Friday, August 10, 2012

SEBAB NI AKU PATUT SAMBUT RAYA..

Assalamualaikum wbt.. 

Korang dak tengok iklan raya Bernas? Ena semlm baru dpt tengok. 1st time tgk ingat iklan dari Petronas dah abis baru tau rupanye dari Bernas. Siyes iklan ni sangat touching! Mengalir airmata kot. X tipu ena nangis! :'( Iklan ni pasal dua orang kanak2 istimewa sorang buta n sorang bisu. Kekurangan dorang bedua la yg saling melengkap mereka. How nice iklan ni tunjuk tiz 2 kids bantu membantu. Bagus sgt utk didik anak2 kecil erti tlg menolong. Kisah iklan ni dorang plan nak balik beraya kat kampung kat Segamat nun. Nak naik bas tiket abis last2 dorang tumpang lori. Dorang sampai kampung pagi raya, mandi n bersiap kat masjid je pun. Den dorang g kubur melawat kubur arwah ibu. Time ni la sangat2 touching bila dorang usap batu nisan tu. Airmata ena mengalir tiba2 kot. Sayu.. N sebab iklan ni jugak la ena rasa ena patut sambut raya dengan meriah even hati ena dah takde. Korang tau kenapa? Sebab erti raya sebenar ialah bila kita bersama insan tersyg ---> mak,ayah,adik-beradik n fmly. Tak kisah kita takde baju baru,kuih raya n persiapan lain tapi bila kita bersama insan tersyg sambut raya sama2 tu la yg tebaik. Yg paling manis utk dikenang. Ena patuu rase besyukur even abah dah takde at least ena still ade mak. Masih betuah kalo nak dibanding dgn anak yatim piatu. Am i right? 

p/s: Puasa kali ni paling banyak ena tumpahkan airmata. Again im not strong enough.. :'(


No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute