Friday, June 28, 2013

TIOMAN ISLAND.. JUARA MUTIARA RESORT

Assalamualaikum wbt..

Salam Jumaat kwn2.. :)

Last 2 weeks ena n my gurl Izzati n Mimi. Plan asal kami nak ke Pulau Redang but then kata pun last minit kan so dah fully booked. Hati tu nak gak g becuti so finally we decided to go to Tioman Island. Sebabnye available n dapat harga tebaikkkk!! :) We stayed at Juara Mutiara Resort at Kg Juara. Fyi Kg Juara ni jauh dari kawasan tumpuan pelancong kat Tioman nun. So sape yg datang Tioman untuk relax, rest, x nak serabot2 u r recommended to stay here! Dari jetty Tekek ke Juara Mutiara Resort korang akan dibawa menaiki 4wd ke sana dlm masa 20-30 minit. Perjalanan memang adventure la coz naik bukit turun bukit, dengan jalan kecik tambah lagi dgn curam. Ahaaiii memang mencabar abis! Kalo sape nak rase mencabar lagi sila dok kat belakang 4wd tu ye.. Like we do! haha.. 

But sesampai je Kat Juara Mutiara Resort ni terus hilang penat+sakit bontot dok dlm hilux tu bila tengok pemandangan Subhanallah cantik sgt.. Dengan pasir pantai putih, bilik mengadap laut, bunyi ombak n suasana Kg Juara yg tenang tu je. Hilang masalah wei! :) Ena x tau nak tulis panjang2 let's picture do the talking ya! :)

Scenery at Tekek Jetty
 Humble women with high enthusiasm of adventure.. haha.. *sangat* pada hal mengucap panjang dok blkg hilux tu.haha..
 Sitting at the back like this.. is it cool rite?! :)
 4wd Adventure
 4wd Adventure heading to Juara Village
  Amazing Steep
  Enjoying Scenery

 Let it drifts away..
 Bubblin'
 
 Cruising down...  
  Fishing Boat
 Fitting for Deep Sea Glamorous Trip!
 Tioman Marine Park
School of amazing creatures 
 Amazed!
 Traffic between them
Beautiful Corals
 Hypnotised!
 Enchanted by Nature
 Somewhere in Juara Village
 A view from room

Another nice view
 Serene & peaceful ambiance..
 Coconut Tree and Sleepless Bats
A beautiful and amazing scenery in Kg Juara
The best way to mend a broken heart is time and girlfriends. ~Gwyneth Paltrow 
i love u darling! :)
That's exactly how it is in yoga. The places where you have the most resistance are actually the places that are going to be the areas of the greatest liberation. ~Rodney Yee


Overall trip kali ni sgt best! even in relax way but more cool. But ena sedih sket coz before kalo becuti mesti be4 tiz time be3 je coz another bff syu dah getting married.. huhu.. Anyway korang kalo nak ke Tioman Island bole la nak stay kat Juara Mutiara Resort. Like us amik pakej 3 hari 2 malam include return ferry from mersing/transport to Juara/room beach front for 3/meals/bbq/snorkeling = RM350 per pax.. Bebaloi-baloi! Do contact www.juaramutiararesort.com 
Insyallah ade kesempatan n rezeki we will back again. Plannye nak cuti relax sesaje! hehe..


all picca belong to my bff zati : www.nurulfuad.blogspot.com

till we meet again! :)

4 comments:

Heriyani Herman said...

Hai ena.. rm350 per pax tu means satu org rm350 .. atau overall ... for 3 person tu..?

cik ENA said...

Hi Yani.. Rm350 per pax dear :)

gurlzpg said...

thn dpn plan nk g cni..

gurlzpg said...

thn dpn plan nk g cni..

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute