Friday, November 9, 2012

TIADA RASA..

Assalamualaikum..

Salam Jumaat kawan2 sekailan.. Semalam sape tengok last episode Julia Tv3? Siyes touching kot cerita ni lagi2 bila bukan happy ending. Ni x kalo cerita mesti nak ala2 Cinderella ending cerita mesti kena couple tu hidup together happily ever after. Bagi ena baru macam cerita real yela kan dlm kehidupan sebenar mane ade yg bestnye ade gak ending cite x hepi.. Like cerita cinta ade gak kan putus tgh jalan.. Eh, eh macam cite hal sendiri je! hahaha.. (^_~) Neway time tunggu Julia abis ena tgk dgn housemate so sempat la buat andaian sendiri cite ending camne. Sorang kawan ena kate last nanti Julia kawin juga dgn Amir sebab wife dia Ain mati mase bersalin. Sorang lagi kate Julia mati then anak dia bagi kat ex-husband Azwan utk jaga. Sorang lagi pulak cakap tak kisah la ending camne janji mesti happy ending!hehe..T__________T Ena pulak memang dah bajet cerita ni xkan happy ending sebabnye ena nak something yg related dgn kehidupan sebenar? Bole?? Boleh kan jugak n finally tu la endingnye! :) Memang touching kan ending dia. Rata2 yg orang ena tanya semua cakap touching kot n kesian kat Julia. But bagi ena better 4 her even ni lakonan je. Just imagine cerita ni true story ena x nak la Julia kawin dgn Amir even dia mampu sebab kesian Ain wife dia. Memang betul poligami dibenarkan tapi kalau boleh elak, jauhkan la ye. Hanya perempuan paham perasaan perempuan. Tak salah jadi single mother dr hidup bermadu tapi merana kemudian hari. Lagi pun Julia ade kerjaya bagus n she can develop her own life without men. N ena support tindakan Julia utk pindah ke oversea. Baik kite pergi jauh2 dari duduk dekat2 dgn orang bole beri effect or kite beri effact. Karang kalau jadi pape kite juga disalahkan.huu.. Sometimes bad things can turn out to another good things for other people.. Am i rite?? :) 

Lagi satu kan dalam cerita Julia ni jugak lagu dalam tu sangat2 la kena. 1st lagu Cukup cukup sudah by Nirwana Band. 2 nd lagu Tiada Rasa duet by Aliff Razali n Ika Nabella Af6.. Now housemate dok nyanyi lagu tiada rasa tu. Bila dengar betul2 lagu tu memang sangat menusuk kalbu.. Memang la menusuk kalbu sebab ko tengah jiwa kacau ena! bahaha.. larikkkk....

TIADA RASA

Tiada rasa di antara kita
Kau dan aku bersama bahagia
Mencuba tuk merasakan cinta
Tapi tak ku rasa

Tak percaya kau tak rasa cinta
Dan kau biar ku tertanya
Getar rasa seakan sengsara
Nafas tak terhela

Bila rasa tanpa ada cinta
Hanya kita tanpa kata kata
Biarlah cerita tentang kita
Teman saja

Kita mungkin tak harus bersama
Dalam rasa yang bernama cinta
Kuncilah sayang tak bermakna
Teman saja

Tak percaya kau tak rasa cinta
Dan kau biar ku tertanya
Getar rasa seakan sengsara
Nafas tak terhela

Tak percaya kau tak rasa cinta
Dan kau biar hatiku tertanya





No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute