Friday, November 26, 2010

SETAHUN SUDAH BERLALU




Slm..

pejam celik pejam celik hari ni genap setahun arwah abah meninggalkan kami sekeluarga.x sangka cepat bet0l mase berlalu.tapi abah tetap dalam ingatan.banyak kenangan ngn arwah.hm...
even abah dah xde ena x penah lupa abah.abah lahir pada 22/4/1951.abah asal 0rg susah tapi abah x penah jadikn kesusahan sebagai penghalang utk bejaye.abah graduated fr0m UM 1975.mase tu bukan semua 0rg mampu n layak masuk U.lagi2 abah 0rg susah,s0 if cuti sem abah mesti kerja utk cari duit.abah salu pesan kat kami adik beradik jangan nak bemewah2+membazir.if nak sumthg mesti usaha sendr jangan senang2 nak minta2.dats y until n0w ena try dapatkn sendr ape yg ena nak.Alhamdulillah s0 far ena b0le usaha sendr lagi2 skrg abah dah xde.ena study ni pn pkai sch0lar.s0 xdela nak mntk duit kat mak..

selain tu abah jenis kuat semangat.mase d0c sahkn abah kena brain tum0r abah upset but sekjap je.den abah usaha2 mcm2 nak sembuhkn penyakit.asal ade ubat d0c ckp bagus mesti abah try n abah rajin mkn ubat.x pnah lupe mkn c0z abah ckp abah nk sihat,abah nak hidup 20 thn lagi! tu la 1 sifat abah yg ena paling kagum.abah kuat semangat..

nasihat abah paling ena ingat n akan terus ingat sampai bila2.. jika nak hidup selamat dunia akhirat ikut pesan ni..
1) jangan sakitkan hati 0rg..
2) jangan ambil hak 0rg..
3) jujur n ikhlas dalam perbuatan..
4) jangan aniaya 0rg..
insyaAllah kalau ikut semua pesan tu selamat la hidup kite..

n0w,juz pesan abah ena tetap ingat n insyaAllah akan ikut.ena tau ena bukan anak yg baik.tapi ena juz nak tunaikn impian abah,ena bejaye dpt ijazah same mcm abah.. abah,walau kita jauh tepisah namun abah tetap dalam ingatan.d0a ku tetap bersama mu.Al-Fatihah...

Thursday, November 18, 2010

~~IM LEAVING~~


Salam..

hi sume.Slm Aidiladha.s0 far raye ni bese2 je.x meriah sgt la kn since arwah abah dh xde.tp raye tetap raye kn.s l0ng ade ngn fmly dh cukup bemakna raye 2..

0k2 ni sume xde kaitan dgn tajuk n3.huu.. y im leaving?c0z ena dah tinggalkan bumi UKM tercinta.sem ke-5 actly g0nna b my last sem at ukm.n sem ke-6 ena akan wat praktikal plak.n Alhamdulillah ena dh dpt tempat praktikal kt Unit Komunikasi Korporat,Jabatan Perdana Menteri Putrajaya.siyes tak0t nk start praktikal.dah la s0rang2 plak 2.ad0i.. xpe cite lebih details b0ut praktikal ena akan update later k.. =)


sepanjang ena kt ukm ni macam2 perkara jadi.sume kisah pahit manis akan jadi kenangan terindah dlm hidup ena.ape paling penting wat ena kenal ape erti pesahabatan dan kenal erti hidup sebenar.kawan2 banyak jadi pend0r0ng ena utk belajar..

s0 2 all my frenz,thaxs a l0t! espcly kwn2 kt KIY n all the Dasarian's.. (^_~)
j0m tgk gmbr2 bukti pejalanan hidup ena kt ukm selama 2 thn setengah..


k0mpak team.. cyg k0rg! (yut-fiza-ena)
SBQ Team (4 m0ck meeting management.n 0ur team win de Best Team! =)

Dasarian's = makan2 4 de last time
my sweetest Dasarian frens ---> anis,maya,yan
Cr0ss Culture Programme (dgn my fmly angkat, Mrs Mohandas)
p0mpuan yg berangan dirinya dah grad.. siap pkai jubah k0nv0! haha.. T_T

Thursday, November 11, 2010

~~DAN SEBENARNYA~~

Salam..

*see,muka ku ceria.kenapakah?sila bwh n3 d bwh.hehe..*

ape yg dan sebenarnya?? guess what?? T_T
if k0rg pasan entry ena b4 tiz macam sumthing je kn.memang pn,ena dlm keadaan kecelaruan minda a.k.a stress tahap gaban! *amik k0!*

nape?nape?ape yg telah belaku?? haha.. macam ape ntah kn.actly sume ni jadi sbb ---> my THESIS.. hm,bagus kn ena.wat tesis pn nk stress bagai.haha.. tapi camtu la ena rase mase time2 nak wat tesis.tensi0n 0k! hanya yg jd student n pnah wat tesis je tau cmne azabnye time ni..

ape wat ena lagi cam 'weng' sket bla due date tesis same ngn exam week.s0 mau aku tak gila jadinya! T_T en buah ati je paham n tgk keadaan ena cmne.dia mmg sgt pasan yg ena stress.kemuncak ke'gila'an ku ---> 1 day b4 ena submit tesis 0n wednesdy 10/11/10..

ena tak tid0 1 day b4.bejaga sepanjg mlm utk siapkan tesis.gila gelabah time 2.ngn data tesis yg serab0t gara2 tak dpt cari min n sisihan piawai.x dpt c0z ena guna SPSS utk wat data.tambah plak ena x expert guna spss.s0 lagi la macam haram~~~ ;p *tu la,time blaja statistik x nak dgr bt0l2.padan muka k0 ena!*

but hasil penat lelah *agak p0y0 di situ..* ena bejaya siapkan tesis on dat day! h0oyeah! *clap,clap!* ^_^ petang 2 siap sume keje ena g jmpe penyelia submit tesis.selamat my lecturer ade.pergh,time 2 gile cuak.tak0t penyelia reject my tesis.dia check time 2 jgk.ena perhatikn dia check satu2.Alhamdulillah nampak 0k.tapi agak frust dia x sempat abiskan check.s0 ena kena tungggu 2,3 hari.h0pe sume 0k la.juz edit sikit2 n0 hal la.hehe..*jgn la kena reject ye!*

s0 n0w ena dah 0K! x tensi0n lg.dh b0le tid0 lena instead pale 0tak dh lega.rase mcm batu besar ade atas pale dh kena alih.. *ayat,x agak2 kn?? =p..*

0k sume,d0akn tesis ena x kena reject n dpt markah gempak2 even my tesis "yg ad0".haha..


peace!.. (dr p0mpuan yg dh kembali n0rmal.haha..)

Friday, November 5, 2010

~~GAGAL~~

Pernah tak korang rasa 1 situasi yg sgt menyakitkan hati smpai x boleh nak cakap apa2 melainkan menangis?











AKU GAGAL!!!!!
MUNGKIN!!!!
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute