Friday, December 3, 2010

A PART OF MYSELF... (^_~)

Slm..

kawan,teman,sahabat mempunyai makna yg hampir same.ape yg membezakan cuma pada tafsiran kita sendiri.bagi ena jika seseorang dah jadi kawan,teman apetah lagi sahabat, dia sentiasa dalam doa ena.kawan sangat penting buat ena lebih2 lagi yg begelar S.A.H.A.B.A.T.kawan2 b0le menceriakan hidup tapi dalam mase yg same boleh memusnahkan hidup kita.jadi kita perlu bijak pilih kawan.bak pepatah arab "kawan yg baik ibarat minyak wangi, bila kita bersama dgn mereka membuatkan kita berbau wangi. manakala kawan yg jahat ibarat najis.cukup berada dekat dgn mereka sudah membuatkan kita berbau busuk juga.."

hah,amik n3 skema la plak! hahaha... 0k2,kita mula balik bahasa r0jak2.. T_T actly ena nak cite pasal kawan2 ena.kawan2 yg sama dgn ena selami ni.tapi kawan2 ena ni ade pecahan2.hehe.. (= 1st kawan sekampung yg membesar sama2 sampai la sekolah menengah b4 kami sume bepecah masuk asrama. izzati,syuhadah,syamimi,syazana@caca n amilia@mel.kami d0k sekampung until n0w.tapi payah ben0r nak jumpe! haha.. if balik cuti sem kami akan jumpe la.even juz jumpe jap 4 makan2.tapi agak sedih c0z mel dah lame gile x jumpe.ade dalam 3 tahun.c0z mel study kt UMS n n0w dgr kate dah keje kat jepun.bangga w0oo.. (=

zati-syu-my sis-ena-mimi (caca n mel xde dlm pic)

geng teknik--> time masuk asrama kat Teknik Sg Buloh ena 1 sk0la dgn caca.s0 ade geng la kat sane.kebetulan plak ena n caca 1 d0rm.kat d0rm ni kami baik plak ngn fiza n shamim.mane2 kami pegi mesti be4.sampai 0rg kenal la geng kami.paling bes sampai f5 kami 1 d0rm.x ke heaven! (= after spm kami bepecah sambung study.fiza n0w dah keje.ena,caca n shamim still study als0 shamim futher kt aussie..

fiza-caca-shamim-ena

if after spm kawan2 masuk U ena s0rang je amik stpm@f6.mula2 tu sedih juga yela kwn2 lain dah kat u tapi ena still pakai baju sk0la.wuwuwuuu... ni sume sbb arwah abah paksa, pada hal ena dah dapat 0ffer uitm wat dipl0ma pentadbiran awam.mayb bukan rezeki ena kan. tapi siyes, zaman sk0la paling sy0k+bes+enj0y tahap tak ingat bagi ena time f6 ni la.gila macam2 kenangan ade.if ingat balik k0nfem gelak s0rang2 n yg paling x b0le lupe --> p0nteng sk0la g mandi sg genting! =p *ampun mak!.* kawan2 f6 until n0w still c0ntact n jumpe.mereka yg 1 kepala 'weng' ni yan,shida,jue,net,wan,hadi,fad n andy <-- geng f6.juz andy je dah pindah balik sarawak..

geng pale x bet0l! haha..

tapi berkat 'paksaan' tu jugak la ena dapat masuk UKM kampus tercinta! *agak 0ver disitu..* even result bukan la cemerlang sangat pun.huhu.. kat ukm paling tepat Kolej Ibrahim Yaakub@KIY, ena belajar susah senang hidup sebagai pelajar, kenal sape kawan sape lawan dan kenal erti hidup sebenar.. kat ukm ni kawan paling rapat 0f c0z rumate la --> nurul syafiza@yut.n jiran bilik sebelah n0rsafiza@fiza.dua2 name same kan.ena,yut n fiza kenal dari hari 1st day daftar masuk ukm 28/6/08.kami gelar diri kami 'k0mpak'.k0mpak actly bahasa ind0nesia means setiakawan. kami memang rapat la kebetulan 1 fakulti n kami banyak amik kelas yg same.s0 g kelas same n kami juga sama2 dapat jadi Jaksa mase tahun 2.gila syg k0rg! :) final year ena dah x 1 bilik ngn yut atas sebab2 peribadi.s0 ena ade rumate baru my juni0r syifa de g0rge0us.. (: tapi kami jumpe2 juga if ade pape even kat k0lej.. kawan c0ursemate plak ena rapat ngn yan,anis n maya.s u n0e my frens time f6 yan, dpt masuk ukm n kami dpt c0urse yg same.great! :) ena rapat ngn anis n maya time 2nd year.time 1st year kan m0st 0f my c0ursemate c0p ena 's0mb0ng'.nak gelak mase tau d0rg ckp ena camtu.mau taknye,if d0rg tau ena banyak mulut macam mak nenek mesti t0bat suh ena becakap! muahahahaaa... tapi ena x amik ati pun c0z ena paham cara ena time tu memang b0le wat d0rg salah paham.mau taknye time 1st year ena juz g kelas den balik.xdela nak d0k besembang2 bagai.gila skema kan! t_t

yut-ena-fiza = k0mpak ever!

c0ursemate yg sweet2 aje.. :) yan-anis-maya-ena

hm,actly time taip n3 ni ena d0k belek2 gambar2 lame dgn kawan.ter0s ati ni teringat n rindu.. *agak blushing mau mengaku..* pasni ena dah start praktikal den if rezeki murah kerja plak.ntah bole x lagi besame2 dgn kawan2 cam dulu.hmm............................

1 comment:

safiza safiei said...

i love u..even kite da xlepak same2 cm dlu..xkuar smae2 cm dlu..jarang borak bagai..tp za xpernah sekali pon lupe persahabatan kite..i love u and i really2 miss u and memori kite xkan sesekali za lupe..:)

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute