Tuesday, July 31, 2012

DOA ORANG TERANIAYA..

Assalamualaikum wbt..

Kwn2 korg percaya tak kadang2 walaupun kebenaran baik utk kita tahu tapi sometime kita berharap lebih baik kita x tahu. Betol x? Yes, same goes to me. Now ena percaya terima la hakikat walaupun kebenaran itu sukar utk diterima. So ape kena mengena dgn tajuk entry?haha.. Sebab ena baru kebenaran sebuah hakikat bahawa ena telah tertipu n paling perit sekali ena teraniaya. Apa buat ena bertambah kesal+sedih hal ini melibatkan family sekali. Hmm,rase down sgt skrg. Rase ena ni anak berguna sampai ena terdetik dlm hati berdoa pada Allah.. Ya Allah kalau aku tak mampu bahagiakan ibu ku,keluarga ku. Cukuplah sekadar aku tidak menyusahkan mereka.. :'( Sampai tahap camtu sekali. Ena takle cite lebih2, byk hati kena jaga. Cuma ena rasa teraniaya yg memang teraniaya. Ena berdoa utk mereka yg menganiaya ena tu semoga Allah balas balik sume kejahatan mereka. Ena tak halalkan dunia akhirat. N ena yakin doa org teraniaya dimakbulkan Allah. Utk kamu yg jahat menganiaya org sedar lah.. What goes around comes around!


Ya Allah perkenankan la doa hamba-Mu yg teraniaya ini.. Amin..

Doa orang yang teraniaya

1. Mohon pada Allah, untuk menggantikan penipuan dan sebagainya dengan rezeki yang lebih baik dan bertambah-tambah. Baca " Allahuma ajurni fi musibati, wakh lufli khairan minha ". Sangat mujarab bagi orang-orang yang dizalimi dan cepat pula dapat jawapan dari Allah.

ATAU .......

2. Sebutkan doa di dalam bahasa kita " Ya Allah. Mereka ini ( sebut nama mereka ) zalim pada aku. Aku mohon balasan yang setimpal ke atas mereka. Serta bantulah aku keluar dari kesusahan ini. " Juga mujarab.

ATAU .....

3. Biarkan Allah balas mereka di Padang Mahsyar. Tuntut dari Allah segala pahala mereka dan minta Allah campakkan dosa-dosa kita pada mereka. Mereka akan kekal memikul dosa kita dan menerima balasan buat selama-lamanya.


Saturday, July 28, 2012

8 HARI DAH PUASA..

Assalamualikum wbt..

Dah 8 hari puasa kan so camne ok tak puasa korg? Ena so far ok je. Dok bujang kan makan buka pun beli je kat Param (Pasar Ramadan). Nak masak tak sempat tunggu cuti baru bole masak. Sahur pun sama gak kalau rajin panaskan lauk lebih buka. Kalu tak minum milo sahaja. Salu pas sahur ena tak tido terus, try mengaji dulu den baru tido. Coz nak terus siap g opis masuk lambat pukul 9. Time2 puasa ni rindu nak buka kat uma dgn sume family. Ramai2 seronok lagi la kalau mak masak sedap2. Paling rindu dgn arwah abah :') salu abah puasa mesti ajak ena g param. Ena suke beli popia basah dgn roti john. Now dah takde sape nak bawak g Param. Kena g sendir selamat la depan opis ni ade Param walau kecik je. Ok la bole gak cari makanan. Kalau takde langsung alamatnye tapau kat mamak jela.huu.. Hmm, ena kena kuat. Ena bole hidup bedikari. Kwn2 tlg doakan ena terus tabah ye. Ena sgt mengharapkan doa2 korg utk terus hadapi hidup. Lebih2 lagi bulan Ramadan. Semoga ade sinar dan keberkatan utk kita semua. Amin..

Wednesday, July 25, 2012

RASA YANG TINGGAL HANYA LA...MATI

Assalamualaikum wbt..

Entry takde kaitan dgn puasa langsung.hehe.. Tapi tu la kenyataan yg ena tgh lalui skrg. Lepas sume ni jadi takde ape yg ena rase.. Kalau bole diterjemahkan hanya la mati.. Mati? Kenapa mesti sampai macam tu sekali?? Maybe sbb satu perkara tu dah jadi rutin n dah sebati dgn kite but then hilang tiba2. Lagi2 dlm keadaan kite tak besedia.. So what u feel? Sure punya hidup jadi huru-hara.. In my case 'benda yg hilang' ni is part of my life.Senang kata my another half.. Ya Allah berat sungguh ujian Mu. Rasa tak tertanggung.. Korg kalau nak tau ape yg ena rase if u dont mind u can hear tiz song n hayati la.. Lagu by Mojo..Andai ku bercinta lagi..

Ya Allah pinjam kan aku sedikit kekuatan Mu agar aku mampu hadapi semua ini..


Friday, July 20, 2012

SALAM RAMADHAN.. PUASA YOK! (^_~)


Assalamualikum wbt..

Hello bumi Malaysia! Finally  safely arrived.wuhuuu! *lompat bintang sket!.* Apesal hepi bebenor cik Ena oiii.. Mau tak hepi den dapat bepuasa kek kampong tu hah.. =) Walaupun sekejap dah hepi sesangat!hehe.. Ramadhan ni byk kelebihan like bulan penuh rahmat di mana Allah swt tutup semua pintu neraka n dibukakan semua pintu syurga. Time2 puasa ni teringat arwah abah. Arwah tiap kali buka mesti kena ade pengat/bubur. Tak kire la pengat pisang ke janji ade. Hmm,sedih la plak.huu.. Ok ok kte chill babeh! Malam ni dah start terawih tau. Abis terawih bole main bunga api n mercun pop pop, pop yeyeah! ^^ Baru semangat kan ala2 kanak2 riang gitu.haha.. Ok malam ni jangan lupa niat puasa ye. Nak senang niat utk sebulan terus. Takde la pasni alasan tak puasa sebab lupe niat. Tak koser tau! 

Salam Ramadhan kwn2 semua. Semoga kte semua mendapatkan keberkatan dari-Nya. Amin..


p/s : Dpt tau si dia betukar keje. Alhamdulillah lebih baik. I'm hepi 4 u sahabat. Sama seperti awk, sy tak pernah lupa awk dlm doa sy. Semoga awk berjaya di tempat baru. Jgn lupa sy. I miss u so much! :')

Thursday, July 19, 2012

MAIN KASAR NAMPAK..

Assalamualikum wbt..

Tgh sebok2 keje sempat gak curi2 update blog ni. Lega c0z insyAllah dpt blk puasa kat Rawang walaupun kejap.Alhamdulillah.. Actually dua2 hp bengong. Bole dua2 rosak serentak?! Aitt, hp pun main kasar ke?? hahaha.. Bb asal call masuk je menggagau cari hear phone. Gila dah ape?! Kalau tak guna hear phone tak dengar pape. Org je dgr suara ena tepekik2. Aiyoo.. Sony lagi gile skrin blank. Kena tekan pape button baru nyala balik. Lagi macam haram.. Hp sony bole dimaafkan dah nak masuk 4 tahun kot. So memang dah sampai time.hehe.. Tapi bengang dgn Bb la pkai baru setahun kot. Rase jadi camni sebab banyak kali jatuh n last month jatuh tebaik giler dari atas almari tinggi. Selamat tak besepai je.huu.. Aduhai hp hp ku nape la dlm keadaan ekonomi gawat ni ko buat hal. Please cayang be nice to me.hukhuk..

Tuesday, July 17, 2012

Monday, July 9, 2012

TAMAT SUDAH..

Assalamualaikum wbt..

Tamat sudah kisah itu. Berakhir di sini. Tapi cerita sy not like others, not a happy ending. Sakit,mmg rase sakit. Tiba2 rase macam nak mati. Bole? Kenapa lepas 3 tahun baru sume ni timbul? Kenapa? Tapi sape la sy utk mempersoalkan sume ni. Sy yakin sume yg jadi ade hikmahnya. Kerana Allah itu Maha Kaya lagi Maha Mengasihani. Dan sy yakin sy mampu utk hadapi sume ni walaupun separuh dari jiwa dah pegi. Kosong.. Pergi la sy lepaskan awk. InsyAllah awk akan berjaya & bahagia walau bukan dgn sy. Doa sy sentiasa mengiringi awk. Awk sahabat sy dunia akhirat. Semoga awk x lupe sy..

Awak,ape saje yg awk hadapi ingatlah sy akan selalu dgn awk. Andai kata awk tak nampak sy depan mata awak, tolehlah ke belakang, sy akan selalu di sini - Aina
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute