Tuesday, May 31, 2011

1 HARI DI IKEA...


Salam..

Niat hati nak bawak mak jalan2.bukan ape, ena balik uma pun c0z mak tinggal s0rang.family abg balik kampung ade kenduri.plan asal nak pegi IKEA sabtu petang den en buah ati cam malas la plak.alasan nak teng0k AF.apakah??? T_T

Ahad pagi pas bekpes nasi lemak sambal udang mak masak dok la bemalas-malasan depan tv.mak tanye tak nak kuar g memane ke? wuwuwuuu,cian la plak.mak dah b0san la tu d0k uma.s0 tanye la en buah ati mau tak kuar.tapi cam bese en buah ati tak nak.nak kuar sendiri kete mak abg plak pakai.sabar jela.. pas ena dah sentap baru la en buah ati nak g.bersiap2 la kami dengan senang hati.. (^_~) pejalanan lancar dari Rawang ke ikea.sampai ikea parking penuh la plak.pusing2 jugak cari parking.Alhamdulillah dapat jgk akhirnya.

Jadi, masuk ke ikea la kami dgn senang atinye.ramai gak 0rang.bese la cuti2 hujung minggu ni kan.tambah plak awal bulan.huhu.. actly kami cuci mate je.takde ape pun nak beli.tapi ade la 1,2 benda amik.n wat ena hepi mak blanje belikan shelf with b0xes.tanye la nak buat ape beli ni.mak cakap --> buat simpan brg kamu yg super byk tu.. hah,amik.kan kena sebijik.. ena cakap mane cukup 1 mak.hehe.. mak --> pasni kite beli lagi.beli byk2 tak muat plak kete karang.. 0k takpe,mekasih mak! teheee... ^^ maka gembira la saya kerana dapat shelf baru.tapi kegembiraan hanya seketika.balik dah kena bebel ngan mak suh kemas barang2..

0k mak, balik cuti next week adik kemas ye.siap kasi make over ter0s bilik! wakaka.. neway ni la shelf wif b0xes yg mak beli tu.tak mahal pun rm159 je.tapi name dia BODO shelf wif b0xes! hahaha, takle blah kan name... >,<
shelf wif boxes

pasni nak beli bodo set bed frame n wardrobe unit plak.bagi matching baru cantek! ena suke c0z set ni simple.tak suke la benda serab0t2 sgt.lagi pun set bodo ni murah.kuikui.. >,<
wardrobe
bed frame

design kat atas ni guna 'full set bodo'. ena nak try makeover bilik sekarang macam design ni.simple but nice kan! (^_~) bilik ena n0w kaler soft purple.s0 cadang nak tukar ke purple gelap but en buah ati suh wat kaler merah same like above.hehe.. teng0k dulu camne.rase if pakai kaler merah cam tak sesuai je..


p/s: p0w mak lagi la ni! T_T

No comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute