Tuesday, December 27, 2011

R.I.N.D.U



Ena doakn kamu sume berjaya x kire ape kamu wat skrg.kamu antara coursemate tebaik+happening! all de best ya.kawin jemput2 la! ^^

Wednesday, December 21, 2011

ALHAMDULILLAH..

Salam..

Lame sgt x update.Bz sket ena bepindah uma lg.Alhamdulillah now ena dh start keje baru kat Bangi. Keje networking company. Best jgk kat cni uma pn company sediakan juz byr bln2 je.Ena tinggal be-6 dgn ofismate.Berdoa Allah permudahkan pejalanan ena kali ni n terus kekal di sini.If stay at tiz company sgt byk benefit dpt. Untungnya company fully malay. So enviroment sgt sempoi. G keje pakai t-shirt je!hehe.. Kwn2 tlg doakn utk ena ye.. take k korg.. =)



Wednesday, November 23, 2011

20112011

Salam..

Hi kwn2! Cantik kn trkh 20.11.2011 ni.Actly trkh ni jgk bzdy bff ena iaitu nurul izzati.So mlm 2 ena dgn 2 others bff > mimi n syu plan nk g mkn2 celebrt bzdy zati.Dlm pkl 8 ktorg rk mimi drive car.Ntah camne time nk kuar simpang mimi terlanggar besi penutup lubang.Pecah kot tayar depan belakang blah kiri.Selamat mimi drve x laju if not mau tebabas.Alhamdulillah kami sume slmt.Lame gak kami btapa kt shell time nk tuka tayar.Pape pn mkn2 tetap jln walau pun telambat.hehe..


Saturday, November 19, 2011

MOOD: K.A.W.E.N

Salam..

Lately agak bz ngan keje yg agak mencabar walaupun keje bese2 saje.tapi keje penuh ngan stress n menguji kesabaran.. tambah serabot wedding abg ke 2 x lame lg dah.byk bnde nk kena wat coz ena je ade ngn mak.n sbb tiz time dpt bakal akak ipar org seberang makanye naik pesawat la kami sekeluarga.sekali kami g becuti.hehe..  tapi tiket flight pun x tempah lg.rase mau beli terus je.dah last minit gamaknye.Oooo,org len nk kawen aku plak yg tension.ape kes?? T_T

Wednesday, November 2, 2011

SELAMAT ULANG TAHUN MAK.. 55

Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki.Diberi kesihatan,hepi salu ye mak dgn anak mu yg nakal ni.hehe.. :)


Sunday, October 23, 2011

DEMAM LA PULAK.. T_T

salam..

Actly dr jumaat mlm ena dh rase x sedap bdn.pale pening n rase nk muntah.Selamat sbtu ena cuti.Plan nk kuar ngn en buah ati.Dia nk g cari baju keje.Ena dh ckp x sedap bdn.Tapi g jgk.Sampai mid terus g JJ,en buah ati cr baju dia.Time ni ena dh rase lain mcm.Bagi tau en buah ati suh cpt sket sekali ko nak bayar kt cashier beratur pjg ya amat.adoi,tekak mmg nk muntah.Setel bayar terus blk,cancel nk jln2.Cian en buah ati .Jalan nk g kete ena dh tehoyong hayang cam org mabuk!haha.. Penyudahnye ena muntah kt luar kete x sempat nk msk lg.Smpi uma terus ena msk bilik beselubung selimut.Bdn rase seram sejuk.En buah ati ajak g klnk pn x nk.Pas magrib dh rase x tahan st ajak mak g klinik.Doktr ckp kena demam panas so dpt mc 2 hari.wuwuwuuu..

Sunday, October 9, 2011

CUBA BETAHAN..

Salam..

Aftr ena benti keje hari 2 sampai konvo ena x keje mane2.kire menternak lemak+bukak ladang anggur kat uma ni.kehkeh.. bosan sgt2.ena nk keje tp blum ade rezeki.ena hr2 bukak jobstreet apply2 keje ape yg patut.tunggu jgk la kot2 ade sangkut.ena bincang2 ngn mak suh mak ckp better sambung master.if dpt keje,keje r.if not stdy lg.so ena apply kat ukm n upm.sbb nk smbg stdy byk pkai duit ena pn keje part time.Alhamdulillah dh semggu ena keje kt Petronas station.actly ena d pnah keje sini pas
stpm dulu.ena keje s  assistant supervisor n account.
keje ofis hour 8-5..bole r kumpul2 duit sket.. :)

Monday, September 26, 2011

MY CONVOCATION 25.9.2011




Assalam..

hi kwn2! semlm aftr 3 years full of joy,laughter n tears ena officially graduated from ukm.alhamdulillah syukur penat lelah ena bljr selama ni bebaloi.ececeh.. ;p ena g ngn mak n a.yoi my eldest bro.actly ena sedih skeyt coz ni sebenarnye impian arwah abah nk tgk ena grad.tapi apakan daya allah lebih syg kan abah.ena tau abah tetap dpt tgk ena amik ijazah dr 'atas sane'.. :.( tq utk sume yg hadir espcly mak yg bg bunga carnation my fav flower.n en buah ati 4 de roses,bear n cupcakes.ok im done! :)


Tuesday, September 20, 2011

SEBAB SAYA LAMBAT..


salam..

sebab saya lambat amik jubah konvo,maka saya dapat jubah size besar.! yg bila pakai saya nampak macam pakai karung guni dan bole masuk kembar saya di dalamnye. ye,saya sgt sedih. saya kena alter semula jubah itu. sekian laporan saya! €wuwuwu...

Thursday, September 15, 2011

Dup Dap Dup Dap...

salam..

perasaan now mmg x menentu dgn keadaan jiwa tgh kacau.0oo jgn tnye kenape.yg pasti sgt x selesa.lagi2 nak konvo mggu dpn n ena masih mengganggur! ya allah pemudahkan selaga urusan ku..amin

Sunday, August 28, 2011

SELAMAT HARI RAYA.!

Salam..

Utk k0rg sume ye.. =)

sumber: en google.mekacih ye! :)



LIP LAP LIP LAP.... (^_~)

Salam..

Hi kawan2! ape khabar sume?? p0se 0k x?? ececeh ena,dah nak abis p0se baru nk tanye p0se 0k 0 x.apakah! T________T Ena hepi sgt c0z kat umah @ Kg Sg Choh tercinta ni meriah sgt sambutan raye.Bahang raye tu dah makin terase. Tiap malam dpt tengok firework free.Uma plak terang benderang dgn cahaya pelita+lampu lip lap lip lap. Meriah uols! (^_~) Insyallah if x pape luse umat Islam akan sambut aidilfitri. Esok kat uma nenek kami sume sedare mare nak masak lemang. Sure happening, x sabarnye! Neway sedih jgk nak tinggal Ramadan. Yelah next year belum tentu kte dpt betemu ramadan lagi kan.. N most of all ena rindu arwah abah sgt2. Salu time2 nak raye abah paling sebok hias uma. Abah mmg suka uma behias cantik lagi2 dgn bunga n lampu kelip2. Dats y beli abah dah xde kami sume tetap pasang pelita n lampu kelip2. Ena tau abah dapat tgk ape kami sume buat... Pada yg still ade mak abah n family pulanglah behari raye besame.Xde ape yg lebih gembira melainkan besame org tesyg.Selagi mereka ade la kite kena hargai. Dah xde nanti baru tau camne rase. Same g0es to me n0w. Abah alwez in my heart. Rest in peace. Al-Fatihah..


Saturday, August 20, 2011

BUAT KUIH RAYA LA....

Salam..

Dah 20 hari umat Islam bepuasa, lebih kurang 10 hari la gi nak raye! h0yeah!! (^_~) amboi sonok sgt.penuh ke puasa?hehe.. Ena kan n0w suri rumah sepenuh masa s0 cam terase nak wat kuih raye sendiri la plak. Alhamdulillah kelmarin dah siap 1 jenis biskut conrflakes milo. Now tinggal lagi 4 jenis je, cornflakes madu,choc chip,fruit tart n oreo tart. Try wat slow2, dua tiga hari b4 raye Insyallah siap la.. Nanti dah siap sume ena upload pic k.. =)

Saturday, August 13, 2011

TANAM ANGGUR LA JAWAPNYE....

Salam..

Dah hampir 2 mggu umat Islam bepuasa kan.Ramadan ena kali ini agak berat ujian.Ena tepaksa benti keje pada hal baru semggu ena keje.Nape ena benti? Sebabnye ena kena transfer ke HQ kat Shah Alam.Korang mesti wonder kan?Nape ena x g je hq tu.Bukan jauh sgt pun Rawang dgn Shah Alam.Tapi siyes ena tak boleh drive jauh2 g keje camtu.Konfem kuar awal pagi,malam baru sampai.Ikut ena nk g je hq tu tapi ena nak dok menyewa kat S.Alam la.Bila pk2 blk ena xle wat camtu c0z n0w mak d0k s0rg je.Abg ena dah pindah blk uma dia since ena dpt keje sini.S0 mmg xle la ena nk pindah keje sane.Actly ena agak bengang c0z time interview b0s xde ckp pun if kena transfer.But n0w tetiba suh pindah.2nd, ena x bape hepi sgt keje company ni.Mayb sebab environment dy lain dari ape ena bljr dulu.Nak adapt agak payah la.Dgn xde kawannye.huhu.. S0 ena amik keputusan utk quit keje.Even berat hati ena tepaksa.Siyes,ena mmg kecewa lagi2 n0w nak dpt keje bukan senang especially fresh grad cam ena ni.Lagi tensi+sedih bila ade gak yg bising2 ckp ena tolak rezeki.Yela gaji company ni offer agak tinggi la.Hmm,nak wat camne dah tepaksa.Dugaan Ramadan,ena kena tabahkan hati. Kena cari keje lain n apply sambg master.If sampai hujg tahun x dpt keje gak ena sambung master je.0oo,next m0nth dah la nak k0nv0.Lagi sedih konvo dgn x bekeje.. Now baru rase camne jadi penganggur.b4 ni x sempat nak rasekan.hehe.. Ya Allah kuatkan la semangat ku,tabahkan la hati ini..

Tuesday, August 9, 2011

DUGAAN...

Salam..

Ena sedih.Ramadan kali ni bt0l2 menguji kesabaran.Ena kena transfer keje kat Shah Alam.Ena x nak g.So ena tepakse benti keje.Pada hal ena baru je tuka keje.Sedih k0t.. Ena x nk pindah sane.ena x nak d0k jauh ngn mak.Lagi2 n0w mak dah tinggal sendiri.hmm,dugaan.Insyallah ade hikmah.Amin...

Monday, August 1, 2011

1 Ramadan 1 Permulaan...



Salam..

Syukur Alhamdulillah Allah permudahkan urusan ena lagi. Tiz time ena dpt keje baru n tetap s Production Coordinator kat electronic company kat Bukit Beruntung, Rawang. S0 n0w ena dah x duduk lagi Putrajaya n kerja JPM. Mungkin atas niat nak tinggal jaga mak Allah pemudahkan semua, Amin. Sempena Ramadan ni jgk ena berniat nak terawih n khatam Quran. Kawan2 tol0ng d0akan kejayaan n keselesaan ena di tempat keje baru ye. Ena doakan kita sume diberkati n dirahmati Allah swt serta mendapat ganjaran berlipat ganda di bulan puasa ni, Insyallah. Salam Ramadan 1432 Hijrah! (^_^)

Thursday, July 14, 2011

S.I.N.G.A.P.O.R.E

Salam..

finally,ena ade kesempatan nk tulis cite pasal vacation wif my lovely frens 2 Sgpore last week.Kami pegi ber4 (ena,syu,mimi n zati) on 7-9 Julai 2011.ena amik cuti dari Rabu lagi dah.Kami g Sgpore by bus.Plan asal nak naik flight but tukar plan k0n0n2 nk rase adventure.Sekali amik k0 mmg adventure abis.Mau taknye, ena kena tahan kastam Sgpore n tetggl bas k0t! T___T 0k,men ena cite.pasni sape2 nk g Sgpore entry ni bole jadi panduan.ececeh... (^_~)

7/7/2011 - Khamis

Around 6.45am ena gerak dari uma 2 TBS @ Terminal Bersepadu Selatan kat Sg Besi. Ena g en buah ati tlg anta kan by car,syu tumpang skli.Zati n mimi g naik ktm dr Rawang, dorang takot jalan jem nnt tetggl bas.hehe.. Mula jalan jem gak time kat selayg.Jln Ipoh pun sama, den masuk Duke ok dah. Skli kuar Jln Duta amik k0 jem lagi.Actly time tu cuak gak.takot la kot2 tetggl bas ke.huhu.. Tp en buah ati kate sempat je c0z bas kami pkl 830.Slmt sampai Sg Besi jalan ok,lega! so kami sampai TBS around 8am.Time ni zati n mimi dah sampai jgk.Kami g food court mkn2 jap. *minum je kot!* 830am nek bas tp bas 845am.Ktorg naik nas Transnasional, ok selesa je.Tiket KL-Sgpore-KL = RM105 seorang.Pejalanan lancar dr KL-Sgpore behenti 2x kat Rembau n Batu Pahat.Sampai Imigresen Sgpore @ Woodlands pkl 2pm.Everythg sume ok sampai la dah naik bas nak g hotel baru ena pasan yg white card ena xde kat paspot.time 2 dah cuak kot.fyi,white card ni kte dapat time g isi form utk masuk Sgpore.white card kena simpan c0z time balik imegresen Sgpore akan amik balik.. zati advice utk g tanye officer imigresen Sgpore wat shud i d0.0k la ena turun bas,syu teman skli.s0 bermulalah pejalanan adventure ena! mula2 g tnye officer kat pintu check out,fine dia suh tnye kat kaunter.g kaunter skli kena masuk ofis la plak.amik time ni kena tahan.penat gak ena explain camne white card 2 hilang tapi still kena tahan.yg syu plak time 2 ikot melenggang je.paspot pun x bwk.beg syu sume tggl dlm bas ngn zati n mimi.amik,lg 1 masalah! last2 dua2 kena tahan.nak setel kan dlm sejam gak la.bas dah nak gerak.penyudahnye zati n mimi bawak turun sume brg2 kami.bas gerak tgglkan kami kot! waaaah, nak nangis.camne ni??? time ni ena dah rase d0wn sgt.rase nyesal x naik flight je.. =,(

nasib kami agak baik c0z zati dah penah g Sgpore.so kami ngn slumbernye naik bas bese nk g hotel kami kat Serangoon Street. ade cite klaka gak.time ni kami langsung xde coin Sgpore.nasib baik ade sorg uncle ni bagi kami duit tukar, if n0t terbang 10sgd! naik bas tnye driver camne nak g MRT ke Serangoon Street.dia cakap behenti kat Stesen Marsailing den amin tren utk ke sane.s0 naik la kami bas be4 ngn beg besar gabak.. *kami backpackers* dalam bas kami cam lost.stesen Marsailing katne?camne nak benti kat sane? nasib mmg baik.driver bas paham kot kami ni lost tourist! haha.. s0 time kat stesen Marsailing dia bgtau kami suh turun, Alhamdulllah.kami amik tren g Dobby Ghout.patutnye bila sampai kami tukar plak tren ke Boon Keng tapi time ni kami x tau.tambah plak time ni dah penat, ngn lapar lagi.sedihnye... so amik teksi je, dari Dobby Ghout ke hotel cas 10.50sgd, kami share byr be4.slmt la teksi ni btol2 benti dpn hostel.kami stay kat The Hive Backpackers Hostel.check in,byr sewa,amik kunci, msk bilik.ena sebilik ngn mimi, zati plak ngn syu. dpt katil tros landing! gile pnat.. T___T rest2 jap, solat den besiap utk kuar.time 2 expl0re Sgpore! (^_~)
The Hive - tempat beradu kami.. ;p

Pas magrb kami g gerak.b4 tu sggh makan kat City Square Farrer Park.kami mkn KFC je pun.tu je yg agak2 murah bila convert duit Msia! haha.. *gile bajet kn kami* setel mkn misi kami bermula sume pegerakan m'gunakan khidmat MRT sepenuhnya.kuikui.. 1st, kami g Chinatown.mula2 tu kami sesat c0z actly kat setiap stesen MRT byk pintu utk kuar.bkn cam LRT kite 1 pintu.dah jenuh pusing2 area Chinatown akhirnye jmpe pn tmpt shoppingnye!hehe.. Chinatown ni ala2 Petaling Street kte la,harga pun lebih kurang kte je.kat cni sempat la ena beli ole2 sket2.beli key chain,fridge magnet n t-shirt je.tp xdela beria2 sgt.kwn2 ena mmg btol2 borong.siap x cukup la! ;p puas shopping kami g Marina Bay plak.naik MRT dari Chinatown 2 stesen Raffles.jalan ke je dari cni.kat cni sgt cantik.dgn bangunan tinggi2,paling best time ni ade show lampu spotlight kat hotel mane ntah.kami yg d0k menebang tepi2 Marina Bay ni tepegun gak tgk.cantek! =) sambil2 tu kami beposing sakan.hehe.. around 11pm++ kami grk balik.penat pnye pasal pas mandi n solat sume tebongkang.zZzzzZZzzzz.....

8/7/2011-Jumaat

Subuh syu kejot ena utk solat pas solat td0 blk.plan kami hari ni nak gi Sentosa Island(SI) n Universal Studio Singapore@USS.pkl 9am pas bekpes kami gerak g Sentosa Island.amik MRT dr Book Keng 2 Harbour Front. den jalan g Vivo City.dlm mall Vivo City ni ade MRT khas utk ke Sentosa Island bayaran 3sgd utk semua pejalan dlm Sentosa Island.USS pun dlm SI jgk.ktorg gi SI amik2 gambar den kami g The Luge naik Skyride n try kete ala2 go-kart.sy0k bangat! bayaran sorg 12sgd.setel begembira kami meneruskan misi utama kami ke Universal Studio! naik mrt jgk.turun mrt dah tgk ramai.sampai kat main entrence pergh,ramai gile org.sume queue nk beli tiket.selamat kami dh beli tiket online.sorg 66usg=rm170.if n0t beli hari tu kena bayar 72sgd s0rg.sebabkn USS ni besar so ktorg start dr Hollywood-Egypt-Jurrasic Park-Water World-Far Far Away-Madagarcar.juz Water Wolrd ktorg x dpt tgk show dia c0z que pjg sgt.x sggp nk tggu.. s0 dlm ni mostly sume pemainan ktorg cuba temasuk la roller coster yg super horror! tobat xm0 naik dh.. T___T around 6pm ena n syu blk dlu.time ni dh kami dah sgt la lapa.nk kn dlm 2 agak mahal ye.zati n mimi nk stay lg.d0rg nk enjoy puas2.hehe.. tapi kami x balik ter0s.sempat lagi singgah Chinatown c0z syu nak beli souvenir lg.abis shopping amik mrt benti kat Farrer Park singgah beli nasi briyani kat mamak den baru balik bilik.sampai2 ter0s ngap! kenyang per0t den.mamak tu plak gile byk buh nasik.penuh polistrin.macam nk makan 4 org la.hehe.. malam kami rest je.tggu zati n mimi balik dlm pukul 10 gak.gile macik 2 org ni! ;p
roller coster - tebaik w0k! ngan kaki tejuntai ke bwh.t0bat x naik dah!

water rafting kat Jurassic Park.syu n mimi basah lenjun.hehehe..
9/7/2011 - Sabtu

pas suboh td0 balik pukul 9 baru bgn.siap2 g check out den g bekpes Mcd kat City Square lg.ikotkan bas nk balik KL tunggu kat Lavender Street dkat area2 hotel pkl 12pm.tp ktorg gerak awal nak g imigresen Woodlands dulu c0z tau bakal kena tahan kastam lg.zati n mimi naik bas trans n ena ngn syu amik bas bese dari MRT Woodlands ke imigresen.dlm 10 minit naik bas zati kol suh kt0rg turun bas.katenye bas trans x ikut imigresen Woodlands tapi ikut Tuas 2nd link, kt0rg kena amik teksi g sane.ya Allah dugaan ape plak kali ni??? teros syu suh driver bas benti.time ni dh nak dkat sampai imigresen. turun2 ter0s tahan teksi tapi sume x nk g Tuas 2nd link.sabar jela,nk nangis k0t! den zati kol balik ckp ktorg naik jela bas balik g imigresen.den amik bas g jb.kat sane bas tggu kami.. time ni ena dh bad mood sgt.dlm ati dh menyumpah2 kwn2 ku itu! *s0ri ye kwn2.hehe..* lg cian bila tgk syu.x pasal2 dy kena follow ena.tunggu bas 905 dari Woodlands ke imigresen.1st bas full,2nd bas baru dpt naik 2 pn bediri kat tangga.dgn beg pack yg besar gabak cuba korg imagine... kat imigresen dah agak kena tahan kastam.igtkan dh setel hal white card hari tu tp rupanye kena tahan jgk.sbb kan ni ena n syu kena tggl bas lagi skli.imagine how we felt tiz time?bebakul2 imigresen Spore kena maki ngn ena.. *dlm ati jela.hehe..* actly white card ena hilang sbb kecuaian officer dorg cni.time ena que utk clear paspot officer ni tgh sebok ngajor sorg lg officer br.time tu ena pasan white card ena dy x bg.ena mane la tau white card tu nk kena pakai so wat x tau jela.lg pun officer tu lgsg x ckp white card tu kena simpan sampai bilik.ena br 1st time g Spore mane nk tau.gara2 k0 0fficer yg ng0k.ak jadi mangsa keadaan.bengong!

amik bas bese Causeway Link dari Woodlands 2 Larkin,JB. Sampai Larkin pkl 1.45pm ter0s g kaunter tiket Transnasional nk redeem tiket.Pakcik driver yg tggl kn kami bgtau if tetggl bole redeem tiket.igt betol la skli kau kena byr jgk.pas puas d0k explain kami byr tiket kanak2.kuikui.. pkl 2 bas grk dr JB ke KL.pkl 630pm kami sampai TBS den makan2 dulu.zati n mimi dah sampai pkl 6.s0 x lame la tggu kami.. pas magrib gerak balik Rawang by tren.kat Rawang ayah syu jemput kami.sampai uma 9.30pm..

Alhamdulillah,even mcm2 benda x best jd tapi ena tau sume ni ade hikmahnye.becuti ngn kwn2 baik bkn salu bole wat.utk kwn2 baik ena --> syu,zati n mimi.tq c0z sabar ngn perangai ak.hope korang x serik becuti sm2 lg.ak syg k0rg! next year ny May kte g Vietnam plak.get ready ur money! hehehe... (@_@)


Monday, July 11, 2011

Home SWEET Home

Salam..

im juz go back home from Singapore.sampai pkl 9pm on Saturday.Alhamdulillah.slmt pegi m smlt kembali.. =)


Tuesday, July 5, 2011

Buzday Party n Jalan-jalan M.E.L.A.K.A

Salam

sabtu lepas pas zuhur g uma ofismate, k.syirin ade buzday party anak dy. makanan mmg tebaik! ade laksa,cend0l,pulut kuning,anak himpit,kuah kacang,kuih2 n mcm2 lagi la.paling superb, daging masak hitam! en buah ati n ofismate lain belawan2 mkn.x pandang kiri kanan dah.sedap punya pasal!hehe.. T__T

balik dari buzday party ena n en buah ati ter0s gerak g Melaka. mak n family abg ena n0 3 dah gerak g Melaka pagi tu. actly g sane c0z ofis akak ipar ena ade wat family day kat Hotel Mahkota, Melaka. akak ipar ena sewa apartment tu yg ajak ena n emak g sekali.kebetulan en buah ati mmg nak balik melaka s0 sekali harung la kan.. tiz time mmg enj0y.malam pas dinner kat hotel kt0rg ter0s g jalan2 kat Bandar Hilir, naik menara Taming Sari.selamat sempat, kt0rg naik last trip pukul 11pm.den naik beca g J0nker Walk.1st time 0k kami sume naik beca.very excited! abg ena siap p0sing bawak beca!hehe.. J0nker Walk mmg happening,lagi2 mlm minggu.0rg ramai jgn ckp la.tp kt0rg x jln abis pun c0z dat time anak buah ena@fira dah td0.kt0rg x bwk stroller penat k0t nak dukung.kuar dr J0nker Walk en buah ati bawak pusing2 bandar Melaka by car den st0p by kat Kg. Morten.sempat la g kafe aunty en buah ati pekena r0ti bakar, nasik lemak kukus n tek tarik.pukul 1 lebih gak baru kt0rg sampai h0tel.

eSok pagi bangun g bekpes.makanan bekpes sgt la heaven sampai mak makan betambah!hehe.. den kuar g Bandai Hilir shopping ole2.balik hotel packing brg pukul 12 check out.b4 balik sempat la g Kg. Portugis n den g makan kt restoran Cina Muslim.mekasih sgt utk fmly abg n akak ipar, abg capik+k.lin c0z blanje kami sume.s0n0k sgt.next time b0le blanje lg! ^^

buzday b0y
wif akak2 UKK
abg capik,k.lin n fira my niece
peace! dlm menara taming sari.den gayat! @_@abg ena yg excited dpt naik beca! kuikui..Jonker Walkk.lin d0k tawar2 nak beli beg..mak ngn fira yg menari tp cam besilat! T__Tkat Kg.Portugisbilik ena ngn mak.besau gak..

toilet sgt best.ade tab mandi.ena berendam sakan la! ^^
swimming pool besau!mini golf pun ade..dari bilik boleh nampak view laut..Hotel Mahkota Melaka, betul2 depan Mahkota Parade
kenderaan rasmi sepanjang di Melaka! ngeh3.. T__T

ena bagi 4 bintang utk Mahkota Hotel! (^_~). mak sgt enj0y s0 mak plan nak g sume adik beradik ena after raya ni.sponsor penuh uols! ;p

Monday, July 4, 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang..

Salam..

1 Julai 2011 en buah ati genap 23 tahun. yeah, kamu sudah tua! T__T xde special celebration pun.after w0rk kt0rg tgk muvee cite Super 8.pergh dah nk abis cite ni br sempat kt0rg tgk.nk tgk Transformers tiket s0ld 0ut.sab0 jela.. n mlm 2 kt0rg jln2 pusing Putrajaya.den singgah tepi jambatan masjid singgah mkn br0wnies.ena tempah khas utk en buah ati.actly last minit, selamat akak 2 nak wat kn.tq k.emy! tiz ye xde present utk en buah ati.bajet xde! tehehehe.. gile kejam kn?! jgn mara en buah ati.present tggu ena blk 0liday Singap0re k.. ;p

brownies.sedap sgt!


even awak wat muka sengal, sy tetap syg awak! slmt ulang thn syg! (^_~)

Seafood @ Bagan Lalang



makan bersama ofismate@UKK.tq 2 k.n0r yg blanje kt0rg.kenyang n enj0y! next time kte g tempat lain plak k.. ;p














Thursday, June 30, 2011

Dah ganti ke belum..??

Salam..

Kawan2, dlm mase sebulan lg bulan Ramadhan.puasa dah ganti ke?? ena dh.teehehe.. T___T

Thursday, June 16, 2011

Alhamdulillah..

Salam..

k0rg,mak ena dh kuar hosptl.Alhamdulillah, tq sume utk d0a2.. =)

p/s: 0n de way nk slim. 40kg mission start n0w! (^_~)

Tuesday, June 14, 2011

Mak pulak...

Salam..

Baru je gebot kuar hospital mak plak kena tahan wad since ahad pkl 5 pagi.Selamat la weekend tu ena balik cuti kat uma.Isnin ena amik cuti c0z ahad malam tu teman mak tido kat hospital.Cian mak,d0ktor ckp asthma mak dah teruk.Even n0w paru-paru mak dah tak kuat.Dats y lately mak mudah sgt kena asthma.Kawan2,tolong doakn mak ena cepat sembuh eh.mekasih korg..

Friday, June 10, 2011

CIAN GEBOT...

ASalam..

Anak buah sul0ng ena darwisy@geb0t masuk wad isnin lepas. Actly dia demam panas+batuk. Den d0kt0r ckp paru-paru dia kena jangkitan kuman. Tu yg kena tahan wad. 4 hari gak d0k wad kat Hospital Pakar Al-Islam Kg.Baru, KL. Alhamdullilh semlm dia dh b0le discharged tu pun pas mak paknye minta kat d0kt0r. Tak larat dah nak menjaga dia. Geb0t mengam0k asyik ajak balik. N time masuk ubat lagi sakan la dia mengam0k. Siap ade nurse ke tendang la. Tak padan ngan kecik! =p Geb0t, Geb0t. Cepat baik eh.Minggu ni acu balik kite g jalan2 lagi tau.Sayang geb0t! =)

ish,kacau la nurse ni..amik budak gem0k ni ngam0k! T_T
jelingan tak puas ati kena d0k wat! haha.. >,<

Thursday, June 2, 2011

BIASISWA JPA punya cerita...

Salam..

Lately banyak sungguh cite pasal biasiswa JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam). Salah satu skop keje ena ialah buat analisa akhbar. So cite pasal biasiswa JPA ni memang hot la. Everyday ade je berita kuar. Bukan berita je, aduan pun banyak jugak. M0stly pasal isu tak dapat biasiswa utk study ke oversea even score cemerlang in SPM (above 8A+). Fyi, ena salah sorang yg dapat biasiswa JPA. Bukan ke luar negara pun juz IPTA utk 1st degree. Alhamdulillah rezeki ena dapat biasiswa even result STPM ena tak la cemerlang. Mula2 mase apply dulu ena tak letak harapan dapat pun. If dapat kira rezeki la kan. Tapi tu la dah rezeki ena, dapat jugak akhirnya, Alhamdulillah. Mase dapat tu ade juga dengar orang kate ena tak layak dapat biasiswa c0z ena mampu dari sudut kewangan n result exam ena biasa2 saje.Pergh, sentap mak n0k! >,< Tapi ena percaya sume ni ade hikmah. N n0w ena dah tau ape hikmahnya.

Ena akui, dari sudut kewangan Alhamdulillah family ena mampu if nak support ena study. Tapi mase mula daftar study ena pakai jugak PTPTN. Ena tak nak susahkan mak n abah. Even mase cuti after abis STPM ena keje kumpul duit tau. Alhamdulillah mase masuk study ena tak minta pun duit mak abah. Dari yuran sampai keperluan diri n belajar sume ena pakai duit sendr+PTPTN. Dats y ena apply biasiswa JPA mase dorang offer. Bila dah dapat biasiswa ena batalkan pinjaman PTPTN. Dalam setahun ena guna biasiswa JPA, abah meninggal. Time tu orang tak tau family ena susah sangat. Tapi orang tak tau c0z mak bukan jenis suka bercerita n minta2. Memang betol arwah abah ade tinggalkan pencen tapi after tolak bayar ansuran kete, mak tak merasa ape pun. Ade gak orang mengata mak like 'nape tak jual je kete tu.pakai la kete kecik kan senang tak payah bayar mahal2'. Sebenarnya bukan mak tak nak jual tapi mak sayang. Kete tu arwah abah yg nak sangat. Abah beli pun pakai duit simpanan dia n bayar muka pun dah banyak, kire kete tinggal sket je lagi nak abis bayar dah. Buat lagi problem dari segi kewangan time tu coz duit simpanan abah dlm ASB. Nak kuarkan tak bole selagi urusan mahkamah tak selesai. Setahun jugak la tunggu settle semua. Selamat mak ade duit simpanan sendiri. S0 dgn duit simpanan la mak guna utk mkn minum dia n hal umah. Tu la orang tak tau susah senang kami. Tahu mengata je menolong jauh sekali.

Bila pk sume ni ena memang tak sampai ati nak susahkan mak. Dgn biasiswa la ena survive hidup kat U. Alhamdulillah still bole menyimpan sket2. Ade gak orang mengata bila tengok ena pakai brg2 branded. Cam bese orang tak tau pandai mengata je. Sebenarnya ena bukanlah jenis high maintainance. Ena beli brg2 branded 'kononnya' time sale je @ yg dah out of season (sbb k0nfem murah!hehe..). Ahh, lantak la orang nak cakap ape. Ena beli pakai duit sendiri bukan minta kat dia pun kan.huhuhuuu.. T_T So until now ena dah abis study ena besyukur sgt ena dapat biasiswa JPA. Even asalnya ena macam tak layak utk dapat tapi Alhamdulillah. Tu la yg dikatakan rezeki. If satu2 benda tu rezeki kita macam mane pun tetap akan dapat.Tapi if bukan rezeki kita, benda dlm mulut pun boleh keluar balik.Betul tak?? Atas dasar percaya sume benda yg berlaku ade hikmahnya, n n0w ena dah dapat pun hikmah. N ena percaya sume ni jugak bergantung pada niat. Bukan niat ena ngn ade biasiswa utk bermewah2 n menunjuk2 tapi tak susahkan family terutama n0w mak.

So for th0se outside yg dpt biasiswa JPA, my advice ---> please guna duit biasiswa wisely.Jangan la nak m'bazir tak tentu pasal. Ena dah tengok sendiri org2 camni. Yg bila biasiswa baru kuar awal sem teros shopping tak ingat dunia --> kes hujung sem baru menganga. Paling tak boleh blah bila beli sumthing sebab ikot2 0rang. Hello, jangan copycat sgt b0le x??? Senang kata ukur baju di badan sendiri. N for th0se yg tak dapat biasiswa tu jangan la nak marah2 0r em02 sgt. Yakin la setiap yg berlaku ade hikmahnya. Anggap ini bukan rezeki anda. Insyallah ade lagi yg lebih baik Allah janjikan utk anda. Tak dapat biasiswa bukan bererti anda tidak bagus/cemerlang tapi bukan rezeki anda. Sekian, takzirah kita pada hari ini. Renung2 kan dan selamat beramal!

Tuesday, May 31, 2011

1 HARI DI IKEA...


Salam..

Niat hati nak bawak mak jalan2.bukan ape, ena balik uma pun c0z mak tinggal s0rang.family abg balik kampung ade kenduri.plan asal nak pegi IKEA sabtu petang den en buah ati cam malas la plak.alasan nak teng0k AF.apakah??? T_T

Ahad pagi pas bekpes nasi lemak sambal udang mak masak dok la bemalas-malasan depan tv.mak tanye tak nak kuar g memane ke? wuwuwuuu,cian la plak.mak dah b0san la tu d0k uma.s0 tanye la en buah ati mau tak kuar.tapi cam bese en buah ati tak nak.nak kuar sendiri kete mak abg plak pakai.sabar jela.. pas ena dah sentap baru la en buah ati nak g.bersiap2 la kami dengan senang hati.. (^_~) pejalanan lancar dari Rawang ke ikea.sampai ikea parking penuh la plak.pusing2 jugak cari parking.Alhamdulillah dapat jgk akhirnya.

Jadi, masuk ke ikea la kami dgn senang atinye.ramai gak 0rang.bese la cuti2 hujung minggu ni kan.tambah plak awal bulan.huhu.. actly kami cuci mate je.takde ape pun nak beli.tapi ade la 1,2 benda amik.n wat ena hepi mak blanje belikan shelf with b0xes.tanye la nak buat ape beli ni.mak cakap --> buat simpan brg kamu yg super byk tu.. hah,amik.kan kena sebijik.. ena cakap mane cukup 1 mak.hehe.. mak --> pasni kite beli lagi.beli byk2 tak muat plak kete karang.. 0k takpe,mekasih mak! teheee... ^^ maka gembira la saya kerana dapat shelf baru.tapi kegembiraan hanya seketika.balik dah kena bebel ngan mak suh kemas barang2..

0k mak, balik cuti next week adik kemas ye.siap kasi make over ter0s bilik! wakaka.. neway ni la shelf wif b0xes yg mak beli tu.tak mahal pun rm159 je.tapi name dia BODO shelf wif b0xes! hahaha, takle blah kan name... >,<
shelf wif boxes

pasni nak beli bodo set bed frame n wardrobe unit plak.bagi matching baru cantek! ena suke c0z set ni simple.tak suke la benda serab0t2 sgt.lagi pun set bodo ni murah.kuikui.. >,<
wardrobe
bed frame

design kat atas ni guna 'full set bodo'. ena nak try makeover bilik sekarang macam design ni.simple but nice kan! (^_~) bilik ena n0w kaler soft purple.s0 cadang nak tukar ke purple gelap but en buah ati suh wat kaler merah same like above.hehe.. teng0k dulu camne.rase if pakai kaler merah cam tak sesuai je..


p/s: p0w mak lagi la ni! T_T
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute