Friday, May 31, 2013

BELIAN BULAN INI! (^_~)

Assalamualaikum..

Lately bz la byk sgt keje kena buat dlm 1 masa sampai blog ni x sempat nk update. Tu yg cite psl B2B wedding preparation Jakarta xle sambung lagi.. InsyaAllah ade kelapangan ena sambung ye kwn2.. :) 

ok cut it short arini nak share dgn kwn2 belian bulan ini! haha.. Belian pertama purse Guess. Beli baru coz b4 ni ena guna wristlet je. Dalam tu la sumbat segala mcm kad, duit, bb bagai. Memang jahanam la kan lagi la dah setahun lebih guna kot. Memang dah patut sgt tukar so ena decided beli purse which is byk sket compartment..X mahal sgt purse ni pass less dapat rm90..  :)

 hitam itu menawan! :)

Belian kedua Sling bag Guess. Ye Guess lagi ye, ena memang suke Guess kot! hehe.. Bukan ape kalo harga barang Guess kategori mampu milik lagi. Cam sling bag ni pass less dapat rm200.. *sume barang less je ena ko beli!haha..* So bole la pun if tiap2 bulan nak beli 1..Gituuu.. T__T InsyaAllah ade rezeki lebih bole la splurge utk designer handbag. Dlm wishlist dah ni dgn syarat kalo mampu.. hehe..
 Sling bag in collection! :)

Belian seterusnya Rayban Aviator 3025 G-15 Lens. Harga pas dirunding or kire less jugak la kan! haha.. dapat la rm400.. Alhamdulillah betambah dah collection sunglasses ena. Now ade hobi baru dh collect sunglasses plak even baru ade 4 kire ok la kn.. hee.. 
 New addition! :)

Last belian utk bulan ni new spectacles from Tissot. Finally betukar jugak specs ni n betambah lagi power i tau! hee.. Ok la buat specs kali ni x mahal sangat dlm rm400 je.. I like jimat! :) 
 Tissot purple idaman kalbu


 tuan tanah dgn specs baru.. how do i look?? hehe..



ok babai! :)


Tuesday, May 28, 2013

SELAMAT PENGANTIN BARU IZYAN & USTAZ AZHAR IDRUS.!! (^_^)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Terima kasih utk undangan malam tadi. Ena ucapkan Selamat Pengantin Baru K.Izyan @ K.Ezy & Ust Azhar Idrus @ UAI.. Semoga perkahwinan ini diberkati. Bahagia hingga ke Jannah! Amin.. :)

 K.Ezy & UAI.. Tahniah! :)
 Ena n pengantin! hehe..
 Wif K.Ezy.. Cantik n sweet je k.ezy ni.. hee
Chaca, K.Ezy n Ena.. Chaca ni yg betul2 bff K.Ezy.. Ex-unimate n ex-housemate.. :)





p/s: Masih daku tidak percaya! haha..

Friday, May 17, 2013

B2B : JAKARTA WEDDING PREPARATION! :)

Assalamulaikum..

Hi kwn2! Alhamdulillah ena dah selamat sampai ke bumi Malaysia tercinta! huhu.. Actly tujuan utama ena g Jakarta bukan utk becuti semata2 tapi nak cari barang kawin.. Eh eh eh, jgn salah paham. Bukan brg kawin ena ye tapi barang kawin bff ena Anis.. hee.. Plan kami nak g Bandung jgk but den time sampai Jakarta buka tv tgk ade berita psl terrorist kt Bandung. Terrorist nak bom kedutaan Myammar due to kes pelarian Rohingya. Time tgk berita tu tgh live update news dah ala2 tembak2 kat Lahad Datu.. Uit seriau tgk! Dlm ati dah cuak ni coz hotel sume dah booked. Ena mntk tlg bff kat Msia mntk dorang cek kan ape sebenar jd kan Bandung nun. After dorang cek keadaan x ok n terrorist tu pun dah kena tembak but den saki baki still ade. Kami decided cancel plan to Bandung. X nak amik risiko la. Karang pape jadi susah lagi pun kat tempat orang kan. So xdela ke Bandung stay Jakarta 4 hari pulun cari barang sampai abis! huhu.. Alhamdulillah pencarian kami berjaya! Telebih lagi ade kot! bahaha.. Utk mane2 Bride 2 be/b2b sume mane nak cari barang kawin kat Jakarta hope info ni membantu ye.. :)

Day 1

Flight at LCCT by Airasia on 950am.. Alhamdulillah flight x delay if not abis la sume plan.. pheww.. T_T Kami gerak dari Putrajaya by ERL until Salak den naik bas ke lcct.. Sampai lcct bekpes sesiap isi perut dlu kan..huu.. Dah kenyang baru semangat! bahaha.. Den g check in luggage. Sementara tunggu nak boarding gate buka kami jln2 dlm lcct tu tgk2 perfume sume..
tuan tanah pose dulu! (^_^)
anis n aina.. hepi nak bemelontar $$$.. huu
luggage sebelum beranak.. haha..

Kami sampai airport Terminal 3 Jakarta around 11am waktu Indonesia. Waktu Indonesia bebeza dgn Malaysia cepat 1 jam ye kawan2.. Que agak panjang time kat imigresen take about 30 minit jgk baru setel urusan den kami terus g amik luggage. Dapat luggage terus menonong jalan keluar utk cari taxi. X susah pun coz kat luar tu besepah taxi tunggu jux tinggal nak pilih je. Tapi hati2 je kalo bole cari yg taxi bemeter like blue bird or silver bird. Takot karang korang kena kena 'ketuk' plak.. Taxi stand memang ade kawasan  khas kat luar airport. Dun wori kuar2 airport tu dah nampak pun. Selain taxi bole amik bas Damri or shuttle van like Primajasa, Cipaganti or X-Trans. Shuttle ni jugak bole gerak terus ke Bandung ye. Kalo amik taxi utk ke hotel area Jakarta central/pusat harga around Rp150k-200k termasuk duit tol n tips. Duit tol penumpang kena byr tau. Dats y better amik taxi cam blue bird coz possibility utk kena tipu tu kurang..
 anis jadi model x bebayar favehotel! hahaha..

We stayed at Favehotel Wahid Hasyim, Jakarta. Indonesian sebut 'fa..ve' beza dgn sebutan kita kn..huu.. Dari airport ke Favehotel Wahid Hasyim took around 45mnt kalo x macet/jem.. Kebetulan hari kami sampai tu Indonesia tgh cuti umum so masuk Jakarta jem x ingat la kan. Ena kuar dlu dari taxi ke hotel jalan kaki je. Nak setelkan check in dulu x koser nak tunggu lelami dlm taxi, x begerak kot.  Penyudahnya sampai setel check in taxi x sampai lagi dpn hotel. Selamat la dekat je taxi sangkut jem so kami kuarkan luggage sume n turun je tepi jalan tu.. hahaha..  Amik standard room je include breakfast harga around rm170++ per night. Ok sgt fave hotel ni coz free wifi. Paling best sebelah favehotel ni ade Royal Sari Heritage Spa, syok abis! Xpe pasal spa n massage ena cite later k. Setel sume kami masuk bilik letak barang den kami kuar balik. Misi melontar $$$ bermula. Lokasinya ke Tanah Abang! :)
ni la taxi blue bird..korang amik taxi ni tau.. insyAllah selamat.. :)


Dari hotel jalan kaki je ke Tanah Abang amik masa 10 minit je. Dekatkan so korang mane2 yg nak hotel selesa n memang tujuan nak g Tanah Abang shopping memang recommended stay at Favehotel Wahid Hasyim! Bebaloi2..hee.. Kami memang mostly time pegi Tanah Abang jalan kaki je, balik baru naik taxi, bajai, ojek or angkutan. Senang kata sume jenis transportation yg ade kat situ kami try! bahaha.. Tapi kan memang best la, pengalaman kot.. hee.. 

Misi hari pertama settlekan baju kawin anis. Baju nikah, baju resepsi, baju family, baju pengapit termasuk baju raya berjaya kami dapatkn on 1st day! wuhooo! (^_~) Alhamdulillah lega sgt bila misi utama settle. Bukan ape tu kan tujuan kami dtg so kena settlekan dlu. Paling seronok dak anis la coz sume brg dia beli on budget. Cam baju nikah n resepsi dia harga compare tu Malaysia half kot. Imagine berapa dia jimat kat situ so memang ena setuju bila org cakap kalo nak beli baju kawin g Jakarta. Sgt setuju! Banyak pilihan, harga bole dirunding n menepati citarasa! :)

Kedai yg kami pegi dari hari 1st - 4th juz 2 INDOMEGA TEXTILE n PUTRA TEXTILE. Tiz shop really recommended! Ena bagi 5*! clap! clap! Servis bagus, harga diskaun, tlg carikan kain kami nak sampai dpt dats y ena puji. Korang mane2 yg datang Jakarta nak beli baju kawin sila pegi 1 kedai ni. Kedai2 ni pun letak 1 aras sama iaitu kat lantai B2 n dekat2 je selang bape baris.. Putra Textile turun escalator lantai B2 gerak ke kanan jalan terus ke lorong ke 2@3 sebelah lift. n Indomega Textile depan lift lantai B2 tu terus ke depan.. Memang dekat2 je, or kalo korang x tau cari je salah 1 kedai ni den mintak pekerja dorang tunjukkan kedai 1 lagi. Setel masalah! hehe.. 
Indomega Textile.. Kain lace kat sini cantik2! :)

Indomega Textile jual khusus kain jenis lace, sifon, satin or kain kawin. Dari yg murah sampai la mahal but dont worry. Yg penting kena pandai bargain! :) n Putra textile plak jual khas kain utk lining. Kualiti kain bagus2 ena sendr bila anta kain kt tailor dia puji kata kain lining tu bagus. Salukan kite kain lining ni beli biase2 je. Tapi kat Putra Textile ni bole dpt kain lining yg bagus.. :) 
Putra Textile.. Kain lining berkualiti..  tengok la tu bederat kan..hee


 
 anis tayang duit..hehe
staff Putra Textile yg manis n ramah.. Zaskiah n Hasniah..baik btol layan kami! :)

Kami stay dlm Tanah Abang ni sampai sume kedai dh nak tutup tau.. punyala lama ktorg dalam tu.. haha.. Around 530pm ktorg chalo balik hotel. Time ni dah penat ya amat so decide balik naik moto/ojek je.. Mula nak amik 2 ojek tapi owner kata xya naik 1 ojek je senang n jimat. Ktorang mula2 cam x nak tapi pk karang naik ojek asing2 kena bawak lari camne?? hahaha.. *sampai camtu ktorg pk tau!* So ktorng naik ojek be3! cool habis hoiii! x penah kt Malaysia naik moto be3 dgn helmet x pakai. haha.. Abis sume benda pelik2 daku cubo di Indonesia kali ni! T_T

naik ojek be3 yo! =p

Malam ktorang g kuar makan kat Plaza Sarinah. Jalan kaki je dari Favehotel lebih kurang 10-15 minit. Kami makan KFC, I is stress coz dlm KFC ni pun bagi nasi jugak. N x sesedap KFC kita, x nak coslow n whipped potato.. huhuhu

 gi mana mau makan ginian?? adehhh.. T_T
 muka tepaksa makan.. hahahaha..
anis gak makan penuh selera.. lapar katanya! hehe.. :)




To be continue..

Tuesday, May 7, 2013

HOLIDAY MOOD NOW ON!

Assalamualaikum..

La ni kiri kanan atas bawah orang dok pung pang pung pang pasal politik. Awatnya x puas ati ni?? Dah selamat election pun so terima la keputusan dgn ati terbuka. Pada yg menang jalankan tggjwb dgn penuh amanah. Mana yg bejaya cuba lg next election.. :) 

Life is too short to b regret. Enjoy it s u can! N ena sendr malas nak amik mood dah. Ena senang je coz bukan 'mereka, mereka n mereka' yg bagi ena makan pun! So xya nak 'hingaq' sgt la kan.. Baik ena pk camne nak tambahkan rezeki wat jaminan masa depan.. Ade gak pekdahnye! haha.. De best thing tengah bulan bonus ena masuk.. Ko ade?? heeee...

Buat be+++ best ena nak g oliday lusa wif my bestie anis.. Nak p Jakarta-Bandung again! :) tiz time only 4 buy her wedding stuff. Her ok not mine! bahaha.. Sape nak set appointment ena available next week start on tuesday 14/5/2013.. Sape date dgn ena time tu akan dapat ole2 from Jakarta-Bandung ye! :) So book ur appointment now! :)

 Im so excited n holiday mood now on!
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute