Wednesday, September 19, 2012

SAKIT! KENAPAKAH???

Assalamualaikum..

Lately takle nak tido awal salu ena paling lambat pun pkl 1 dah telelap. La ni tak pkl 4 pun mata celik lagi segar bugar.hahaha.. Baring atas katil dok tegolek kiri kanan pusing sana sini still mata takmo pejam.huuu..sadis! T_______________T 

Asal malam je mata ni segar kadang2 dekat subuh baru nk tido padahal esok nak kena bangun pagi keje.Ape kes ni??!  Adoi masak2.. T___________T  Rase cam dah tekena penyakit Insomnia. Penyakit ape tu? Hah,sila google!hehe.. Tapi ena rase kan takle tido ni sebenarnya sebab banyak sangat pk + dgn masalah dtg betimpa2. Cam peribahasa sudah jatuh ditimpa tangga. Den tegolek dog! Ok yg tu ena tambah! :D Bila dah takle tido mula la migrain plak datang. Ni satu lagi masalah. Migrain ena tahap kronik ok bukan light2 lagi dah. Stok kalo kena tu memang akan muntah2 sampai lembik. Pale plak sakit ya amat sgt rase nak meletup sampai rase nak hantuk kat dinding.Bole?? Silakan ena! huu.. Paling tak tahan ubat plak khas hanya bole dpt hospital pas refer doc. Memang takde la nak dpt beli2 farmasi. Aclty ena refer doc pakar Neurologi Hukm since zaman study lagi. If telan ubat bese like Ponstan (betul ke eja??) or Cafergot memang tak jalan pun. Kalau ikutkan ubat doc tu ena kena makan ari2 bukan time sakit je n time period pun ade ubat khas kena makan. Tapi ena kn degil mane nak makan ubat ala2 stok gula2 ni.huu... Makan ikut sedap tekak n bila rase2 agak2 nak mamp...!hahaha... Mane la tak bepenyakit. So hadap la ko ena hazabnye sensonrang yek! Phewww.. 0ooo mate ooo mate tolong pejam n tido dgn lena. Otak sudah penat tapi mate takmo lelap! @_@

No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute