Thursday, October 11, 2012

CEMBURU POSITIF

Assalamualaikum wbt..

Nape eh ade org ni kalo tgk org lain hepi sket, senang sket, mewah sket mesti nak rase cemburu?? Wait2, bukan semua tp sebilangan even ena sendiri pun ade rase macam tu jgk. Contoh paling senang bila tgk kawan sendiri pakai cantik2 lagi2 kalo barang mewah tetiba rase camni ---> wah, mesti mahal ni mane dia dpt duit eh??rasenye dia ni bese2 je.mampu ke?? Hahh camtu la kadang2 detak hati ini..Cewahhh.. klise sgt ayat! T_______T 

Tapi tula kenyataan. But try to make it positive! Macam mane?? Bagi ena rase tu yg kite boleh kategorikan sbg cemburu or ade yg kate iri hati @ phd..huu.. Sebenarnya sume yg negatif ni kite bole turn jd yg baik. Cemburu? Nape perlu cemburu sedangkan kite tahu kite pun bole jadi seperti dia. Kalo kite rase dia pada hakikatnya nampak tak mampu jadi seperti itu tapi dia berjaya juga cuba kaji mengapa.. Jangan nak negatif je. Ntah2 dia ikat perut ke nak pakai designer brand. Jgn cepat nak judge org, x baik ok.. So kalo dia bole nape tidak kite kan yg penting usaha..Cemburu ni boleh jadi yg positif. Like zaman sekolah dulu kite cemburu tgk kawan2 boleh skor dlm exam. Bila rase tercabar kite pun usaha sungguh2 nak beat dorg. Kan dah jadi cemburu yg positif.. :)

Moral of the story --> Jangan suke judge org! Kalo nak sesuatu usaha..Simple! :)

::Kadang bila tgk org hepi kite sendiri akan jd hepi lebih2 lg kalo org tu kte syg::

No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute