Tuesday, September 25, 2012

SEINDAH CINTA ISLAM..

Assalamualaikum para kekasih Allah!

Ececeh lain pulak bagi salam kali ni. Takpe sekali sekala tukar kan.hehe.. Actually ena share dgn korang 1 blog ni. Ena jumpe time google mutiara kata camtu la. Blog ni nama www.seindahcintaislam.blogspot.com .. Ape yg menarik tentang blog ni selain mutiara kata ala2 islamik dia ade bagi cerita menaik semangat. Bagi ena sgt bagus la kan lagi utk org macam ena yg jiwa tgh agak kacau ni! bahahaha.. Mengaku juga akhirnya.. T________T  Tapi Bagus bagi ena belum tentu bagus bagi korang. So kalo nak tak tahu korang bole terjah blog dia.. :)

Ade 1 entry ni ena suke sgt..Macam tekena batang hidung sendiri..gituuu... ^^ Entry ni ena copy saje mohon share tuan blog n ena credit pada www.seindahcintaislam.blogspot.com



"... Letakkanlah cinta Allah kukuh dihati. Genggamlah cinta manusia hanya ditangan, kerana kelak andai terlepas, sakitnya tidak terasa dihati ..."


"Akan tiba saatnya di mana kita harus BERHENTI MENCINTAI SESEORANG,
bukan kerana kita PUTUS ASA untuk mencintainya,
tetapi kerana kita MENYEDARI bahawa ada insan lain yang lebih mencintainya,
dan kita merasakan bahawa insan yang kita cintai itu akan LEBIH BAHAGIA apabila kita MELEPASKANNYA..."

___________________________________________________

Jika ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu impikan..
Semoga Dia menghadirkan seseseorang yang mengimpikanmu..

Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan..
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang merindukanmu...

___________________________________________________

"CINTA itu adalah TANGGUNGJAWAB,
ianya perlu dirancang dan dilaksana sebaik mungkin,
CINTA itu adalah FITRAH,
setiap manusia memiliki fitrah untuk mencintai dan dicintai,
tapi CINTA itu hendaklah dibina atas dasar KEIMANAN..."

___________________________________________________

"Mencintai tidak semestinya memiliki,
Jika hanya ingin memiliki, itu BUKAN CINTA namanya..."

___________________________________________________

“Ubat rindu ialah Sunat Hajat,
Ubat cinta ialah sunat Tahajjud,
Ubat dosa ialah Sunat Taubat,
Ubat penyakit ialah Selawat”.

bersama kita suburkan cinta dibumi Allah,
-seindahcintaislam...:)

8 comments:

suriani ismaill said...

Sweet

cik ENA said...

tq suriani.. :)

Muhammad Abid said...

mohon share ye.. smoga kita sama2 mndapat kbaikan..

cik ENA said...

silakan abid.. mudah-mudahan. Amin :)

mutiara kasih said...

Mhn ijin sare.

cik ENA said...

silakan.. :)

Mohd Rosman said...

Cntik bahsa ye

Mohd Rosman said...

Cntik bahsa ye

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute