Tuesday, April 17, 2012

ADAT MEMINJAM..

Salam..

Skrn tgh hot cite pasal mansuh hutang PTPTN. Amboi, nk mintak mansuh sampai bedemo2 bagai. Sajak sgt perangai kan! ^^ Dah name pun pinjam kena la bayar. Iya x? Kalo x nak bayar senang je. Belajar rajin2 dari pinjaman bole jd scholar. Kalo x nak jugak belajar rajin2 dr awal lagi. Bole apply scholar JPA@MARA. Ape ke bengap la yg dok bedemo2 ni. Padal hal time apply loan xde sape pun paksa, sukarela gitu minta di bantu. Siap sign agreement kan so maknanya mesti dah paham. Time dpt duit loan bukan main suke. Bejoli katak siap tukar hp,beli gajet baru,beli dslr. Paling x menahan siap amik motor@kereta. Wah,curlass ko kn! Belum time loan masuk lambat siap merempan2 eh ko. Komplem kat HEP U,ngadu nasib x cukup duit. Hah,tau pun x cukup duit. Sebab x cukup tu la ko mintak PTPTN kn? Sedar diri ok! Jangan nk belagak x tentu pasal. Ikut agama pun hutang kena bayar if not menjawap la nanti.. Back to basic. Kalo x nk bayar balik dr awal jgn pinjam. Kalo rase x mampu study rajin2 dapatkan 1st class honour@scholar. Senang? Got it? So bayarlah hutang anda..... T__________________T

*ingatan utk diri sendiri juga*

2 comments:

Iqa Zulaika said...

betol2.. dorang ni tahu meminjam je.. nak bayar bukan main susah..

cik ENA said...

Hah,ape kn iqa.. Bkn ssh pn.pinjam byr.x nk byr jgn pinjm.. Manusia manusia.. =,='

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute