Friday, March 30, 2012

HOYEAH.!! (^_~)

Salam..

Hotel dah siap booked. Now tinggal nk pack brg n fly.. Weeeee.... (^_^)//


Sunday, March 25, 2012

KECELARUAN MINDA..

Salam..

Mood skrg sgt2 x menentu. X tau nape. 4 sure sumenye saling bekait rapat. Rase stress cam time study dlu. Time wat thesis n jd exco.. *gile ape kau! T__T..* Nampaknye ena macam ok, cool+relax+hepi. Tapi hakikatnya dlm ati Allah je tau.. Bole kate hari2 ena nangis tapi nangis dlm bilik sorg2 jela..Hm,x kuat sgt skrg ni.. Ya Allah bantu la hambumu ini.. X tau nk tulis ape lg.. ok bai!

Saturday, March 17, 2012

CUKUR JAMBUL..

Salam..

Dah seminggu br sempat nk update cite pasal majlis cukur jambul  anak buah ke-4 ni.. Baby boy name Muhammad Adi Putra bin Saiful Bahri. Majlis start pkl 9 sampai pkl 11am.. Den tgh hari smbg kenduri doa selamat utk kenduri kawin abg n uncle nk g umrah next month.. Siap tumbang sekor lembu. So mmg meriah la rewang family utk msk.. Fmly belah mak ena rmai. Riuh rendah ok! The best part after kenduri sambut buzday ena. X sangka mak ingat buzday ena n beli kek. Baru ingat tiz ye xde kek.sob..sob.. Tired but totally fun.. ok jom layan pic! =)



 sedare mare, pacik macik rewang sampai mlm.. tq! =)
 khemah2 bagai.. =)
 group marhaban..
 akak ipar..
 putra kena cukur jambul! =p
 buai berendoi. Ena deko last mint.. kuikui..
door gift utk tetamu..
kek buzday.. tq mak! syg mak sgt2! =') 
p/s: mak tetap igt ena 23.. haha
 pic tuan tanah mesti ada! bahaha..

Wednesday, March 14, 2012

TENANG DI SANA..

Salam..

Kelmarin ena dikejutkan dgn berita kematian seorang rakan UKM arwah Zara Elena Omar Peter bersama ayahanda. Kemungkinan kedua2 arwah di bunuh oleh suspek yg dikenali. Now kes arwah masih dlm siasatan n kes ni kuar masuk berita surat khabar, tv n radio. Sedih sgt x sangka arwah pergi terlalu cepat. Walaupun ena bukan la kenal rapat  dgn arwah tapi arwah pernah tolong ena. Time tu ena n group course Kepimpinan ade assigment kena interview salah seorg doktor kt Fakulti Perubatan UKM KL. Kami xde transport nk g so arwah yg tlg anta kami ke sana n tunggu sampai kami abis n den anta pulang ke ukm bangi. Baik kan arwah sanggup tlg kami yg arwah x kenal pun. Dgn keadaan arwah yg oku tapi still sanggup tlg kami. Jasa baik arwah Allah saje yg balas. Ena doakn semoga arwah dan ayahanda tenang di sana. Sapa2 yg baca post ni tlg sedekahkan al-Fatihah utk mereka ye.. Most of all ena nak penjenayah ni ditangkap secepat mungkin. Suka2 ati je bunuh org! Ingat ape nyawa ni boleh buat main eh?? R.I.P.. Al-Fatihah.. :'(

Arwah Zara Elena Omar Peter..

Berita arwah di akhbar.. (Harian Metro)

Pesara, pensyarah ditemui mati

PUCHONG: Seorang wanita yang datang dari Segamat, Johor bagi mencari suaminya mendapat berita paling mengejutkan apabila mendapati suami dan anak perempuan tunggalnya mati dipercayai dibunuh di Taman Kinrara 1 di sini, malam tadi.
Mayat dua beranak itu ditemui di dalam dua bilik berasingan selepas sepasukan polis memecah pintu rumah teres setingkat itu, kira-kira jam 10 malam.
Ketua Polis Daerah Serdang, Superintendan Abd Razak Elias, berkata mangsa yang berketurunan Portugis itu dikatakan berkunjung ke rumah anak perempuan dan bekerja sebagai pensyarah kolej swasta kira-kira empat hari lalu untuk membawanya pulang ke Segamat.

Katanya, isteri mangsa yang berketurunan Melayu dan berusia dalam lingkungan 50-an itu tidak ikut ke Puchong. Bagaimanapun, dia ada cuba menghubungi lelaki itu dan anaknya sejak beberapa hari lalu tetapi gagal.


“Berikutan gagal menghubungi suami dan anak perempuannya, wanita terbabit membuat laporan kehilangan mereka di balai polis di Segamat sebelum datang ke Puchong.

“Apabila sampai ke rumah anaknya, dia cuba memanggil suami dan anaknya tetapi tiada yang menyahut manakala pintu berkunci menyebabkan dia pergi ke balai polis berdekatan kira-kira jam 9.45 malam tadi untuk meminta bantuan,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian, malam tadi.

Beliau berkata, sepasukan anggota polis membawa isteri mangsa ke tempat kejadian sebelum memecah pintu rumah teres berkenaan.

“Sebaik masuk ke dalam rumah yang tidak ditutup lampu itu, anggota kami menemui mayat lelaki terbabit di atas katil di dalam sebuah bilik manakala mayat anak perempuannya ditemui di atas lantai di bilik lain,” katanya.

Menurutnya, mayat anak perempuan mangsa yang ditemui dalam keadaan terlentang itu masih lengkap bertudung.

Katanya, berdasarkan siasatan awal, tidak ditemui sebarang kesan kecederaan fizikal pada kedua-dua mangsa dan mayat dua beranak terbabit dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk dibedah siasat.

Abd Razak berkata, siasatan juga mendapati tiada kesan geledah di rumah berkenaan tetapi dua telefon bimbit milik mangsa dan anak perempuannya hilang.

“Kereta Perodua Kenari milik anak perempuan mangsa juga dipercayai hilang manakala kereta Toyota Camry milik mangsa ditemui diletakkan di luar pagar di depan rumah,” katanya.

Difahamkan, kereta mangsa berada di kawasan rumah itu manakala kereta Perodua Kenari milik anak perempuannya tiada di situ.

Abd Razak berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana bunuh yang mana sabit kesalahan, seseorang itu boleh dihukum mati mandatori.


Thursday, March 8, 2012

OK, TENSION.!

Salam..

Hari ni after lunch kuar g Kajang dgn housemate a.k.a farah n k.ayu. Niat utama nk g Bank cap pale rimau nk wat acc. Tapi hampa sebab ic housemate luar Selangor n xde surat pengesahan keje. Adoi macam2 la plak bank rimau ni! *ngek btol buang masa je kn!* Sebab x dpt buat acc ktorg pun merewang la kat Metro Kajang. Kebetulan k.ayu nak beli baju. Settle beli baju x tau watpe jalan masuk Fotokem. K.ayu n fara memang plan nk beli kamera so ktorg pun survey2 la.. Sekali kau, ena tenampak polaraid camera yg di idam2  kan tu! Argghhh, pengsan! T___T 
Harga pun cantik! Baru RM300 + dpt free 1 box film.. Kalau ikutkan nafsu time tu gak nak beli.. Tapi,tapi bila mengenangkan kewangan nyawa2 ikan.. Lupakan.. Ok saya H.A.M.P.A.!!

 camni la rupenye polaroid cam.. sweet je kaler pink.. but sory not my taste! haha..
 ok ni plak sume kaler yg ade.Pilih la mane suke.hehe.. 0oo lupa plak polaroid ni brand Fujifilm..
Yg ni baru pujaan hati ku.. Blue! ok next month aim beli ni. X kire nak jugak! =p

Wednesday, March 7, 2012

S.P.O.R.T.I.N.G

Salam..

Hi sume!

2,3 hari lepas ofis amik gambr dgn sume staf.. time ni sgt la sempoi+bos2 pn sporting. Maka dpt la gambar seperti di bawah! tehihihi... T_______________________T

 total staff kat Id Rich ade 15 org. De best part SEMUA perempuan! heaven! =)
 Ni En Hisham my bos@acc manager.. Di kelilinga bunga2.. sukew la tew! (^_^)

 Bottom start from the left Chedeng@training manager, bos jgk.hehe.. En Hisham n another bos En Nizam@admin manager... bos SEMUA lelaki! haha..


Our big bos yg bebaju hitam kuning En Gulit.. pemurah dgn staff.. =)

ok staff Id Rich mmg sempoi. Ena doakan Id Rich Agency akan bekembang maju n bejaya..
p/s: bos naik gaji ye.. ececeh.. =p
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute