Tuesday, May 20, 2014

CARA BELI & BAYAR PREMIUM BEAUTIFUL CORSET PALING MUDAH

Assalamualaikum 

Entry last week ena dah share 'Kenapa Saya Memilih Premium Beautiful Corset'. Bila dah baca n pahamkan mesti kawan2 nak tau cara nak beli & bayar kan? Meh ena share cara beli & bayar premium beautiful corset paling mudah! :)

Fyi ade 5 cara utk beli & bayar. All 5 method by simple step. Kawan2 bole pilih cara mana ikut kesesuaian dan kemampuan poket kawan2.. hihi.. 

NORMAL PRICE PREMIUM BEAUTIFUL
Small Size: RM2500
Large Size: RM2800

1) CASH
Bayaran cash boleh dibuat melalui online transfer atau cash deposit ke akaun Maybank atau CIMB. No akaun ena akan berikan once kawan2 dah confirm order. Ena juga accept COD in KL & Klang Valley.
Kita boleh jumpa di mana2 shopping complex / your office / your home etc - korang pilih! :) For anyone yg beli secara cash ena akan bagi diskaun dr harga biasa je.. Banyak tau diskaun, kira lepas la nk beli handbag seketul! hihi..

2) ANSURAN AEON CREDIT
Syarat mudah:

- gaji minimum RM500 ke atas (lepas tolak EPF)

- sediakan payslip 3 bulan serta bil astro, TNB atau apa-apa bil yang beralamat tempat tinggal kawan2.



Kadar ansuran:

-Tempoh 3 tahun: RM87/month
-Tempoh 2 tahun: RM115/month
-Tempoh 1 tahun: RM199/month (*T&C)


3) ANSURAN AGENT
Ansuran bulanan bergantung pada stock availability. Kawan2 perlu sediakan copy I/C dan sign agreement dengan agent. PB corset akan dihantar lepas kawan2 bayar 1st deposit.

Small Size:
Deposit RM500, Ansuran RM200 x 10 bulan atau
Deposit RM400, Ansuran RM300 X 7 bulan atau
Deposit RM300, Ansuran RM400 x 5 bulan (discount Rm100)

Large Size:
Deposit RM600, Ansuran RM200 x 11 bulan atau
Deposit RM400, Ansuran RM300 x 8 bulan atau
Deposit RM300, Ansuran RM500 x 5 bulan

4) PAYPAL (secure credit card transaction)
Tak perlu dedahkan maklumat credit card anda yang sensitif. Hanya perlu ada account PAYPAL. Nak register account ni senang, macam register facebook je. 


Pergi ke: http://www.paypal.com Lepas dah create account PAYPAL, contact ena untuk tahu cara transfer bayaran. Simple.. :)

5) CREDIT CARD
Ada tambahan retail charge sebanyak 1.5% dari harga PB. Purchase using credit card ada 2 cara:
1. Swipe dekat Stokis Klang, you can follow me to the stokist and get your PB corset on the spot.

2. Isi form credit card. You can get this form dari ena. Lepas isi, ena akan submit pada stokis untuk proses. Biasanya lepas 3 hari dah dapat tahu result, sama ada application you lulus atau tidak. Dah lulus, baru ena akan hantar your PB corset.

That's all 5 method to buy & pay your PB corset. Simple kan? :) So kawan2 siapa2 yg ada minat nak pakai tu memang boleh sangat dah beli. Takde alasan dah nak kata mahal or tak mampu. Sometime kita kena fikir untuk long term. PB corset ni kira long term investment. Especially for women kena jaga badan n kesihatan.

Nak raya dah ni sure kawan2 nak pasang badan. Kasi mantap body baru bole pakai kebaya! hihi.. Ok siapa nak beli or try fitting bole contact Ena 016-3488354






Till then, love ya! :)

Tuesday, May 6, 2014

KENAPA SAYA MEMILIH PREMIUM BEAUTIFUL CORSET??

Assalamualaikum..
 Morning lovelies! Lama sungguh tak update blog tapi tak bermakna ena dah stop bisnes. My online shop still function as usual but more update on facebook www.facebook.com/aina.alwai n instagram aina_alwai. So kengkawan do add me ok! :) 

Arini ena nak share dengan kengkawan pengalaman ena sendiri guna Premium Beautiful (PB) corset dan kenapa saya memilih premium beautiful corset berbanding jenama lain. Ok cut it short. FYI, now ena on treatment tulang due to sport injury. Sepatutnya kena operate but luckily im wearing PB corset so healing process faster. Alhamdulillah. Kira memang terbukti PB ni baik utk tulang belakang kita. Sebab tu jugak PB corset dapat pengiktirafan pakar tulang belakang. Masa ena mula2 decide nak pakai PB corset ena google2 n tanya pendapat few people yg pakai n jual. Lepas buat perbandingan ena choose PB corset? Selain harga yg berbaloi, kualiti terbaik, tak susah nak pakai, paling ena suka sebab ada lifetime warranty. Dari situ ena tau dah produk tu bagus or not. Coz jarang sangat produk ade lifetime warranty melainkan premium n superbrand produk. Ena secara peribadi mula pakai PB corset since 2011. Lama dah kan but Alhamdulillah PB corset ena masih dalam keadaan baik. Even ena tak risau if rosak or ape coz PB corset ada lifetime warranty. Masa nak beli PB corset ni ada few kawan ena like persoalkan kenapa ena kena pakai corset bagai. Sedangkan that time ena dah kurus (42kg kot! hihi). Let me share with u guys why. Yes, memang betul that time ena kurus kira dah tak payah nak diet, exercise gile2, apetah lagi pakai corset. But the reality is ena kurus so my body tend to bongkok. Kalau duduk tu jadi bentuk U, jalan lagi la nampak bongkok. So for health purpose not good. Ena jadi sakit belakang tambah plak time tu ena aktif sukan lagi force tulang belakang. So jumpa doctor wat treatment sume n finally doctor sendiri suggest ena pakai corset. Ingat lagi doctor tu cakap ape.. 'U muda lagi sepatutnya u kena jaga ur body. Badan kita ni nak pakai lama tau bukan ade jual kat kedai. Pakai corset ni bagus orang ramai ingat pakai corset utk cantik saje. Tapi sebenarnya bagus utk tulang belakang kita. Corset help our back bone to be in good posture.." Haa lebih kurang gitu la doctor tu cakap. Dari itu ena nampak apa bagusnya pakai corset. Kebetulan PB corset offer benda yg sama which is 70% utk kesihatan n 30% utk kecantikan. Yela cantik saja tapi sakit buat apa kan. Jadi ena pun decide utk pakai PB corset even time tu ena student lagi. Harga 2xxx tapi bebaloi kalau sape kata mahal tu cuba korang compare dengan harga smartphone korang. Sama kan? or hp korang lg mahal?? Tapi hp ade lifetime warranty x?? Takdo!! hihi.. So beli PB corset memang worth every penny! :) Dan ena berani cakap pembelian PB corset antara pembelian terbaik ena.. :)

Cerita panjang lebar ini la sebab kenapa saya memilih Premium Beautiful corset. Ena tau mesti kawan2 pun excited nak try PB corset kan. So ape lagi, pm ena 016-3488354 for free consultation n fitting. Im a authorized PB corset dealer. :)

p/s: next entry ena update cara-cara pembelian PB corset. Ada 4 cara tau n memudahkan ikut poket kawan2! hihi..
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute