Tuesday, November 12, 2013

Majlis Ulangtahun Syarikat MUT ke 21 and GLAM DINNER 2013 CYCLE 2

Assalamualaikum n hai uols! :)

Last Saturday bertempat di Malaysia International Exhibition Convention Centre MIECC The Mines telah berlangsung Majlis Ulangtahun Syarikat yg ke 21 (MUT). Wahh, Syarikat Haio dah ala2 sweet 21 Gitu! Hihi.. Jadi memang tak syak lagi la kan yg Syarikat Haio ni memang dah sedia established di Malaysia. Bukan Syarikat yg baru bertapak ok tapi siap listed kat BSKL lagi tau! ;) MUT ni bukan ulangtahun Syarikat semata-mata tapi juga turut meraikan kejayaan para usahawan Haio yg mencapai pangkat tertinggi iaitu Crown Diamond Manager or CDM. Bagi group Green Leaders Academy Malaysia GLAM kami meraikan kejayaan 5 orang CDM iaitu CDM Syukran, CDM Mursyidi, CDM Aini, CDM Roslida dan CDM Naemah. Tahniah utk mereka! :) Ena rasa ralat sebenarnya coz plan asal nak join MUT 21 x kesampaian. Pagi2 semangat bangun nk p MUT 21 sekali dapat call suh settle kan keje. Huwaaa, sangat la menguji jiwa dan raga. Baru plan nak jumpa business teammate, mekap sakan with  mekap artis Penyudahnya yg ado! Sabar jela.. Sob sob sob.. Sedih ok MUT 21 best, Misha Omar siap perform lagi tau. Ruginya x dapat tengok Misha. Uhuk uhuk.. T_T 

Petang gak la ena abis keje. Settle sume dlm pkl 4 ena terus gerak p Kajang sampai lebih Kurang 530. Bersiap kat uma lama je sekali jumpa ex-housemate. Siap mana dan je, mekap pun sendiri je tau. Bole la kan dari takde! Haha.. Glam Dinner 2013 Cycle 2 kali ni berlangsung di Marriot Hotel Putrajaya. Glam kalo buat event sure tempat class2 kan. Ahaks! =p Glam Dinner start pkl 8pm. Ena gerak dr kajang pas magrib sampai Marriot Putrajaya just nice. Sampai Hotel terus cari business teammate, Wahh rindu lama x jumpa! :) Register, amik no lucky draw, nk yg sangat lucky! Haha.. Sat lagi ena cite tang lucky draw tu ye.. Sabor, sabor.. T_T

Glam Dinner mula dgn perarakan masuk all GLAM CDM's. Suke tengok baju CDM sume lawa2, Gojes abis I tell u! Mau tak masing2 pakai baju designer yg harga ribu riban kot.hihi.. Ena perhati je all the CDM n I tell myself one day I will be like them! InshaAllah, Amin.. :') Ena dok satu table with all Glamjohor teammate which is my mentor Kak Noryn, Kak Fonseka, Kak Nisa, Yun, Kak Aziah n husband, also K.Zurai with her partner. Glam Dinner theme for this year is Hollywood Glam. Memang sesuai sangat la tema tu dgn GLAM kan. Most of the Glam members bergaya sakan ok. Masing2 melaram dgn baju designer n mekap by mekap artist. Takya tunggu jadi artis nk melaram rasa jalan kat red carpet, pakai baju designer sume, join je Glam inshaAllah uols akan rasa semua ni. Hebat! :) 

Food utk Glam Dinner kali ni not bad. Sesuai dgn tema n cita rasa. Decoration n presentation was nice too. Apa ena paling suke about Glam Dinner ialah live band. Seriously memang terbaik la! Mungkin kebetulan ena memang suke suasana santai ala2 kat lounge. N live band ni plak nyanyi lagu2 yg super cool. Can u imagine super cool yg tahap kami semua bole nyanyi sama2 ramai2. That was so sweet! Masih terbayang2 lagi suasana time nyanyi lagu HyperX n Republic.. Pergh, feeling abis. N u know what? Ena bole slumber je nyanyi dgn live band tu time the lead vocalist turun ke meja2 Tanya sape nak nyanyi. Hello orang dah offer jangan di tolak. I ni dah la sawan mic! Haha.. Dapat plak dorang nyanyi lagu favorite Kaulah Segalanya by Ruth Sahanaya. Memang konfem la ena nyanyi sambil feeling2.. Haha.. Yg best pas ena nyanyi tu bersambung2 plak with another member. Seronok tau, sporting! :) 
 the food..sesuai sgt dgn tema Hollywood GLAM.. :)
 me with my dear mentor n leader k.noryn n k.fonseka.. gojes sgt mummy! :)

me..k.nisa..n cik adik yun..

Acara kemuncak utk Glam Dinner bermula dgn all the new CDM dipakaikan mahkota. Baru betul2 CDM kan pakai mahkota Gitu! Hihi.. Then followed by lucky draw and best dress competition. Tang lucky draw ni kena story. Before mula acara saje sembang2 dgn teammate. Dok sembang tanya masing2 sape biasa dapat lucky draw. Masing2 cakap xde dapat pun before ni. Ena plak bgtau la zaman sekolah n u x pernah dapat tapi since start keje Dapat pulak. Semua crowd of course berharap dapat menang lucky draw. Mau taknya hadiah best2 tau semua branded item. Ade Estée Lauder mekap set, Coach wallet, Long Champ handbag, Versace wallet, pakej spa n etc. Gempak kan! :) Nak jadi cerita masin pulak mulut ku malam itu. Alhamdulillah I won Long Champ handbag ok! Hahaha.. Rezeki tak dijangka. Hikmah siangnya tak dapat join MUT 21 Akhirnya Allah beri nikmat lain. Syukur ya Allah.. :') 

yes, saya bertuah.. Long Champ ko nyah! ;p

Last but not least Best Dress for Men n Women. Hadiah ni paling best coz winner for men dapat pakej percutian hotel n Versace bag n women dapat pakej percutian n Kate Spade handbag. Untungkan, bertuah sungguh sape yg dapat. N congrats to Nizam n Jaja!! :) 

Apa ena bole katakan utk pertama kali ena join Glam Dinner ena sangat berpuas hati n I'm proud to be a part of GLAMpreneur! Dari majlis2 macam ni la ena dapat tengok hasil kejayaan para mentor n leader. Time berbusiness mereka berbusiness, time enjoy mereka enjoy. They walk the talk.. :) InshaAllah jika diberi kesempatan next year ena nak join lagi Glam Dinner ni. Uols kalau nak join ena just inform k. Open to all jugak. Bole uols rasa aura GLAM nanti! :)

Paling penting siapa2 yg nak amik peluang utk tambah pendapatan, cari side income, buat part time business jangan segan2 contact ena 016-3488354. InshaAllah ena sedia membantu & beri tunjuk ajar. Jangan takut untuk mencuba, tak salah kita bertanya utk tahu. Tanya bukan kena bayar pun. Hihi.. Let's join us n be apart of Glam and Glampreneur! :) 

Tuan tanah begaya dgn bag baru! gituu.. tihihi.. ;)

Sunday, November 3, 2013

HIGH TASTE

Katanya: High taste dia tu. Tak sama level. Tak seiring sejalan.

Aku high taste?? Serious aku terpana saat diberitahu hal ini. High taste? Aku bertanya diri aku sendiri dari mana datangnya ungkapan itu. Benar kata-kata ini sudah aku dengar dari zaman sekolah, dari zaman tak punya apa. (Sekarang pun masih tak punya apa, tapi aku sedang berusaha). Saat itu aku buat tak endah saja. Tapi kini bila sekali lagi kata 'high taste' itu keluar aku terpempan. Layakkah aku  kata itu? Dan mengapa aku digelar sebegitu. Sahabat setia yg selalu ada saat duka dan tawa menjelaskan maksud kata high taste itu. Katanya mungkin orang melihat aku seperti mahukan sesuatu yg punya nama, yg punya gaya. Seperti aku memandang material atau rupa semata. Bagi sahabat baik yg sudah kenal aku luar dalam mereka paham setiap kata keinginan yg aku suarakan. Mereka tahu beza yg mana aku mahu dan yg mana sekadar kata mulut saja. Tapi bagi mereka yg mengenali aku sekadar cuma cara dan tingkahku menunjukkan kata 'high taste' itu. 

Hmm, terdiam aku tenggelam dalam suasana kerana saat kami berdua duduk meluah rasa hujan turut bersama seakan memahami jiwa lara. Pulang dari sesi bual bicara aku lanjutkan perihal 'high taste' pada seorang lagi sahabat. Dia yg tak pernah aku mencurah rasa juga seakan terkesima sama saat persoalan high taste menerjah. Dia menjelaskan aku tak perlu gusar dengan apa yg mereka perkatakan tentang diri ku. Kerna dia juga tahu segala apa yg aku mahu aku usahakan sendiri, bukan datang dr hasil meminta simpati. Mungkin benar high taste tu ada cirinya pada ku. Tapi bukan utk semua Hal dan suasana. Kata dia aku masih boleh membeli di Jusco, masih boleh makan di kedai kaki lima. Mungkin kerana cara ku berbelanja membuat kan mereka berkata-kata. Sedangkan hakikatnya aku berbelanja ikut kemampuan. Dan apa yg ku pamerkan bukan bertujuan utk menunjuk-nunjuk. Sementara saat ini aku lagi punya perniagaan. Dari sudut perniagaan apa yg aku pamerkan itu adalah sebagai 1 lambang pencapaian ku yg mana aku dapat hasil usaha dan titik peluh ku. Kawan, ingin aku nyatakan aku bukan sengaja mempamerkannya tapi niat ku utk berkongsi kegembiraan dengan kamu semua. Kalau aku boleh memilikinya mengapa tidak kamu? Jangan kata kerana aku mampu sedang kan hakikatnya aku berusaha juga ke arah itu. Aku buat 2 kerja dalam 1 masa, kerja hakiki dan perniagaan ku. Semua hasil dari 2 cabang ini. Aku bukan goyang kaki, bukan juga orang ada2 yg serba serbi tersedia. Aku berusaha utk apa yg aku mahu dan aku tahu kemampuan ku. Kawan, tujuan ku menzahirkan melalui material utk membuktikan yg kau juga bisa. Asal saja kau sanggup utk berusaha. Jika benar aku high taste tidak aku masih menyarung sepatu Bata, menjinjit beg galas sekolah, memandu kereta buatan Malaysia jauh sekali makan di warung kaki lima. 

Utk sang lelaki, kata high taste itu mungkin kelihatan dangkal bagi mu tapi mengertilah yg aku juga seperti wanita lain. Punya keinginan, punya kemahuan tapi apa yg aku mahu, apa yg aku inginkan aku usahakan sendiri. Aku tak minta kau sediakan, aku mampu adakan sendiri atas usaha ku. Apa yg aku perlu hanya sokonganmu. Galakanmu utk aku terus berjaya mengorak langkah. Aku lakukan semua ini kerana jika aku menjadi suri nanti aku tak mahu menyusahkanmu memenuhi kehendakku. Aku bisa adakan dgn usaha ku. Yg aku perlu, kamu. Kamu yg menyokongku.. Ikhlas dari hati.. :) 


P/s: maaf penulisan kali ini Agak lain Gaya bahasanya. InshaAllah akan kembali seperti biasa. Moga penulisan ini memberi manfaat. Satu kata, apa yg kita mahu kita bole usahakan. Ena sendiri buat 2 kerja utk ubah nasib, ubah diri, ubah kewangan dan kedudukan. Tak salahkan kita mencuba asal ikut cara yg betul. Niat ena nk membantu, agar kawan2 turut dapat merasa. Bagi peluang utk diri kita Berubah. Tak cuba kita tak tahu. InshaAllah sesiapa yg ingin tahu bole hubungi ena 016-3488354. Ena sedia berkongsi dan tunjukkan jalan. Selebihnya atas usaha anda dan kehendakNya.. :) 
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute