Saturday, October 20, 2012

10 PERKARA LELAKI PERLU TAHU TENTANG PEREMPUAN..

Assalamualaikum..

Org kate perempuan ni sukar difahami betul ke? Hmm,mungkin betul. Sebab ena sendiri kadang2 mulut tak selari dgn hati.. Ok make it short arini ena nak share dgn korang especially para lelaki di luar sana.. Eh jap ade ke lelaki baca blog picisan ena ni??hahaha.. Lantak la ena tetap nak share jugak! T__________T

Untuk para lelaki mungkin penyataan di bawah boleh membantu anda utk lebih memahami perempuan.. Yg ni juz ikut pandangan ena. Mungkin ade yg x setuju but again it juz from my p.o.v.. So cikedouttttt.!!!!!!

10 PERKARA LELAKI PERLU TAHU TENTANG PEREMPUAN..
 
1) Cerewet
Bukan cerewet/fussy x tentu pasal tapi kan perempuan ni kalo bole sume nak perfect. Sebab tu la kadang2 perempuan ni jadi cerewet. Contoh paling mudah time shopping alahai bejanggut mane2 lelaki yg ikut gf shopping. Nak pilih baju satu macam nak beli emas. Dia punya belek mak oii kalah Qc! haha..

2) Cinta
Perempuan salu kalah bab cinta. Tak pecaya?? Sila pecaya!haha.. Bagi ena cinta orang perempuan ni kadang2 bole jadi melampau. Sebab tu perempuan jugak jadi bodoh ikut je ape lelaki kata.. Contoh time becinta bukan main kalo bf kate sume ikut kalo mak ayah cakap jenuh la nak ikut.huhuhu.. Sadis!

3) Korban
Sebab cinta jugak perempuan sanggup bekorban. Bab ni ade baik n buruk. Yg baik perempuan sanggup bekorban ketepikan diri sendiri demi orang dia sayang. Tak kisah la utk family or pape. Jadi x best bila telebih bekorban tu yg jadi kes banyak budak perempuan lari ikut g Lombok. Sume sebab kes ''syg selasih hamba lurutkan,buang emak buang saudara kerana kasih hamba turutkan''.. Puiii.!! Sok2 dah hidup susah kat sane baru la sebok cari mak ayah minta tolong bawak balik..haha.. Ok ni tak lawak ini realiti..huu

4) Manja
Perempuan mane x manja?? Takya nak bohong la.Perempuan even yg ala2 tomboy/pengkid tetap perempuan yg fitrahnya bejiwa halus. So secara semulajadi memang perasaan utk dimanja dibelai tu agak tinggi. Bukan manja pada lelaki je tetapi manja dgn semua org. Kadang2 ade yg over manja tu gedik namanye! ;p

5) Sensitif
Dah kate jiwa halus tu yg sikit2 nak sentap.haha.. Cik abang sume jgn la tekejut kalo perempuan asal tengok cite hindustan je menangis, kena marah sket tarik muncung, tak dapat benda dia nak merajuk.. Dak kate pun senstitif. Banyak kan besabar bro.. Betabah la!

6) Prihatin
Salu amik tahu keadaan sekeliling ala2 amik berat. Sebab tu perempuan salunya kepochi! haha..

7) Ikhlas
No doubt about it. Sebab tu orang suka amik kesempatan.. :)

8) Akal
Perempuan Allah cipta dgn 9 nafsu 1 akal tebalik dgn lelaki. Jadinya perempuan salu ikutkan hati dari lojik akal. Contoh perempuan ni bila becakap ikut sedap mulut je lagi2 kalo tengah marah. Nasib la sape kena sembur tu..hehe

9) Materialistik
Ini fitrah manusia bukan perempuan je k. Semua org kalo boleh nak hidup mewah/senang kalo dibagi pilihan rite. Lagi la perempuan yg nak cari calon suami. Perempuan ni bukan ape dorang lebih kepada jaminan. Kalo dapat calon yg beduit tu selamat la hidup kononnya. Tapi pecaya la sekali perempuan tu dah cinta mati dgn lelaki dia tak kisah lelaki tu beduit or not. Semua dia tolak tepi. Tak pecaye sudah! huh..

10) Perempuan = Lelaki
Tak suka didesak, tak suka tekongkong, ada ego sendiri sama macam lelaki jugak. Keras kepala tapi macam kerak nasi je.hehe.. Kalo kena cara insyaAllah mudah dibentuk.

Tu la 10 perkara tentang perempuan lelaki perlu tahu yg ena bole share. Bole la jadikan panduan kalo rase beguna ye..


Note: Bukan semua perempuan seperti dinyatakan di atas. Mungkin ade segelintir yg bebeza. Nama pun manusia rambut sama hitam hati lain2.. Tapi rambut ena memang tak hitam. Eh!





2 comments:

DTira said...

Sy follow..singgah n lawat awak..
Tinggalkan link awk di blog sy..TQ..^^

from:www.diaristira.blogspot.com

cik ENA said...

salam.. tq awak.. sy dh singgah n follow blog awk jgk! :)

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute