Friday, November 26, 2010

SETAHUN SUDAH BERLALU




Slm..

pejam celik pejam celik hari ni genap setahun arwah abah meninggalkan kami sekeluarga.x sangka cepat bet0l mase berlalu.tapi abah tetap dalam ingatan.banyak kenangan ngn arwah.hm...
even abah dah xde ena x penah lupa abah.abah lahir pada 22/4/1951.abah asal 0rg susah tapi abah x penah jadikn kesusahan sebagai penghalang utk bejaye.abah graduated fr0m UM 1975.mase tu bukan semua 0rg mampu n layak masuk U.lagi2 abah 0rg susah,s0 if cuti sem abah mesti kerja utk cari duit.abah salu pesan kat kami adik beradik jangan nak bemewah2+membazir.if nak sumthg mesti usaha sendr jangan senang2 nak minta2.dats y until n0w ena try dapatkn sendr ape yg ena nak.Alhamdulillah s0 far ena b0le usaha sendr lagi2 skrg abah dah xde.ena study ni pn pkai sch0lar.s0 xdela nak mntk duit kat mak..

selain tu abah jenis kuat semangat.mase d0c sahkn abah kena brain tum0r abah upset but sekjap je.den abah usaha2 mcm2 nak sembuhkn penyakit.asal ade ubat d0c ckp bagus mesti abah try n abah rajin mkn ubat.x pnah lupe mkn c0z abah ckp abah nk sihat,abah nak hidup 20 thn lagi! tu la 1 sifat abah yg ena paling kagum.abah kuat semangat..

nasihat abah paling ena ingat n akan terus ingat sampai bila2.. jika nak hidup selamat dunia akhirat ikut pesan ni..
1) jangan sakitkan hati 0rg..
2) jangan ambil hak 0rg..
3) jujur n ikhlas dalam perbuatan..
4) jangan aniaya 0rg..
insyaAllah kalau ikut semua pesan tu selamat la hidup kite..

n0w,juz pesan abah ena tetap ingat n insyaAllah akan ikut.ena tau ena bukan anak yg baik.tapi ena juz nak tunaikn impian abah,ena bejaye dpt ijazah same mcm abah.. abah,walau kita jauh tepisah namun abah tetap dalam ingatan.d0a ku tetap bersama mu.Al-Fatihah...

2 comments:

aCu said...

moga ditempatkan dlm kalangan hambaNya yg terpilih. amin~ be strong ya aina! ;)

cik ENA said...

insyaAllah.tq cika! :)

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute