Tuesday, April 30, 2013

CIK ENA PB BUYER ONLY!

Assalamualaikum..

Last sunday g One Utama wif my gurls zati n mimi. Tujuan asal nk cari kasut coz Lewre tgh sale until 70%! Gile x beli sure la kan.. haha.. N ena sendiri nak cari high heels. Kebetulan Aldo ade price reduction for some heels. Finally ena beli 1 loafer from Lewre. Tapi pencarian mystery gift utk PB BUYER ena bermula! hahaha.. Ena decide nak bagi gift something from Victoria's Secret coz i do love VS
Ni sume pun atas suggestion my gurls. Dorang kate better bagi VS product coz yg beli PB mostly perempuan kn. Setelah di pk2 bagus gak idea my gurls ni. So ena pun beli la VS s my mystery gift for PB buyer.. 

 tuan tanah inter frame baru pas shopping.. melontar $$$ lagi.. T__T
wif my gurls.. kawan shopping n penasihat tebaik!! ;)


Pagi tadi 830am ena dah gerak dr Kajang ke Taman Cahaya SPK Puncak Alam utk fitting corset Premium Beautiful/PB. Customer ni name K.Aimi n she's told me that she got my info about selling PB thru this blog. Wahhh, sungguh x ku sangka blog picisan ini ade juga orang singgah.. hihihi.. Today done closing PB buyer. Alhamdulillah.. Cam ena janji dalam entry sebelum ni sape2 buyer yg beli PB dari ena akan dpt mystery gift kan. So tadi dah bagi mystery gift kat K.Aimi.. hee.. :) FYI, sape2 yg beli PB dgn ena akan dpt Victoria's Secret perfume edt.. Yg ni stock terhad so sape cepat dia dapat k! Ingat utk CIK ENA PB BUYER ONLY! (^_~)

Dear K.Aimi thank u 4 buying PB from me. I hope u r hepi wif my service n explanation. Couldn't wait to hear gud news from u wif ur testimony.. n also de mystery gift hope u like it! :)

 Victoria's Secret Love Spell Edt utk K.Aimi.. hope u like it.. :)
 lagi VS edt utk Ena's PB buyer only! :)
 hasil lontaran $$$... (^_~)


Wednesday, April 24, 2013

$$$ KU TERBANG!

Assalamualaikum..

April lum abis lagi tapi poket ena makin nipis.. Mane x nipis kalo shopping sesuka ati katenye! haha.. Selamat ade side income dr biz so no more worries! :) $$$ pertama dilontar pada handbag Guess..Yeah dapat bag baru! (^_~)
Percaya x dalam banyak2 kaler, ena xde handbag kaler black. Kesian kan.. tu kena beli baru! haha

$$$ kedua utk brand new Marc by Marc Jacob Classic Frame Sunglasses in Havana Red. Yg ni memang belian gilos! X plan langsung kot nk beli. Sume sebab ena tengah survey2 Rayban/RB sunglasses for sum1. Dok masuk dr 1 kedai ke kedai lain until tesangkut kat A-Look Eyewear. Time ni jumpe RB yg nak tu so singgah la tanye harga. Dapat less 50% ok sound good! Nak kuar dr A-Look Eyewear SA dia tunjuk plak sunglasses lain. Mula2 SA show brand Dior then Gucci n at last Marc Jacob/MJ. Actually ena x bape gemar sunglasses biase yg gurl suke pkai like design oversize tu. Those design doesn't suit me..hehe.. For me better pkai aviator so memang RB la byk aviator kan. N sekali harung nak cari for my fren tu. Bila dah tau ape ena suke SA tu show latest design sunglasses MJ avitor. Ena try pakai but besar la plak utk muka ena mmg x sesuai.huu.. Finally SA tu bagi ena try MJ ala2 design RB wayfarer. Try2 sekali ngam ho! Try lagi kaler lain pkai still ngam ho! Xle jadi ni hati dah bekata2.. hukhuk.. Dah pk nak beli x nak, nak beli x nak. Time ni my sister@my leader K.Noryn ade same so she's 'bakar2' me to buy lor! Dan akhirnya daku terjebak! bahaha.. Sungguh ko x tahan godaan dunia ena.. T__T Maka sunglasses MJ jadi milikku.. ok babai RB n hello MJ.!! Ceh semua ini POYO!! (^_~)

Marc by Marc Jacob Classic Frame Sunglasses in Havana Red

Mine! Suke sebab logo MJ tu cantik sgt.. :) Sori pic x clear..

Last but not least new addition to my shoes collection! Vior Parkson tengah buat sales so jangan salahkan ena salah mereka sebab buat sales! haha.. Beli 3 pasang sekali harung, 2 wedges n 1 heels. Kaler pulak memang tiga2 ena lum ade. Kire good bargain la kan.. hehe.. *cover line la tu dah telebih beli*
Black wedges with ribbon, purple high heels n mint green wedges.. Sume sgt selesa! :)

Setelah dihitung2 total damaged utk belian bulan ni almost 1k.. Ape 1k?! Pergh tesedak sendiri kot.. Makin gila la skrg duit kuar macam air. Plus nafsu membeli x tekawal. oH NO ini tidak baik! T__T Tapi xpe yg penting ena x mintak duit orang or berhutang n x kacau saving ena. Coz ena bole cover dgn duit bonus biz! Yeah hepi balik! Bole sambung shopping lagi.. Eh! 

Lagi 2 week ena nak fly to Jakarta/Bandung. Makin banyak shopping la n nak cari lagi 1 sunglasses RB.. Now ade hobi baru kumpul collection sunglasses! Agagaga...

P/S: Kwn2 mane2 yg nak tau camne nak dapat side income lumayan $$$.. Jgn segan2 pm ena k.. 016-3488354 / ainaalwai@gmail.com .. im GLAD to show u! (^_^)

Tuesday, April 23, 2013

BERTUKAR!

Assalamualaikum..

I'm so hepi sebabnye blog ena sudah BERTUKAR wajah! Rase nak lompat bintang je! hehe.. (^_~) Alhamdulillah kalo salu edit sendr tiz time ena bantuan dari K.Rose owner Cik Rose Cute Official blog. Ena suke sgt dgn hasil keje K.Rose coz ena x kisah blog ni edit camne janji keep it clean n simple. Most important thing not in pink kaler! T__T Pelik?? Yup, ena x bape gemar kaler pink.hee.. 

Ena bukan edit blog www.hajatsaya.blogspot.com je tapi blog biz PB ena. Ena saje asingkan coz senang nk monitor plus ena nak cerita details pasal biz kat situ rite. Kalo kawan2 rajin meh la singgah blog biz ena. Klik sini k www.ainaalwai.blogspot.com :)

So kawan2 mane nak buat edit full blog or tempah header bole dapatkan khidmatkan K.Rose. Dont worry harga sgt berpatutan. Do click to www.hairuliza-anakku.blogspot.com

Thursday, April 18, 2013

AKU HILANG ARAH TANPA HADIR MU..



Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...
Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera buat para pembaca yang saya hormati sekalian.

Segala puji bagi Allah s.w.t atas segala-galanya yang telah diberikan kepada kita terutama nikmat iman dan nikmat Islam. 
Mintalah kepada Allah s.w.t tanpa jemu agar kita dihidupkan dengan iman, dimatikan dalam iman dan dimasukkan ke syurgaNya dengan iman. Iman, iaitu kepercayaan dan keyakinan yang dilafazkan dengan lisan, dibuktikan dengan amalan zahir dan membenarkan dengan hati. Selawat dan salam atas junjungan besar kita, Nabi Muhammad s.a.w.
ya Rabb.....

"Aku hilang arah,
Tanpa hadirMu..."
ya Rabb.....
tetapkanlah hatiku pada Mu...
aku selalu lalai dalam mengingatiMu...
 
ya Allah.....
ampunilah dosa-dosaku...
aku resah ya Allah......
aku takut ya Allah......
aku tidak mahu berpaling dari Mu...
 
YA ALLAH...
kadang-kadang sedikit dugaanMu membuatkan aku lemah...
kuatkan aku ya ALLAH....
bantulah aku ya ALLAH
aku hambaMu yang lemah ...
dan penuh dengan dosa...
 
ya ALLAH..
tetapkanlah imanku agar tetap taat kepadaMu..
insafkanlah aku ya ALLAH...
kadang-kadang aku hilang arah..
aku tahu ..ENGKAU selalu disisiku...
ya ALLAH betapa aku mencintaiMu...
aku takut ya ALLAH jika KAU tidak redha dengan kehidupanku....
ampunkan dosa ku...
 
ya ALLAH..
jika aku mati hari ini..
aku ingin mati dalam keredhaanMu ya ALLAH...
aku ingin mati syahid dijalanMu ya ALLAH...
tidak dapatku bayangkan hidupku tanpaMu ya ALLAH...
aku sentiasa memerlukanMu disisiku
amat..amat...amat memerlukanMu YA ALLAH...

YA ALLAH TERIMALAH AKU...
REDHAILAH KEHIDUPANKU DI DUNIA DAN DI AKHTIRAT...
RAHMATILAH KEHIDUPANKU, KELUARGAKU DAN SELURUH UMAT ISLAM... 
Aamiin Ya Rabbal Alamin...
 
p/s: mengharap pd manusia kita akan kecewa, mengharap pd Allah bahagia utk kita.. :')
 
 

Friday, April 12, 2013

KENAPA PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum..

Mesti ramai kat luar tu nak tau 'KENAPA PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?'.. Apa yg istimewa sgt corset ni kalo nak banding dgn corset lain.. Kannnnn........ ;)  Let me explain 2 u peps. Insyallah pasni kwn2 sume akan pakai PB jugak! :)

1) Cantik & Sihat
Now days sume org..ulang suara sume nak cantik x kire la siapa mereka sekali pun. Tapi ramai jgk dlm nak cantik tu x pk nk sihat sekali. Cantik saje tp kalo x sihat x guna juga rite?? Makanya corset PB ni sgt2 la sesuai utk mereka yg cantik & sihat sekaligus.. Even dr kajian pemakaian corset PB 70% utk kesihatan baki 30% utk kecantikan. See memang pakej lengkap kan! Kalo kte pk logik pun ade ke orang yg nak cantik je x sihat pun xpe.. Ade?? Kalo ade orang tu gile! hahaha.. Opps! ;p 

2) Custom made 
Macam mane yg dimaksudkan dgn custom made? Paling senang bagi ena PB ni ikut keperluan kwn2.. Like kalo guna PB utk shape kan body itu la yg korang dpt..Utk turunkan berat badan pun bole pakai PB.. Dari segi penjagaan dalaman wanita PB sesuai utk lancarkan perios n also boleh hilangkan masalah keputihan. N utk ena sendiri ena pakai PB utk hilangkan sakit belakang.. :) Kira kalo nak ikutkan PB ni 5 in 1 product.. Kalo pakai PB kire xyalah nak pakai byk2 product. Pakai PB je dah cukup. Macam2 ada! :)


3) Elak penyakit berbahaya
Bab ni memang patut kwn2 amik berat sket especially we s women. Kanser Payudara & Kanser Serviks pembunuh utama wanita!  Dengan pemakaian PB secara consistent Insyallah kite bole elak tumbesaran cyst or fibroid. Dua benda ni bukan punca utama tapi kalo x dirawat akan jd bahaya. Minta dijauhkan la hendaknya!

4) Kesan segera
Camne tu?? X pecaya?? Try pakai PB sekarang! Hasilnye kwn2 dapat tgk on de spot! hehe.. Like this peps! 

5)  Teknologi
PB dicipta hasil gabungan teknologi daripada 3 buah negara iaitu USA, German & Jepun. Dats y PB bole dapat pengiktirafan Superbrand ye kwn2. Kira ni bukan corset biasa2 macam kat luar tu. Dengan adenye FIR pada PB ni mmg sgt2 membantu si pemakai. Hasil maklum balas customer dorang paling suka bila pakai PB ni dapat kempiskan perut, shape kan badan, mane yg xde punggung tu bole kasi up sket.. hehe.. N paling syok bagi ibu yg menyusu bayi kalo pkai PB ni jgk dorang bole hasilkan lebih byk susu badan.. Is that good enough my dear friend?? :)

6) Bonus berganda!
Yes part ni paling ena suka! haha.. Kenapakah?? Sebabnya mudah bagi pemakai PB secara x langsung bole jana side income.. Camne tu?? Bila kite dah pakai n dpt hasil automatic ramai yg akan tanya n beminat n cuba jgk kn.. So gunakan peluang ni utk bebisnes dgn mudah! Jgn lepaskan peluang ni sayang.. Rugi! Rugi! Buat part time pun bole generate 4-5 figure monthly.. Sape nak bagi tu?? :)



Come join me n we gonna rock de world! Set appoinment dgn ena n u will know more the beauty bout tiz biz.. N also dgn setiap pembelian corset PREMIUM BEAUTIFUL ena akan bg special price+mystery gift.. Juz 4 u peps!

For more details contact
019-3708802 (aina)





Wednesday, April 10, 2013

PREMIUM BEAUTIFUL PROMOTION!



Mari rapat! Mari Rapat! Sape cepat dia dapat! Tawaran terhebat utk korang sume pembaca blog www.hajatsaya.blogspot.com.. Lai la.. Akak-akak, adik-adik, makcik-makcik, pakcik-pakcik pun bole! Hehe.. :)

Arini Ena nak lelong Premium Beautiful/PB corset ni.. La ni sape yg tak tau pasal PB ni kan mostly kalo tanya sume mesti tau la. Juz tinggal dah pakai or x je kan.. Apa tu corset PB?
Ala corset gempak pembentuk badan best seller yg ade Infra Red tu! Sape pakai PB sure body mantap! Baru la confident level naik plus cik abang pun sayang..hehe.. N corset PB ni terbahagi kpd 3 iaitu 1) Long Bra 2) Long girlde 3) Waist nipper
Kebaikan corset PB ni pbukan utk kecantikan semata2 tapi 70% utk kesihatan.. Cantik je x sihat x guna jgk kan.. Kena seiring sejalan gitu! Hee..
Macam yg kite tau kat pasaran luar banyak lagi corset lain tapi apa yg membezakan corset PB ni dgn yg lain tu adalah PB merupakan teknologi gabungan dari 3 negara iaitu USA, German n Jepun. So bukan calang2 corset PB ni tau n no wonder la kenapa corset PB ni dapat pengiktirafan dr Superbrand serta warranty seumur hidup..

Ok tulis panjang2 pn x guna jgk kan. Meh kite tengak hasil testimoni pemakai corset PB ni..
Harga set corset PB ni mengikut saiz ye kawan2. Harga bagi saiz kecil RM2300++ dan saiz besar RM2500++. Eh korang jangan tekejut dgn harga dia kat luar tu ade corset lagi mahal sampai 5k tau! Harga PB ni sangat reasonable n worth it. Bak kate orang alah membeli menang memakai. Gitu.. Mana taknye dgn Superbrand lagi siap dgn warranty seumur hidup. Ada ke kat luar tu pakaian dalam warranty seumur hidup?? X dapat dek non paling kuat rosak kite buang je kan..hee.. Duit kalau tak cukup don't worry, BANK kan adaaaaa.. alah korang ni.. kalau buat loan ribu-ribu beli benda lain boleh.. utk nak bagi ramping mcm kerengga taknak.... Sama tau harga PB ni dgn ipad korang tu!hee.. asyik nak meleleh ayaq liuq tengok pinggang orang lain jer sangat tak berbaloi okeh.. simpan ayaq liuq tu dik... sayang!! jadi kalau nak pinggang ramping cantik menawan digilai ramai.. jom lah try pakai PB.. tak caya, meh tengok pinggang i.. rampingkan? huahauahahahhahaakkkkktuiiiiiii...
Sape2 nak beli tapi risau x cukup duit or apa dont worry syg.. Now macam2 cara bole bayar..

Method payment:
Cash or
 Credit card o
 Installment as low as RM58 monthly  


Nak beli kat mane corset PB??
Tak payah susah nak cari kat kedai or supermarket. Juz click www.hajatsaya.blogspot.com or call/sms Aina 019-3708802. Nanti Aina sendiri akan datang jumpa korang bagi penerangan lengkap n try fitting sekali. Dont worry consultation n fitting is free! ;)

Sape2 dok kate PB ni mahal ishhhh..jangan lah mcm tu.. kalau ikutkan tak de lah mahal mana... pinjam setahun.. sebulan bayar tak sampai rm200.. habis tahun.. hutang pon habis... PINGGANG PON RAMPING.. lagi tak mau ka???? ayoooooo....

ok lah straight to the point yer sayang-sayangku sekalian alam... barang siapa yang nak memiliki PB idaman hati nie.. sila beli sekarang... ada PROMOSI HEBAT yer sekarang nie.. jangan sampai terlambat!!!! Ena nak sell of my set of PB at SPECIAL PRICE.. Pm Aina ASAP k!


P/s : Korang  reader blog www.hajatsaya.blogspot.com coz Ena akan bagi tambahan mystery gift khas utk reader blog ena! Hehe..

Monday, April 8, 2013

TERJEBAK.!!

Assalamualaikum..

Ramai kwn2 tanya camne ena bole join biz ni.. or dlm kate lain bole tejebak same..hehe.. Asalnye ena cam org lain jgk yg beminat nk tau camne org lain bole buat side income. Kenapa ena nk wat side income coz zaman sekarang zaman serba serbi duit ni apa yg ena ade x mencukupi. Wait, bukan ena x bersyukur dgn apa yg ade but ena bersedia dgn segala kemungkinan pd masa akan dtg like kemalangan, kematian or utk keperluan mendesak. Kalo harap income dr gaji semata2 memang x cukup. Saving ala kadar bila tolak duit renew road tax n insurance mmg habis saving. So jgn harap la nk g becuti/travel every year cam sebelum2 ni.. Memang x dpt! haha.. 

Mula dgn bestie time skola @ sepupu sepapat gak yg kenalkn dgn tiz biz. Asalnye kami mcm yg lain JUST beminat nk tau. tapi bila dah tau n ade jaminan ktorang x pk panjang terus join.. Alhamdulillah side income betambah. Even bole dpt lebih dari gaji. Like seriuosly?! Yes, we can! Gitu la ceritanye camne kami bole terjebak.. Korang sume meh terjebak same! haha..

Kawan2 kat luar sane kalo beminat nk tau camne kte bole generate money to 4-6 figure monthly  do pm me k.. Kte jmpe, borak2 n we share the beauty about tiz biz wif u! :) Insyallah korang xkan rugi..
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute