Thursday, February 28, 2013

LIRIK LAGU HI SAYANG BY PUTRI NORIZAH (BRUNEI SINGER)

Assalamualaikum..

Time break kat opis ena bukak utube saje cari lagu2 sweet utk di dengar. Sekali tejumpa tiz new song Hi Sayang by Puti Norizah. Bila dengar tu bole senyum sorang2 tau. Lagu sweet2 gitu. Hikhik.. (^-~) Fyi, she's a singer from Brunei n dengar khabar dia ni anak kepada penyanyi thn 80-an Ibnor Riza. Ala yg fames dgn lagu Mimpi Yg Tak Sudah tu.. No wonder her voice so lovely! :) Lagu Hi Sayang ni tulisan Putri Norizah sendiri tau. Alahai betuahnye badan dah la cantik manis, suara merdu, pandai tulis lagu lagi. Perfect combination! :) Ok jom layan her song.. :)



Hi Sayang - Putri Norizah (Brunei)

Hi sayang
How are feeling today?
What are you up to?
I miss you all day

Hi sayang
Just by thinking of you
You can put a smile 
Right on my face

Hi sayang
It's our movie day out
You are looking great in your checkered shirt
And oh you smell so good
You said "baby, you are looking lovely got me beeming like crazy"

Hi sayang
You  got me falling in love
Over and over again
You got me singing love songs

Hi sayang
You have once told me
That every princess needs a hero 
After all and you said
'Putri, let me be your'
Let make it work
Be together and live happily ever after
Ever after, ever after


Sumber : Pacik Google and Youtube







Friday, February 22, 2013

Wednesday, February 20, 2013

LIRIK LAGU MASIH AKU CINTA (SHILA AMZAH)

Assalamualaikum..

Since last week currently ena dengar lagu baru Shila Amzah Masih Aku Cinta.. 1st time tengok lirik je belum dengar lagu lagi. Dari lirik je dah bole tau apa yg Shila rase even ena x kenal personally Shila. But s a human lagi2 she is public figure yg kisah hidup jadi tatapan umum mesti kita tau ape yg jadi. So secara x langsung lirik lagu dia mengambarkan isi hati dia. Dan kebetulan lirik lagu masih aku cinta dekat dengan jiwa ena, senang kata sangat kena dgn diri sendiri. Lagi buat tekesan ena tau kamu memang big fan of shila azmah. Youtube shila mane kamu x tengok. Kire memang minat abis la.huu.. N ena tau lagu baru shila ni kamu mesti dengar n suka. Sebabnye cuma 1, kamu adalah orang itu sama seperti shila.. Here the lyric.. enjoy! :')


Masih Aku Cinta - Shila Amzah

Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Takkan ku bisa melupakan mu
Cara mu, memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh di dalam sanubari ku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku, kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada penggantimu
Yang mempertahankan ku sepertimu
Satu dunia, menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenal mu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku

sumber: youtube

Seperti pesan seorang teman : 
"Akan tiba saatnya di mana kita harus BERHENTI MENCINTAI SESEORANG bukan kerana kita PUTUS ASA untuk mencintainya, tetapi kerana kita MENYEDARI bahawa insan yang kita cintai itu akan LEBIH BAHAGIA apabila kita MELEPASKANNYA..."








Thursday, February 14, 2013

MR X

Assalamualaikum..


 Yg di konfius dan x konfius lagi.. ^^ Alhamdulillah permulaan tahun 2013 salah 1 wishlist ena temakbul. Syukur :) Xdela gempak sgt pun juz finally i got my own car. Even not a big car jauh sekali kereta idaman *yg ntah bila dpt tu* im so happy n glad. Sebabnye 1, ena dpt bahagiakan mak. Kenapa? Sebab mak yg beria2 nak ena beli kete. Mase dpt kete pun ena x amik lagi.. Tinggal kat kampung seminggu lebih juga la. Mak yg pakai dulu kiranye. Ikut ena x nk beli lagi. Masih senang guna public transport utk blk becuti ke kampung n jalan kaki saje ke opis. Nampak macam x mampu pun ye kan.. Hahahaaa.. Ntah la yg pasti ena senang begitu. Lagi pun ena rase banyak la perkara di dulukan dgn duit yg ade. Tapi tu la dah rezeki Allah beri terima saje dgn senang ati. :) Kete saga flx saje yg mampu buat mase ni. Kaler blue black jd pilihan dgn no plat WXX 4..... so start from now ena gelarkan my car s MR X.. :) 
 

Harap2 lepas ni mak x bising lagi ena tumpang orang bila nk balik cuti or kena naik tren malam2.. Start bulan ni dah kena bejimat cermat no more shopping.. No shopping??! Ye, ini serius kawan2! Maybe kena ikat perut juga.. hahaha.. Ena ena baru pakai saga kot agak2 kalo beli kereta idaman mau makan angin2 ari2... T__________T Xpela yg penting beli pakai duit sendiri. X mewah tapi cukup la sebagai keperluan.. Alhamdulliah terima kasih Allah.. Tq utk mak juga.. N to Mr X please be nice to me coz i'll loving u! U r my partner now! hehehe..
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute