Saturday, August 13, 2011

TANAM ANGGUR LA JAWAPNYE....

Salam..

Dah hampir 2 mggu umat Islam bepuasa kan.Ramadan ena kali ini agak berat ujian.Ena tepaksa benti keje pada hal baru semggu ena keje.Nape ena benti? Sebabnye ena kena transfer ke HQ kat Shah Alam.Korang mesti wonder kan?Nape ena x g je hq tu.Bukan jauh sgt pun Rawang dgn Shah Alam.Tapi siyes ena tak boleh drive jauh2 g keje camtu.Konfem kuar awal pagi,malam baru sampai.Ikut ena nk g je hq tu tapi ena nak dok menyewa kat S.Alam la.Bila pk2 blk ena xle wat camtu c0z n0w mak d0k s0rg je.Abg ena dah pindah blk uma dia since ena dpt keje sini.S0 mmg xle la ena nk pindah keje sane.Actly ena agak bengang c0z time interview b0s xde ckp pun if kena transfer.But n0w tetiba suh pindah.2nd, ena x bape hepi sgt keje company ni.Mayb sebab environment dy lain dari ape ena bljr dulu.Nak adapt agak payah la.Dgn xde kawannye.huhu.. S0 ena amik keputusan utk quit keje.Even berat hati ena tepaksa.Siyes,ena mmg kecewa lagi2 n0w nak dpt keje bukan senang especially fresh grad cam ena ni.Lagi tensi+sedih bila ade gak yg bising2 ckp ena tolak rezeki.Yela gaji company ni offer agak tinggi la.Hmm,nak wat camne dah tepaksa.Dugaan Ramadan,ena kena tabahkan hati. Kena cari keje lain n apply sambg master.If sampai hujg tahun x dpt keje gak ena sambung master je.0oo,next m0nth dah la nak k0nv0.Lagi sedih konvo dgn x bekeje.. Now baru rase camne jadi penganggur.b4 ni x sempat nak rasekan.hehe.. Ya Allah kuatkan la semangat ku,tabahkan la hati ini..

4 comments:

wiwie sazali said...

ena,,
wi pun penah rasa pe yg ena rasa.. 2 bln tanam anggur sedangkan kwn sume dh keja.. amalkan solat sunat dhuha dgn hajat.. mintak dimurahkan rezeki dan dipermudahkan..

cik ENA said...

tq wi 4 de advice.. siyes cam d0wn je rase.lg2 nk k0nv0 ni.hm,tp 2 la kena kuatkn semgt.tq eh wi..

maya said...

sabar eh aina...maya pun tanam anggur jgak..hehe..takpe..ada hikmah die tu..nanti2 adala rezki tuhan nak bagi..be strong yea dear.. ^_^

cik ENA said...

besama2 kite besarkn ladang anggur kte ye maya! hikhik.. ^^

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute