Friday, December 31, 2010

0k2 saja..........


Slm..

tahniah utk team harimau muda Malaysia c0z menang piala AFF! sebab usaha anda juga seluruh rakyat Malaysia dapat cuti.nikmat! nikmat! ^_^ s0 sbb cuti jgk ena dapat balik uma awal.FYI, n0w ena d0k Putrajaya senang ulang alik g praktikal@praktikal. dah 2 minggu ena praktikal.mula2 tu cuak n tak0t tapi Alhamdulillah sume bejln lancar..

enj0y keje kt UKK, PAJPM ni.kwn2 0fis baik2 sume,b0s pun 0k.kire tebaik la! =) ena g n balik keje naik bas je.lum mampu nk pakai kete sendiri.kuikui.. tapi nek bas nadi putra cepat je sampai keje dlm 10-15 minit je dr uma.c0z n0w Putrajaya dah wat laluan khas utk bas. kenangan praktikal ni jugak ena ngn rumate salah naik bas mase hari ke 2. abis kami tepusing 1 putrajaya n tinggal kami bedua je dalam bas.selamat driver bas tu baik tanya kami nak g mane.den dia cakap kami salah naik bas.s0 dia st0p kn kami n suh naik bas lain.hahaha... malu sudah! =p



kat UKK ni macam2 benda baru ena belajar.m0st 0f all ena bljr de real life.kadang2 balik keje lambat.rek0d setakat ni pkl 9 pm baru balik.n baru ena tau jgk keje ni rupanya penat.salu pkl 10 pm ena dah masuk td0!

ena harap dpt kutip sebanyak ilmu time praktikal ni n dpt wat sume keje yg diamanahkan dgn sempurna.. 0k j0m tgk gmbr tempat n 0fis ena.. (^_~)



Thursday, December 16, 2010

tak0ttttttttttt..................

Slm..

hmm,next week by m0nday will b my 1st day 0f practical.tak0t k0t! cuak,risau,malu,stress pun ade! x tau la camne nnt.0k ke?0rg b0le terima ke?? arghhhh,tensi0n bila pk~~

Tuesday, December 14, 2010

cuTi sEM iNi saNGaT bEsT.!!









Slm..

kenyataan di atas tidak ada yang tidak benar melainkan benar2 sahaja~~

pergh,statemnt x hengat! kuikui.. kenapakah sampai begini rupa?? semua kerana cuti ena kali ini sangat la best.dalam erti kate lain ena bet0l2 dapat cuti.b4 ni cuti sem ena 'ala-ala' je.tuntutan keje lain lebih mendesak.macam bz sangat je bunyinyekan.hehe.. tapi kali ini nikmat cuti sangat la terase.aktiviti seharian --> makan,tid0,tengak tv = membesarkan badan! if rajin sket ke dapur masak.tapi salunye malas! T_T neway,ena hepi dapat abiskan masa dgn family. (: hujung2 minggu plak attend kenduri.al maklum la cuti sk0la ni banyak bet0l 0rg kawen.dapat plak kwn like zati n syu yg rajin ke kenduri kawen.ape la kami pn g la meriahkan majlis.k0n0n2 la.hikhik.. tabiat baru juga,kara0ke.gara2 kat rawang ade buka pusat kara0ke baru.gile murah 1 bilik sejam rm9.90.haruslah kan kami pegi.sampai kan hari tu balik kenduri kami ter0s g.dgn bebaju kurung,begaya s0pan.0rg2 kat situ pn dh pandang pelik.tapi ape kami kesah.kar0k tetap kar0k.walaupun suara yg ad0oo..! T_T bukan salah kami 0k,salahkan tempat kara0ke tu.sape suh wat pr0m0ti0n camtu kan.agagaaa...

kesimpulannya,cuti sem kali ini sangat best! saya suke! sekian,terima kasih.. (^_~)

Friday, December 3, 2010

A PART OF MYSELF... (^_~)

Slm..

kawan,teman,sahabat mempunyai makna yg hampir same.ape yg membezakan cuma pada tafsiran kita sendiri.bagi ena jika seseorang dah jadi kawan,teman apetah lagi sahabat, dia sentiasa dalam doa ena.kawan sangat penting buat ena lebih2 lagi yg begelar S.A.H.A.B.A.T.kawan2 b0le menceriakan hidup tapi dalam mase yg same boleh memusnahkan hidup kita.jadi kita perlu bijak pilih kawan.bak pepatah arab "kawan yg baik ibarat minyak wangi, bila kita bersama dgn mereka membuatkan kita berbau wangi. manakala kawan yg jahat ibarat najis.cukup berada dekat dgn mereka sudah membuatkan kita berbau busuk juga.."

hah,amik n3 skema la plak! hahaha... 0k2,kita mula balik bahasa r0jak2.. T_T actly ena nak cite pasal kawan2 ena.kawan2 yg sama dgn ena selami ni.tapi kawan2 ena ni ade pecahan2.hehe.. (= 1st kawan sekampung yg membesar sama2 sampai la sekolah menengah b4 kami sume bepecah masuk asrama. izzati,syuhadah,syamimi,syazana@caca n amilia@mel.kami d0k sekampung until n0w.tapi payah ben0r nak jumpe! haha.. if balik cuti sem kami akan jumpe la.even juz jumpe jap 4 makan2.tapi agak sedih c0z mel dah lame gile x jumpe.ade dalam 3 tahun.c0z mel study kt UMS n n0w dgr kate dah keje kat jepun.bangga w0oo.. (=

zati-syu-my sis-ena-mimi (caca n mel xde dlm pic)

geng teknik--> time masuk asrama kat Teknik Sg Buloh ena 1 sk0la dgn caca.s0 ade geng la kat sane.kebetulan plak ena n caca 1 d0rm.kat d0rm ni kami baik plak ngn fiza n shamim.mane2 kami pegi mesti be4.sampai 0rg kenal la geng kami.paling bes sampai f5 kami 1 d0rm.x ke heaven! (= after spm kami bepecah sambung study.fiza n0w dah keje.ena,caca n shamim still study als0 shamim futher kt aussie..

fiza-caca-shamim-ena

if after spm kawan2 masuk U ena s0rang je amik stpm@f6.mula2 tu sedih juga yela kwn2 lain dah kat u tapi ena still pakai baju sk0la.wuwuwuuu... ni sume sbb arwah abah paksa, pada hal ena dah dapat 0ffer uitm wat dipl0ma pentadbiran awam.mayb bukan rezeki ena kan. tapi siyes, zaman sk0la paling sy0k+bes+enj0y tahap tak ingat bagi ena time f6 ni la.gila macam2 kenangan ade.if ingat balik k0nfem gelak s0rang2 n yg paling x b0le lupe --> p0nteng sk0la g mandi sg genting! =p *ampun mak!.* kawan2 f6 until n0w still c0ntact n jumpe.mereka yg 1 kepala 'weng' ni yan,shida,jue,net,wan,hadi,fad n andy <-- geng f6.juz andy je dah pindah balik sarawak..

geng pale x bet0l! haha..

tapi berkat 'paksaan' tu jugak la ena dapat masuk UKM kampus tercinta! *agak 0ver disitu..* even result bukan la cemerlang sangat pun.huhu.. kat ukm paling tepat Kolej Ibrahim Yaakub@KIY, ena belajar susah senang hidup sebagai pelajar, kenal sape kawan sape lawan dan kenal erti hidup sebenar.. kat ukm ni kawan paling rapat 0f c0z rumate la --> nurul syafiza@yut.n jiran bilik sebelah n0rsafiza@fiza.dua2 name same kan.ena,yut n fiza kenal dari hari 1st day daftar masuk ukm 28/6/08.kami gelar diri kami 'k0mpak'.k0mpak actly bahasa ind0nesia means setiakawan. kami memang rapat la kebetulan 1 fakulti n kami banyak amik kelas yg same.s0 g kelas same n kami juga sama2 dapat jadi Jaksa mase tahun 2.gila syg k0rg! :) final year ena dah x 1 bilik ngn yut atas sebab2 peribadi.s0 ena ade rumate baru my juni0r syifa de g0rge0us.. (: tapi kami jumpe2 juga if ade pape even kat k0lej.. kawan c0ursemate plak ena rapat ngn yan,anis n maya.s u n0e my frens time f6 yan, dpt masuk ukm n kami dpt c0urse yg same.great! :) ena rapat ngn anis n maya time 2nd year.time 1st year kan m0st 0f my c0ursemate c0p ena 's0mb0ng'.nak gelak mase tau d0rg ckp ena camtu.mau taknye,if d0rg tau ena banyak mulut macam mak nenek mesti t0bat suh ena becakap! muahahahaaa... tapi ena x amik ati pun c0z ena paham cara ena time tu memang b0le wat d0rg salah paham.mau taknye time 1st year ena juz g kelas den balik.xdela nak d0k besembang2 bagai.gila skema kan! t_t

yut-ena-fiza = k0mpak ever!

c0ursemate yg sweet2 aje.. :) yan-anis-maya-ena

hm,actly time taip n3 ni ena d0k belek2 gambar2 lame dgn kawan.ter0s ati ni teringat n rindu.. *agak blushing mau mengaku..* pasni ena dah start praktikal den if rezeki murah kerja plak.ntah bole x lagi besame2 dgn kawan2 cam dulu.hmm............................

Thursday, December 2, 2010

LEGA...

Slm..

b4 tiz ena salu sangat sakit2 pale.actly ena memang ade migrain.dulu sakit pale if bepanas@x cukup rest je.tapi lately makin kerap plak.n bila sakit pale tu ena akan muntah2 sekali.dah macam 0rg mengandung gamaknye! haha.. bila sakit tu ena juz makan ubat migrain tapi cam x jalan je.atas bebelan mak n en buah ati, maka saya pn dipaksa membuat pemeriksaan lanjut *gila skema ayat*

mula2 check kat Pusat Kesihatan UKM je but den d0c transfer ke HUKM plak.kat sane ena kena wat bl0od test n ct scan.part ni la paling x bes.ena ni payah sket bila amik darah.susah nak cari urat.kadang 2,3x cucuk baru dapat.den darah plak kuar ciput je.s0 kena inject 2x utk cukupkan darah.azab 0k! Alhamdulliah dari result ct scan pale ena xde pape ketumbuhan.tapi masalah lain plak ---> k0lestr0l ku tinggi! aiy0o,tekejut time dengar d0c ckp.huhh.. s0 saya dinasihatkan utk jaga pemakanan.paling penting jangan stress.c0z salah 1 fakt0r wat ena sakit2 pale ialah stress.wuwuwuuu... T_T

s0 n0w,ena lega.mak pun dah xya bising2 lagi.agagaa...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute