Monday, June 10, 2013

B2B : JAKARTA WEDDING PREPARATION! DAY 2.. :)

Assalamualaikum..

Bejumpa lagi kte! :) Ena amik mase lama nak sambg cite pasal trip Jakarta. Sori sgt memang panjang lebar n begambar ye. Hope korang sudi baca.. :)

Day 2

Hari ni misi kami nak cari door gift n barang kiriman orang..hee.. Siyes barang kiriman orang pd ena sgt byk. Sebab tu la tu kena bayar exceed luggage smpai rm500++..wuwuwuw  :') yg tu nanti ena cite k! Jakarta kan awal sejam dari Msia so around 730 kami dah g breakfast. FYI Tanah Abang buka seawal jam 6 pagi n tutup jam 5pm. Kami breakfast kat hotel ni even menu x byk tapi everyday berubah. Bole tahan la kena dgn tekak. hee..
 breakfast menu day 2..nasi goreng ikan masin, omelette, tempe goreng, tumis taugeh n buah2..
tuan tanah kena ade! kena mkn bebyk sat lg nk ber'aktiviti'..haha..

 Siap makan kami terus g Tanah Abang. Cam bese jalan kaki je pun dr hotel. Lagi cepat coz pagi b4 pukul 9 laluan ke arah Tanah Abang tu macet. Baik jalan je kan.. hee..
Sampai Tanah Abang terus g cari Telekung sulam. Tempahan dari kakak ena 25 pasang! Gile byk kn.. haha.. Beli kat kedai orang Minang Alhamdulillah harga sgt2 berpatutan. Mau x penat betapa dlm kedai tu. Adjust smpai dpt harga yg kami nak! haha.. Kat sebelah kedai telekung ni jgk anis dapat beli mini sejadah s door gift dia nanti. Alhamdulillah rezeki anis dapat mini sejadah cantik sgt, bekualiti dgn harga murah.. :)
lupa la nama kedai telekung ni.. nnt kena selongkar call card balik check.. hee

Setel telekung pencarian  kain pasang bermula. Yg ni memang gile jugak coz ena beli kain pasang sulam2 tu ade la dlm 17 pasang! ohoooiii! gilos x gilos la kan. Ni sume hasil kiriman macik2 ku. Dorang memang, pantang ena cakap nak g Indon konfem ade je nak order..hehe.. ok la sume kiriman berjaya di beli. Time ni ena x beli sume baru beli half je coz takot jalan2 nanti jumpe lagi cantik plak.. gitu.. hee


baju kanak2 jual borong murah! :)
batik Indonesia.. halus sgt.. ena beli shawl je.. :)
yes di kedai inilah habis ku lontarkan $$$.. tiga2 kain kat patung ni ena beli k! haha.. 

Misi hari ke-2 berjaya! :) petang tu balik dari Tanah Abang kami lepak bilik dlu.. Siyes penat arini coz mengangkut barang banyak sgt2.. Last2 x larat nak angkat kami upah potter je. Dont worry dlm Tanah Abang tu memang ade potter (tukang angkat barang) kat every level. Memang x susah nak cari la juz korang kena bayar la. X mahal pun salu dlm Rp5-20k or lebih kurang Rm3-7 upah dorang sekali angkat.


anis borong baru sket tu.. ;p
haaa kan da siap tarik je..haha

 ni la contoh potter yg ada.. upah je, dorang dgn senang ati angkat barang korang.. :)

Siap shopping gerak balik hotel dah x larat nk jalan. Tiz time ktorang naik angkutan/bajaj biru.. Syok ok! haha.. X malah pun dlm Rp10k je dari Tanah Abang ke Favehotel.. :)  Sampai bilik ktorang lepak rest dlm bilik je then panggil room service utk foot massage. Ni yg best bout Favehotel coz dorang ade room service 4 massage. Therapist dtg bilik kita so xya nk kuar. Therapist dorang pun bagus n baik nama Mbak Hilda. Peramah orangnye so mase dia massage bole borak2 plus dia pun x lokek bagi petua.. hehe..

 dalam bajaj/bajai.. :)
ena n anis.. smile! :)
foot massage with Mbak Hilda.. :)


Siap massage perut lapar so ktorang decide nak g kuar makan. Cam malam sebelumnya g kat Plaza Sarinah but finally kuar g kat mall sebelah ntah ape nama dia coz nak makan Burger King! Kami x larat nak makan nasi kering dah! hehe.. Kenyang perut pulang semula ke hotel n td0ooo zzZZZZzzzz..


to be continue....



No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute