Monday, August 19, 2013

RAYA 2013

Assalamualaikum..

Dah 12 hari Raya baru nak buat entry Raya.. Nampak nau pemalasnye kau ni ena! Haha.. Ampun kan ena kawan2. Proses betukar keje dgn keje lain yg datang serentak.. Or dugaan sebenarnye?? Haha.. X kisah la yg penting ena tetap update coz nanti dok dah tua2 bila tengok blog ni ade kenangan.. Gituu.. T_T 

Cam bese ena beraya kat Sg Choh, Rawang. Dari kecik sini la kampung ena x pernah lagi beraya kt luar. Ape bole buat mak abah 1 kampung. Kadang2 teringin jugak nk rasa pengalaman balik kampung cam kawan2. Belum ade rezeki. Kakak sepupu kata kawin la dgn orang jauh nnt dapat la balik kampung.. Apakah? Saje tau mengusik jiwa saya.. Hukhuk.. Xpela xde kampung pun ok janji dapat beraya dengan orang tersayang.. :) 

Persiapan raya tahun ni paling sempoi. xde baju baru, kasut baru, hatta handbag baru. tahun ni pakai recycle collection gitu! haha.. Ena xde begambar sangat time Raya ni. Koser sangat nk begambar bagai, baik makan n begosip! Haha.. So terima la gambar Raya x seberapa tu.. Hikhik..

Pelita.. Wajib ena pasang.. Baru feel Raya ok! :)

Salam mak..minta ampun halalkan makan minum.. :')

With sister in law

Kesayangan acu!! My nephew n niece.. 7 orang ok! Haha..

We r cuzzies! Ena la paling cute kan?! Puii.. 

Ziarah kubur abah n abang.. Sayu..

Sempat beraya uma my bff zati ye.. Yg lain nan ado.. Sedihh!! 

Bilik berjaya di makeover malam Raya! Gile pemalas! Haha.. 

Tema merah katanya.. Ok itu baju recycle! =p

Last gambar tuan tanah dgn protege! Hahaha.. 

Wednesday, August 14, 2013

BAJET LARI LEPAS RAYA??? TOLONG! TOLONG!


Bajet lari lepas raya??? Tolong! Tolong!

Assalamualaikum..

After raya ni sure bajet lari kan?? Nak tunggu gaji lambat lagi.. 2 minggu kot.. Dapat gaji nanti komitmen montly tetap kena bayar tapi duit tambahan takde.. Pening kepala kan.. So how?? If u are seriously want to make big money, free travel to Gold Coast Australia pm me ASAP!! Do big income using social media just minimum 2 hours a day. For sure I will guide u! Start young, retire rich!! 

Anyone sekitar Rawang, Serendah, Bukit Beruntung, Bukit Sentosa, Taman Bunga Raya, Batang Kali, Rasa, Kuala Kubu Baru or kawasan Hulu Selangor yg nak cari peluang tambah side income 4-5 figure monthly boleh contact ena ye. Kita set appoinment then ena will explain how it work. Dengar je dulu k then u decide. Tak salah bagi peluang diri kita sendiri utk cuba. Rezeki x datang kalau kita tak cari kan. Beranikan diri utk mulakan langkah pertama. InsyaAllah x rugi. Ena nak share apa yg ena dapat dgn kawan2 semua.. Do contact me ok +60163488354 (sms/call/telegram/whatsapp) 

Till we meet again! :)

Wednesday, August 7, 2013

SALAM AIDILFITRI 1434H.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. :)

Assalamualaikum..

InsyaAllah hari ni hari terakhir bagi umat Islam berpuasa dan esoknya akan menyambut Syawal. Alhamdulillah ena bersyukur kepada mu Allah kerana beri kesempatan utk ena menyambut Ramadan tahun ni. Ape yg lebih membahagiakan bila Ramadan tahun ni ena dapat kerja baru serta berpindah tinggal kembali dgn mak di kampung. Walaupun pada awal Ramadan ujian bertimpa2 sampai rase x tertanggung. Rase lost, sedih, kecewa, dan separuh dari jiwa ni pergi bersama hati jugak. Tapi sesungguhnya Allah itu maha mengetahui. Selepas Dia turunkan hujan Dia beri pelangi indah. Ena now dlm proses nak cari kekuatan dalam. Ena tengah belajar utk lupakan apa yg ena pernah ada n belajar terima hakikat yg kita rancang belum tentu menjadi kerana Allah itu sebaik2 perancang. Apa yg penting ena tak bole putus asa, terus berusaha dan berdoa. InsyaAllah sekarang ni Allah sumber kekuatan ena selain mak.. :')

Kawan2, ena ucapkan SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN sepanjang penulisan ena ni. Kepada yg pulang ke kampung berhati2 di jalan raya. Kalo ade kesempatan jemput datang beraya ke rumah ye.. :)



p/s: after raya sure bajet kawan2 dah larikan.. meh jumpa ena kite set appoinment then ena ajar korang utk buat duit side income 4-5 figure monthly. Kita stand by duit sesiap! hihi..
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute