Sunday, August 28, 2011

SELAMAT HARI RAYA.!

Salam..

Utk k0rg sume ye.. =)

sumber: en google.mekacih ye! :)



LIP LAP LIP LAP.... (^_~)

Salam..

Hi kawan2! ape khabar sume?? p0se 0k x?? ececeh ena,dah nak abis p0se baru nk tanye p0se 0k 0 x.apakah! T________T Ena hepi sgt c0z kat umah @ Kg Sg Choh tercinta ni meriah sgt sambutan raye.Bahang raye tu dah makin terase. Tiap malam dpt tengok firework free.Uma plak terang benderang dgn cahaya pelita+lampu lip lap lip lap. Meriah uols! (^_~) Insyallah if x pape luse umat Islam akan sambut aidilfitri. Esok kat uma nenek kami sume sedare mare nak masak lemang. Sure happening, x sabarnye! Neway sedih jgk nak tinggal Ramadan. Yelah next year belum tentu kte dpt betemu ramadan lagi kan.. N most of all ena rindu arwah abah sgt2. Salu time2 nak raye abah paling sebok hias uma. Abah mmg suka uma behias cantik lagi2 dgn bunga n lampu kelip2. Dats y beli abah dah xde kami sume tetap pasang pelita n lampu kelip2. Ena tau abah dapat tgk ape kami sume buat... Pada yg still ade mak abah n family pulanglah behari raye besame.Xde ape yg lebih gembira melainkan besame org tesyg.Selagi mereka ade la kite kena hargai. Dah xde nanti baru tau camne rase. Same g0es to me n0w. Abah alwez in my heart. Rest in peace. Al-Fatihah..


Saturday, August 20, 2011

BUAT KUIH RAYA LA....

Salam..

Dah 20 hari umat Islam bepuasa, lebih kurang 10 hari la gi nak raye! h0yeah!! (^_~) amboi sonok sgt.penuh ke puasa?hehe.. Ena kan n0w suri rumah sepenuh masa s0 cam terase nak wat kuih raye sendiri la plak. Alhamdulillah kelmarin dah siap 1 jenis biskut conrflakes milo. Now tinggal lagi 4 jenis je, cornflakes madu,choc chip,fruit tart n oreo tart. Try wat slow2, dua tiga hari b4 raye Insyallah siap la.. Nanti dah siap sume ena upload pic k.. =)

Saturday, August 13, 2011

TANAM ANGGUR LA JAWAPNYE....

Salam..

Dah hampir 2 mggu umat Islam bepuasa kan.Ramadan ena kali ini agak berat ujian.Ena tepaksa benti keje pada hal baru semggu ena keje.Nape ena benti? Sebabnye ena kena transfer ke HQ kat Shah Alam.Korang mesti wonder kan?Nape ena x g je hq tu.Bukan jauh sgt pun Rawang dgn Shah Alam.Tapi siyes ena tak boleh drive jauh2 g keje camtu.Konfem kuar awal pagi,malam baru sampai.Ikut ena nk g je hq tu tapi ena nak dok menyewa kat S.Alam la.Bila pk2 blk ena xle wat camtu c0z n0w mak d0k s0rg je.Abg ena dah pindah blk uma dia since ena dpt keje sini.S0 mmg xle la ena nk pindah keje sane.Actly ena agak bengang c0z time interview b0s xde ckp pun if kena transfer.But n0w tetiba suh pindah.2nd, ena x bape hepi sgt keje company ni.Mayb sebab environment dy lain dari ape ena bljr dulu.Nak adapt agak payah la.Dgn xde kawannye.huhu.. S0 ena amik keputusan utk quit keje.Even berat hati ena tepaksa.Siyes,ena mmg kecewa lagi2 n0w nak dpt keje bukan senang especially fresh grad cam ena ni.Lagi tensi+sedih bila ade gak yg bising2 ckp ena tolak rezeki.Yela gaji company ni offer agak tinggi la.Hmm,nak wat camne dah tepaksa.Dugaan Ramadan,ena kena tabahkan hati. Kena cari keje lain n apply sambg master.If sampai hujg tahun x dpt keje gak ena sambung master je.0oo,next m0nth dah la nak k0nv0.Lagi sedih konvo dgn x bekeje.. Now baru rase camne jadi penganggur.b4 ni x sempat nak rasekan.hehe.. Ya Allah kuatkan la semangat ku,tabahkan la hati ini..

Tuesday, August 9, 2011

DUGAAN...

Salam..

Ena sedih.Ramadan kali ni bt0l2 menguji kesabaran.Ena kena transfer keje kat Shah Alam.Ena x nak g.So ena tepakse benti keje.Pada hal ena baru je tuka keje.Sedih k0t.. Ena x nk pindah sane.ena x nak d0k jauh ngn mak.Lagi2 n0w mak dah tinggal sendiri.hmm,dugaan.Insyallah ade hikmah.Amin...

Monday, August 1, 2011

1 Ramadan 1 Permulaan...



Salam..

Syukur Alhamdulillah Allah permudahkan urusan ena lagi. Tiz time ena dpt keje baru n tetap s Production Coordinator kat electronic company kat Bukit Beruntung, Rawang. S0 n0w ena dah x duduk lagi Putrajaya n kerja JPM. Mungkin atas niat nak tinggal jaga mak Allah pemudahkan semua, Amin. Sempena Ramadan ni jgk ena berniat nak terawih n khatam Quran. Kawan2 tol0ng d0akan kejayaan n keselesaan ena di tempat keje baru ye. Ena doakan kita sume diberkati n dirahmati Allah swt serta mendapat ganjaran berlipat ganda di bulan puasa ni, Insyallah. Salam Ramadan 1432 Hijrah! (^_^)

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute