Friday, June 28, 2013

TIOMAN ISLAND.. JUARA MUTIARA RESORT

Assalamualaikum wbt..

Salam Jumaat kwn2.. :)

Last 2 weeks ena n my gurl Izzati n Mimi. Plan asal kami nak ke Pulau Redang but then kata pun last minit kan so dah fully booked. Hati tu nak gak g becuti so finally we decided to go to Tioman Island. Sebabnye available n dapat harga tebaikkkk!! :) We stayed at Juara Mutiara Resort at Kg Juara. Fyi Kg Juara ni jauh dari kawasan tumpuan pelancong kat Tioman nun. So sape yg datang Tioman untuk relax, rest, x nak serabot2 u r recommended to stay here! Dari jetty Tekek ke Juara Mutiara Resort korang akan dibawa menaiki 4wd ke sana dlm masa 20-30 minit. Perjalanan memang adventure la coz naik bukit turun bukit, dengan jalan kecik tambah lagi dgn curam. Ahaaiii memang mencabar abis! Kalo sape nak rase mencabar lagi sila dok kat belakang 4wd tu ye.. Like we do! haha.. 

But sesampai je Kat Juara Mutiara Resort ni terus hilang penat+sakit bontot dok dlm hilux tu bila tengok pemandangan Subhanallah cantik sgt.. Dengan pasir pantai putih, bilik mengadap laut, bunyi ombak n suasana Kg Juara yg tenang tu je. Hilang masalah wei! :) Ena x tau nak tulis panjang2 let's picture do the talking ya! :)

Scenery at Tekek Jetty
 Humble women with high enthusiasm of adventure.. haha.. *sangat* pada hal mengucap panjang dok blkg hilux tu.haha..
 Sitting at the back like this.. is it cool rite?! :)
 4wd Adventure
 4wd Adventure heading to Juara Village
  Amazing Steep
  Enjoying Scenery

 Let it drifts away..
 Bubblin'
 
 Cruising down...  
  Fishing Boat
 Fitting for Deep Sea Glamorous Trip!
 Tioman Marine Park
School of amazing creatures 
 Amazed!
 Traffic between them
Beautiful Corals
 Hypnotised!
 Enchanted by Nature
 Somewhere in Juara Village
 A view from room

Another nice view
 Serene & peaceful ambiance..
 Coconut Tree and Sleepless Bats
A beautiful and amazing scenery in Kg Juara
The best way to mend a broken heart is time and girlfriends. ~Gwyneth Paltrow 
i love u darling! :)
That's exactly how it is in yoga. The places where you have the most resistance are actually the places that are going to be the areas of the greatest liberation. ~Rodney Yee


Overall trip kali ni sgt best! even in relax way but more cool. But ena sedih sket coz before kalo becuti mesti be4 tiz time be3 je coz another bff syu dah getting married.. huhu.. Anyway korang kalo nak ke Tioman Island bole la nak stay kat Juara Mutiara Resort. Like us amik pakej 3 hari 2 malam include return ferry from mersing/transport to Juara/room beach front for 3/meals/bbq/snorkeling = RM350 per pax.. Bebaloi-baloi! Do contact www.juaramutiararesort.com 
Insyallah ade kesempatan n rezeki we will back again. Plannye nak cuti relax sesaje! hehe..


all picca belong to my bff zati : www.nurulfuad.blogspot.com

till we meet again! :)

Monday, June 24, 2013

I'M FEELING BLESS! :)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah arini Ena rasa sgt dirahmati Allah.. Siyes rasa nak menangis sgt2.. Bukan sebab sedih tapi terharu.. X tau nak cite camne apa bole ena kata ialah 'Allah memang sebaik2 perancang'.. Never thought today ena kan faced tiz experience. Ok ena g interview pagi tadi kat Rawang. After almost 1 year baru ena dapat panggilan interview sekitar Rawang balik. Ena nak cari keje baru bukan sebab keje sekarang x best or ape. Juz ena nak balik stay Rawang tinggal dgn mak. n kalo dapat offer better dr company baru ena kire bonus. Bukan tukar keje sebab nak gaji lebih, x bukan itu sebab utama. Time interview tadi memang ke laut sgt rasa. Nebes abis sampai speaking abis beterabur. Interviewer tu pun suh ena keep calm coz nampak nau gabranye.. haha.. Ntah salu ena time interview relax je tapi today kelam kabut plak. Dengan sebelum nak g tu dugaan pintu bilik tekunci dari dalam. Penyudah akak ipar bagi penendang baru buka pintunya.. Now pintu bilik ku sudah rompong! haha..

Ena ingat x dapat dah keje ni coz interview tu kata b4 ni pun dia ade panggil few candidate for tiz position n ade some yg qualify but then ena jawap ena juz try my luck. N i know today my perfomance not so good.. T_T But who know's rite? interviewer tu nak ena g 2nd stage interview arini jugak. I is te'kejut'! Gile apa ak jwp interview cam 'hampeh' ni pun ko terima?? haha.. yEE, itu la namanye rezeki kan. Rahsia Allah yg kte x tau. So sementera nak tunggu next session the interviewer tu ajak ena g minum kat kafe. bagi ena relax sket katanye..haha.. Alhamdulillah 2nd interview ena more relax but not so good. I juz do my best rest up to Allah. insyaAllah ade rezeki dapat la ena keje ni.. Kawan2 tolong doakan ena dapat keje ni ye. Terasa sgt nak keje ni! I'm feeling bless today! Tq 4 reading.. :)

Monday, June 10, 2013

B2B : JAKARTA WEDDING PREPARATION! DAY 2.. :)

Assalamualaikum..

Bejumpa lagi kte! :) Ena amik mase lama nak sambg cite pasal trip Jakarta. Sori sgt memang panjang lebar n begambar ye. Hope korang sudi baca.. :)

Day 2

Hari ni misi kami nak cari door gift n barang kiriman orang..hee.. Siyes barang kiriman orang pd ena sgt byk. Sebab tu la tu kena bayar exceed luggage smpai rm500++..wuwuwuw  :') yg tu nanti ena cite k! Jakarta kan awal sejam dari Msia so around 730 kami dah g breakfast. FYI Tanah Abang buka seawal jam 6 pagi n tutup jam 5pm. Kami breakfast kat hotel ni even menu x byk tapi everyday berubah. Bole tahan la kena dgn tekak. hee..
 breakfast menu day 2..nasi goreng ikan masin, omelette, tempe goreng, tumis taugeh n buah2..
tuan tanah kena ade! kena mkn bebyk sat lg nk ber'aktiviti'..haha..

 Siap makan kami terus g Tanah Abang. Cam bese jalan kaki je pun dr hotel. Lagi cepat coz pagi b4 pukul 9 laluan ke arah Tanah Abang tu macet. Baik jalan je kan.. hee..
Sampai Tanah Abang terus g cari Telekung sulam. Tempahan dari kakak ena 25 pasang! Gile byk kn.. haha.. Beli kat kedai orang Minang Alhamdulillah harga sgt2 berpatutan. Mau x penat betapa dlm kedai tu. Adjust smpai dpt harga yg kami nak! haha.. Kat sebelah kedai telekung ni jgk anis dapat beli mini sejadah s door gift dia nanti. Alhamdulillah rezeki anis dapat mini sejadah cantik sgt, bekualiti dgn harga murah.. :)
lupa la nama kedai telekung ni.. nnt kena selongkar call card balik check.. hee

Setel telekung pencarian  kain pasang bermula. Yg ni memang gile jugak coz ena beli kain pasang sulam2 tu ade la dlm 17 pasang! ohoooiii! gilos x gilos la kan. Ni sume hasil kiriman macik2 ku. Dorang memang, pantang ena cakap nak g Indon konfem ade je nak order..hehe.. ok la sume kiriman berjaya di beli. Time ni ena x beli sume baru beli half je coz takot jalan2 nanti jumpe lagi cantik plak.. gitu.. hee


baju kanak2 jual borong murah! :)
batik Indonesia.. halus sgt.. ena beli shawl je.. :)
yes di kedai inilah habis ku lontarkan $$$.. tiga2 kain kat patung ni ena beli k! haha.. 

Misi hari ke-2 berjaya! :) petang tu balik dari Tanah Abang kami lepak bilik dlu.. Siyes penat arini coz mengangkut barang banyak sgt2.. Last2 x larat nak angkat kami upah potter je. Dont worry dlm Tanah Abang tu memang ade potter (tukang angkat barang) kat every level. Memang x susah nak cari la juz korang kena bayar la. X mahal pun salu dlm Rp5-20k or lebih kurang Rm3-7 upah dorang sekali angkat.


anis borong baru sket tu.. ;p
haaa kan da siap tarik je..haha

 ni la contoh potter yg ada.. upah je, dorang dgn senang ati angkat barang korang.. :)

Siap shopping gerak balik hotel dah x larat nk jalan. Tiz time ktorang naik angkutan/bajaj biru.. Syok ok! haha.. X malah pun dlm Rp10k je dari Tanah Abang ke Favehotel.. :)  Sampai bilik ktorang lepak rest dlm bilik je then panggil room service utk foot massage. Ni yg best bout Favehotel coz dorang ade room service 4 massage. Therapist dtg bilik kita so xya nk kuar. Therapist dorang pun bagus n baik nama Mbak Hilda. Peramah orangnye so mase dia massage bole borak2 plus dia pun x lokek bagi petua.. hehe..

 dalam bajaj/bajai.. :)
ena n anis.. smile! :)
foot massage with Mbak Hilda.. :)


Siap massage perut lapar so ktorang decide nak g kuar makan. Cam malam sebelumnya g kat Plaza Sarinah but finally kuar g kat mall sebelah ntah ape nama dia coz nak makan Burger King! Kami x larat nak makan nasi kering dah! hehe.. Kenyang perut pulang semula ke hotel n td0ooo zzZZZZzzzz..


to be continue....



Friday, June 7, 2013

SELF REWARD n A GIFT FOR MOMMY!!

Assalamualaikum.. 

Salam Jumaat n Israk&Mikraj utk semua.. Alhamdulillah rezeki dr bonus biz ena reward kan diri sendiri dgn IPad Mini! :) Even bonus ena x byk cam org lain tapi Alhamdulillah dapat jgk tambah duit belanja..hee.. Selain reward diri sendiri dgn iPad mini ena dapat jgk hadiahkan mak jam tangan baru. Beli jam Alba je pun. Nak beli Rolex lum mampu! Haha.. Selamat mak suke jam tu coz mak kata jam dia memang dah rosak. Lega bila dptkan hadiahkan something yg memang mak perlukan.. :) Tapi kan x habis kat situ, mak minta belikan kasut sukan plak.. Ahh sudah!! T_T Demi mak tesyg ena belikan jugak la mak kasut sukan Puma. Ala apela sgt nak banding kasut sukan dgn kasih syg mak bagi sebelum ni. Inshallah selagi temampu apa saje mak nak ena usahakan.. :)  Lagi pun apa nak risau every month bonus kan ade!! Hehe.. B4 ni yela risau, nak beli pape pun kena pk panjang. Laa ni Inshallah mencukupi n de best part dapat menabung jgk! Alhamdulillah ya Allah, Nikmat mana mahu ku dustakan?? :') 






 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute