Saturday, November 3, 2012

ALAHAI PERAGUT..

Assalamualaikum..

Kejadian ni baru berapa jam je jadi. Kire masih panas..hahaha.. *bajet artis sgt!*.. Ceritanya begini.. sedang ena ..hah sedang kau..haha.. ok2 back to the story.. sedang ena drive kete nak g opis kat Hentian Kajang nun ena ade ade nampak sorang mamat@peragut ni tiba2 je belari melintas jalan. Time ni x pk lain lagi coz dat time ujan gerimis so bajet mamat ni x nak basah la kekdahnya..But den time lalu depan kedai ena nampak mamat ni belari masuk dalam restoran menuju ke belakang. Lari bukan slow2 kire ala2 tgh marathon gitu. Ok time ni dah rase something.. Fyi laluan ni kire kanan shop lot so memang boleh nampak jelas la kan.. Ena terus jela drive kete even dah rase lain. Sampai la depan opis nak parking kete tetiba lagi sekali mamat ni muncul baik punya sampai telanggar. Actly opis ena corner lot sebelah ade lorong so mamat ni kuar dari lorong tu la. Ena bajet mamat ni tadi lari dalam restoran terus kuar ke belakang tu yg tembus lorong ni. Ena punya tekejut sampai menggigil2. Mamat tu dah tegolek kat bawah. Dalam hati dah cuak mati ke mamat ni.. Ena still dalam kete dok pk ape nak buat den nampak mamat ni bangun. Ingat dia nak marah ena ke kan sekali kau dia terus lari lagi. Dah sgt pelik apahal mamat ni lari. Ape masalah kau sekarang?? Musykil, musykil.. Lagi pelik coz dia lari ke arah tebing yg penuh dgn semak samun ala2 hutan gitu. Ena dlm kete ni dok perati je ape dia nak buat. Pk gak dia nk terjun tebing tu ke? n yes dia terjun! Oh my, memang something mamat ni. Ena dlm kete cam tekaku jap. Siyes rase takut sgt. Den depan kete ena ni dtg sorang polis belari2 dgn sorang lelaki kepale bedarah2. Polis tu tanya mane peragut tadi, ena dari dlm kete menjerit la cakap dah lari terjun semak sambil tangan tunjuk2..Time ni jgn ckp la perasaan tu becampur2. Mamat tu peragut kot! Huwaaa trauma!  Tapi rase lega jugak coz ena tak betol2 langgar peragut tu. Bayangkan la kalau ena drive laju rase mau melambung peragut tu. Tak pasal2 esok kuar berita "seorang peragut mati dilanggar seorang wanita bla bla bla...."haha.. Bila ingat kepala peragut tu bedarah ena pk bukan sebab ena telanggar tapi sebab kena belasah dgn org dia ragut tu. Hah, padan muka! =p Pape pun tetap rase trauma..
Alahai peragut..

No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute