sponsor kakak En Tunang. Kek faveret mak Ena, carrot cake. Petang tu lepas setel majlis potong cake sambut besday mak terus. jimat! haha..

6) Coklat
Sama jugak coklat kakak En tunang sponsor. Ena tak dapat rasa pun. Bagi kat sedara2 n anak2 buah je..

7) Sirih Junjung
Ok seriously sirih junjung ni sangat cantik. Pakai fresh flower lagi. Semggu tahan.. :)

Orite.. tu la kisah reviw E-day hantaran Ena. Apa2 pun biarlah kita besederhana dan ikut kemampuan. Yg penting majlis bejalan lancar.. Alhamdulillah.. :)

Friday, March 13, 2015

HARGA BARU PRODUK SAHAJIDAH HAI-O MARKETING (SHOM)

Assalamualaikum, salam jumaat penuh barakah. Selamat pagi kawan2.. :)

Cik Ena nak buat pengumuman gitu. hihi.. Fyi, starting 1/2/2015 dan 1/3/2015 produk keluaran syarikat Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) telah mengalami kenaikan harga. Ada customer Cik Ena yg query kenapa awal sangat naik harga, dah ada GST ke?? Bukan sebab GST ye kawan2. Kenaikan harga produk Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) adalah disebabkan kenaikan kos bahan mentah. Untuk maklumat tambahan, dah 5 tahun produk Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) tidak ada kenaikan harga. Jadi untuk tahun ni harga terpaksa dinaikkan jugak. But dont worry dear, harga still mampu milik. Biasalah kan produk berkualiti, superbrand memang berbaloi untuk keluarkan duit.. ;) 

Cik Ena senaraikan harga baru produk Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) ye. Boleh rujuk di bawah ni .. 

NO
DESCRIPTION
OLD PRICE
NEW PRICE
1
PB Premium Beautiful Classic (black)
2300-2600
2500-2900
2
PB Premium Beautiful Elegant (grey)
2500-3000
2900-3200
3
BVSM Bio Velocity Sleep Mate
1288.00
1488.00
4
Beauty Bar Marine Essence
105.00
120.00
5
Body Wash Marine Essence
33.00
38.00
6
Shampoo Marine Essence
33.00
38.00
7
Ubat Gigi Marine Essence
19.00
22.00
8
Beijing Te Zhi Bai Feng Wan (Maharani)
88.00
98.00
9
Alfalfa
78.00
84.00
10
Garlic Tablet
31.60
38.00
11
Organic Spirulina
120.00
132.00
12
Bamboo Salt (Cooking)
53.00
58.00
13
Bamboo Salt Premier Drink
128.00
140.00
14
BB Plus Collagen
180.0
198.00
15
Mineral Coffee
26.50
30.00
16
Cozuma Lipstick
35.00
39.00
17
Bio Ever Nano Cream
220.00
240.00
18
Bio Seleza Feminine Pad (Mixed)
131.00
142.00
19
Bio Seleza Feminine Pad (Daysafe)
128.00
139.00
20
Bio Seleza Feminine Pad (Nightsafe)
128.00
139.00
21
Bio Seleza Feminine Pad (Pantyliner)
138.00
150.00
22
Bio Seleza Feminine Pad Daysafe (Loose)
23.00
25.00
23
Bio Seleza Feminine Pad Pantyliner (Loose)
25.00
28.00
24
Premium Beautiful Natural Wash
45.00
50.00

Harap2 semua customer Cik Ena sedia maklum ye. Kalau ada pape nak tanya, nak tau latest promotion, nak dapat harga diskaun, harga kasih sayang or event nak tahu cara macam mana Cik Ena buat extra income 4 angka sebulan bole sms/whatsapp/telegram Cik Ena 016-3488354.. 

Till we meet again! Xoxo.. :)
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute