Friday, December 31, 2010

0k2 saja..........


Slm..

tahniah utk team harimau muda Malaysia c0z menang piala AFF! sebab usaha anda juga seluruh rakyat Malaysia dapat cuti.nikmat! nikmat! ^_^ s0 sbb cuti jgk ena dapat balik uma awal.FYI, n0w ena d0k Putrajaya senang ulang alik g praktikal@praktikal. dah 2 minggu ena praktikal.mula2 tu cuak n tak0t tapi Alhamdulillah sume bejln lancar..

enj0y keje kt UKK, PAJPM ni.kwn2 0fis baik2 sume,b0s pun 0k.kire tebaik la! =) ena g n balik keje naik bas je.lum mampu nk pakai kete sendiri.kuikui.. tapi nek bas nadi putra cepat je sampai keje dlm 10-15 minit je dr uma.c0z n0w Putrajaya dah wat laluan khas utk bas. kenangan praktikal ni jugak ena ngn rumate salah naik bas mase hari ke 2. abis kami tepusing 1 putrajaya n tinggal kami bedua je dalam bas.selamat driver bas tu baik tanya kami nak g mane.den dia cakap kami salah naik bas.s0 dia st0p kn kami n suh naik bas lain.hahaha... malu sudah! =p



kat UKK ni macam2 benda baru ena belajar.m0st 0f all ena bljr de real life.kadang2 balik keje lambat.rek0d setakat ni pkl 9 pm baru balik.n baru ena tau jgk keje ni rupanya penat.salu pkl 10 pm ena dah masuk td0!

ena harap dpt kutip sebanyak ilmu time praktikal ni n dpt wat sume keje yg diamanahkan dgn sempurna.. 0k j0m tgk gmbr tempat n 0fis ena.. (^_~)



Thursday, December 16, 2010

tak0ttttttttttt..................

Slm..

hmm,next week by m0nday will b my 1st day 0f practical.tak0t k0t! cuak,risau,malu,stress pun ade! x tau la camne nnt.0k ke?0rg b0le terima ke?? arghhhh,tensi0n bila pk~~

Tuesday, December 14, 2010

cuTi sEM iNi saNGaT bEsT.!!









Slm..

kenyataan di atas tidak ada yang tidak benar melainkan benar2 sahaja~~

pergh,statemnt x hengat! kuikui.. kenapakah sampai begini rupa?? semua kerana cuti ena kali ini sangat la best.dalam erti kate lain ena bet0l2 dapat cuti.b4 ni cuti sem ena 'ala-ala' je.tuntutan keje lain lebih mendesak.macam bz sangat je bunyinyekan.hehe.. tapi kali ini nikmat cuti sangat la terase.aktiviti seharian --> makan,tid0,tengak tv = membesarkan badan! if rajin sket ke dapur masak.tapi salunye malas! T_T neway,ena hepi dapat abiskan masa dgn family. (: hujung2 minggu plak attend kenduri.al maklum la cuti sk0la ni banyak bet0l 0rg kawen.dapat plak kwn like zati n syu yg rajin ke kenduri kawen.ape la kami pn g la meriahkan majlis.k0n0n2 la.hikhik.. tabiat baru juga,kara0ke.gara2 kat rawang ade buka pusat kara0ke baru.gile murah 1 bilik sejam rm9.90.haruslah kan kami pegi.sampai kan hari tu balik kenduri kami ter0s g.dgn bebaju kurung,begaya s0pan.0rg2 kat situ pn dh pandang pelik.tapi ape kami kesah.kar0k tetap kar0k.walaupun suara yg ad0oo..! T_T bukan salah kami 0k,salahkan tempat kara0ke tu.sape suh wat pr0m0ti0n camtu kan.agagaaa...

kesimpulannya,cuti sem kali ini sangat best! saya suke! sekian,terima kasih.. (^_~)

Friday, December 3, 2010

A PART OF MYSELF... (^_~)

Slm..

kawan,teman,sahabat mempunyai makna yg hampir same.ape yg membezakan cuma pada tafsiran kita sendiri.bagi ena jika seseorang dah jadi kawan,teman apetah lagi sahabat, dia sentiasa dalam doa ena.kawan sangat penting buat ena lebih2 lagi yg begelar S.A.H.A.B.A.T.kawan2 b0le menceriakan hidup tapi dalam mase yg same boleh memusnahkan hidup kita.jadi kita perlu bijak pilih kawan.bak pepatah arab "kawan yg baik ibarat minyak wangi, bila kita bersama dgn mereka membuatkan kita berbau wangi. manakala kawan yg jahat ibarat najis.cukup berada dekat dgn mereka sudah membuatkan kita berbau busuk juga.."

hah,amik n3 skema la plak! hahaha... 0k2,kita mula balik bahasa r0jak2.. T_T actly ena nak cite pasal kawan2 ena.kawan2 yg sama dgn ena selami ni.tapi kawan2 ena ni ade pecahan2.hehe.. (= 1st kawan sekampung yg membesar sama2 sampai la sekolah menengah b4 kami sume bepecah masuk asrama. izzati,syuhadah,syamimi,syazana@caca n amilia@mel.kami d0k sekampung until n0w.tapi payah ben0r nak jumpe! haha.. if balik cuti sem kami akan jumpe la.even juz jumpe jap 4 makan2.tapi agak sedih c0z mel dah lame gile x jumpe.ade dalam 3 tahun.c0z mel study kt UMS n n0w dgr kate dah keje kat jepun.bangga w0oo.. (=

zati-syu-my sis-ena-mimi (caca n mel xde dlm pic)

geng teknik--> time masuk asrama kat Teknik Sg Buloh ena 1 sk0la dgn caca.s0 ade geng la kat sane.kebetulan plak ena n caca 1 d0rm.kat d0rm ni kami baik plak ngn fiza n shamim.mane2 kami pegi mesti be4.sampai 0rg kenal la geng kami.paling bes sampai f5 kami 1 d0rm.x ke heaven! (= after spm kami bepecah sambung study.fiza n0w dah keje.ena,caca n shamim still study als0 shamim futher kt aussie..

fiza-caca-shamim-ena

if after spm kawan2 masuk U ena s0rang je amik stpm@f6.mula2 tu sedih juga yela kwn2 lain dah kat u tapi ena still pakai baju sk0la.wuwuwuuu... ni sume sbb arwah abah paksa, pada hal ena dah dapat 0ffer uitm wat dipl0ma pentadbiran awam.mayb bukan rezeki ena kan. tapi siyes, zaman sk0la paling sy0k+bes+enj0y tahap tak ingat bagi ena time f6 ni la.gila macam2 kenangan ade.if ingat balik k0nfem gelak s0rang2 n yg paling x b0le lupe --> p0nteng sk0la g mandi sg genting! =p *ampun mak!.* kawan2 f6 until n0w still c0ntact n jumpe.mereka yg 1 kepala 'weng' ni yan,shida,jue,net,wan,hadi,fad n andy <-- geng f6.juz andy je dah pindah balik sarawak..

geng pale x bet0l! haha..

tapi berkat 'paksaan' tu jugak la ena dapat masuk UKM kampus tercinta! *agak 0ver disitu..* even result bukan la cemerlang sangat pun.huhu.. kat ukm paling tepat Kolej Ibrahim Yaakub@KIY, ena belajar susah senang hidup sebagai pelajar, kenal sape kawan sape lawan dan kenal erti hidup sebenar.. kat ukm ni kawan paling rapat 0f c0z rumate la --> nurul syafiza@yut.n jiran bilik sebelah n0rsafiza@fiza.dua2 name same kan.ena,yut n fiza kenal dari hari 1st day daftar masuk ukm 28/6/08.kami gelar diri kami 'k0mpak'.k0mpak actly bahasa ind0nesia means setiakawan. kami memang rapat la kebetulan 1 fakulti n kami banyak amik kelas yg same.s0 g kelas same n kami juga sama2 dapat jadi Jaksa mase tahun 2.gila syg k0rg! :) final year ena dah x 1 bilik ngn yut atas sebab2 peribadi.s0 ena ade rumate baru my juni0r syifa de g0rge0us.. (: tapi kami jumpe2 juga if ade pape even kat k0lej.. kawan c0ursemate plak ena rapat ngn yan,anis n maya.s u n0e my frens time f6 yan, dpt masuk ukm n kami dpt c0urse yg same.great! :) ena rapat ngn anis n maya time 2nd year.time 1st year kan m0st 0f my c0ursemate c0p ena 's0mb0ng'.nak gelak mase tau d0rg ckp ena camtu.mau taknye,if d0rg tau ena banyak mulut macam mak nenek mesti t0bat suh ena becakap! muahahahaaa... tapi ena x amik ati pun c0z ena paham cara ena time tu memang b0le wat d0rg salah paham.mau taknye time 1st year ena juz g kelas den balik.xdela nak d0k besembang2 bagai.gila skema kan! t_t

yut-ena-fiza = k0mpak ever!

c0ursemate yg sweet2 aje.. :) yan-anis-maya-ena

hm,actly time taip n3 ni ena d0k belek2 gambar2 lame dgn kawan.ter0s ati ni teringat n rindu.. *agak blushing mau mengaku..* pasni ena dah start praktikal den if rezeki murah kerja plak.ntah bole x lagi besame2 dgn kawan2 cam dulu.hmm............................

Thursday, December 2, 2010

LEGA...

Slm..

b4 tiz ena salu sangat sakit2 pale.actly ena memang ade migrain.dulu sakit pale if bepanas@x cukup rest je.tapi lately makin kerap plak.n bila sakit pale tu ena akan muntah2 sekali.dah macam 0rg mengandung gamaknye! haha.. bila sakit tu ena juz makan ubat migrain tapi cam x jalan je.atas bebelan mak n en buah ati, maka saya pn dipaksa membuat pemeriksaan lanjut *gila skema ayat*

mula2 check kat Pusat Kesihatan UKM je but den d0c transfer ke HUKM plak.kat sane ena kena wat bl0od test n ct scan.part ni la paling x bes.ena ni payah sket bila amik darah.susah nak cari urat.kadang 2,3x cucuk baru dapat.den darah plak kuar ciput je.s0 kena inject 2x utk cukupkan darah.azab 0k! Alhamdulliah dari result ct scan pale ena xde pape ketumbuhan.tapi masalah lain plak ---> k0lestr0l ku tinggi! aiy0o,tekejut time dengar d0c ckp.huhh.. s0 saya dinasihatkan utk jaga pemakanan.paling penting jangan stress.c0z salah 1 fakt0r wat ena sakit2 pale ialah stress.wuwuwuuu... T_T

s0 n0w,ena lega.mak pun dah xya bising2 lagi.agagaa...

Friday, November 26, 2010

SETAHUN SUDAH BERLALU




Slm..

pejam celik pejam celik hari ni genap setahun arwah abah meninggalkan kami sekeluarga.x sangka cepat bet0l mase berlalu.tapi abah tetap dalam ingatan.banyak kenangan ngn arwah.hm...
even abah dah xde ena x penah lupa abah.abah lahir pada 22/4/1951.abah asal 0rg susah tapi abah x penah jadikn kesusahan sebagai penghalang utk bejaye.abah graduated fr0m UM 1975.mase tu bukan semua 0rg mampu n layak masuk U.lagi2 abah 0rg susah,s0 if cuti sem abah mesti kerja utk cari duit.abah salu pesan kat kami adik beradik jangan nak bemewah2+membazir.if nak sumthg mesti usaha sendr jangan senang2 nak minta2.dats y until n0w ena try dapatkn sendr ape yg ena nak.Alhamdulillah s0 far ena b0le usaha sendr lagi2 skrg abah dah xde.ena study ni pn pkai sch0lar.s0 xdela nak mntk duit kat mak..

selain tu abah jenis kuat semangat.mase d0c sahkn abah kena brain tum0r abah upset but sekjap je.den abah usaha2 mcm2 nak sembuhkn penyakit.asal ade ubat d0c ckp bagus mesti abah try n abah rajin mkn ubat.x pnah lupe mkn c0z abah ckp abah nk sihat,abah nak hidup 20 thn lagi! tu la 1 sifat abah yg ena paling kagum.abah kuat semangat..

nasihat abah paling ena ingat n akan terus ingat sampai bila2.. jika nak hidup selamat dunia akhirat ikut pesan ni..
1) jangan sakitkan hati 0rg..
2) jangan ambil hak 0rg..
3) jujur n ikhlas dalam perbuatan..
4) jangan aniaya 0rg..
insyaAllah kalau ikut semua pesan tu selamat la hidup kite..

n0w,juz pesan abah ena tetap ingat n insyaAllah akan ikut.ena tau ena bukan anak yg baik.tapi ena juz nak tunaikn impian abah,ena bejaye dpt ijazah same mcm abah.. abah,walau kita jauh tepisah namun abah tetap dalam ingatan.d0a ku tetap bersama mu.Al-Fatihah...

Thursday, November 18, 2010

~~IM LEAVING~~


Salam..

hi sume.Slm Aidiladha.s0 far raye ni bese2 je.x meriah sgt la kn since arwah abah dh xde.tp raye tetap raye kn.s l0ng ade ngn fmly dh cukup bemakna raye 2..

0k2 ni sume xde kaitan dgn tajuk n3.huu.. y im leaving?c0z ena dah tinggalkan bumi UKM tercinta.sem ke-5 actly g0nna b my last sem at ukm.n sem ke-6 ena akan wat praktikal plak.n Alhamdulillah ena dh dpt tempat praktikal kt Unit Komunikasi Korporat,Jabatan Perdana Menteri Putrajaya.siyes tak0t nk start praktikal.dah la s0rang2 plak 2.ad0i.. xpe cite lebih details b0ut praktikal ena akan update later k.. =)


sepanjang ena kt ukm ni macam2 perkara jadi.sume kisah pahit manis akan jadi kenangan terindah dlm hidup ena.ape paling penting wat ena kenal ape erti pesahabatan dan kenal erti hidup sebenar.kawan2 banyak jadi pend0r0ng ena utk belajar..

s0 2 all my frenz,thaxs a l0t! espcly kwn2 kt KIY n all the Dasarian's.. (^_~)
j0m tgk gmbr2 bukti pejalanan hidup ena kt ukm selama 2 thn setengah..


k0mpak team.. cyg k0rg! (yut-fiza-ena)
SBQ Team (4 m0ck meeting management.n 0ur team win de Best Team! =)

Dasarian's = makan2 4 de last time
my sweetest Dasarian frens ---> anis,maya,yan
Cr0ss Culture Programme (dgn my fmly angkat, Mrs Mohandas)
p0mpuan yg berangan dirinya dah grad.. siap pkai jubah k0nv0! haha.. T_T

Thursday, November 11, 2010

~~DAN SEBENARNYA~~

Salam..

*see,muka ku ceria.kenapakah?sila bwh n3 d bwh.hehe..*

ape yg dan sebenarnya?? guess what?? T_T
if k0rg pasan entry ena b4 tiz macam sumthing je kn.memang pn,ena dlm keadaan kecelaruan minda a.k.a stress tahap gaban! *amik k0!*

nape?nape?ape yg telah belaku?? haha.. macam ape ntah kn.actly sume ni jadi sbb ---> my THESIS.. hm,bagus kn ena.wat tesis pn nk stress bagai.haha.. tapi camtu la ena rase mase time2 nak wat tesis.tensi0n 0k! hanya yg jd student n pnah wat tesis je tau cmne azabnye time ni..

ape wat ena lagi cam 'weng' sket bla due date tesis same ngn exam week.s0 mau aku tak gila jadinya! T_T en buah ati je paham n tgk keadaan ena cmne.dia mmg sgt pasan yg ena stress.kemuncak ke'gila'an ku ---> 1 day b4 ena submit tesis 0n wednesdy 10/11/10..

ena tak tid0 1 day b4.bejaga sepanjg mlm utk siapkan tesis.gila gelabah time 2.ngn data tesis yg serab0t gara2 tak dpt cari min n sisihan piawai.x dpt c0z ena guna SPSS utk wat data.tambah plak ena x expert guna spss.s0 lagi la macam haram~~~ ;p *tu la,time blaja statistik x nak dgr bt0l2.padan muka k0 ena!*

but hasil penat lelah *agak p0y0 di situ..* ena bejaya siapkan tesis on dat day! h0oyeah! *clap,clap!* ^_^ petang 2 siap sume keje ena g jmpe penyelia submit tesis.selamat my lecturer ade.pergh,time 2 gile cuak.tak0t penyelia reject my tesis.dia check time 2 jgk.ena perhatikn dia check satu2.Alhamdulillah nampak 0k.tapi agak frust dia x sempat abiskan check.s0 ena kena tungggu 2,3 hari.h0pe sume 0k la.juz edit sikit2 n0 hal la.hehe..*jgn la kena reject ye!*

s0 n0w ena dah 0K! x tensi0n lg.dh b0le tid0 lena instead pale 0tak dh lega.rase mcm batu besar ade atas pale dh kena alih.. *ayat,x agak2 kn?? =p..*

0k sume,d0akn tesis ena x kena reject n dpt markah gempak2 even my tesis "yg ad0".haha..


peace!.. (dr p0mpuan yg dh kembali n0rmal.haha..)

Friday, November 5, 2010

~~GAGAL~~

Pernah tak korang rasa 1 situasi yg sgt menyakitkan hati smpai x boleh nak cakap apa2 melainkan menangis?











AKU GAGAL!!!!!
MUNGKIN!!!!

Saturday, October 30, 2010

~~EXAM~~


Slm..

lame dh ena tgglkan bl0g ni.besawang2 sket2!hehe.. actly ena seb0k ngn exam.. *k0n0n f0kus la 2.. T_T * ena exam dr 28-30/10/2010.sekjap je pn c0z 3 paper.tp agak la tensi0n c0z last day exam 2 paper! aiy0,pening pale den.dah la subjek maj0r.amik k0 minum begelen2 kafein mlm 2 c0z nk bejaga pnye psl.on 30/10 paper ena pagi n petang.gap sekjap je time lunch..

exam kali ni agak menduga iman=otak+kewarasan.subjek maj0r b0ut dasar,undang2 n isu.pergh! mmg tebaik nk baca n0te tebal2!! T_T jadi ena amik keputusan baca mane yg rase msk exam.ala2 target questi0n gitu!hehe.. dewan exam gila sej0k! rase nk s0h pembantu exam 0ff airc0nd.dh la hujan.makin sej0k gamaknya.abis beku otak ku seketika.... ('',) paling x best tangan cramp.huish,xle nk menulis k0!

abis je exam last paper pkl 530pm,rase hepi sgt! mau l0mpat,h00yeah! ho0yeah! tp bla mengenangkan 1 PERKARA,kegembiraanku bagai tesentap! *ayat xle blah!* ape perkara 2???next entry ena cite 0k.. (^^)

s0 2 all my frens yg still ade exam,i wish u all de best n gud luck!

p/s:mau qada' tid0! T_T

Thursday, October 14, 2010

--KONVOI--

Slm..

last weekend ena n club members k0nv0i beramai2.kami g camping kt Taman Rimba Komenwel Resort.best w0oo.!! k0nv0i 3 kete n 12 m0t0r.1st time ena k0nv0i cmni.time nk g ena drive kete.came 2gter wif me --> linda,dayah,fiza,sya n ca'ah.ena drive kete en buah ati.c0z dy mau sgt bwk m0t0r.huhu.. kami kumpul kt KIY pkl 730 pagi.kemas2 barang+tunggu2 0rang dekat pkl 9 pagi baru kami gerak g camping.aiy0oo,dasar janji melayu.. T_T

*dftar dulu ye adik2..*

*driver bejaye!haha..*


*tggu kwn2 len tepi highway.sempat begmbr.huu..*

actly x jauh pn tmpt camping ngn UKM,dlm 45 minit je pn.tp time dh msk highway kena tunggu 0rg lg.ade ahli k0nv0i yg tetggl,ade g bengkel la.huu~~ sbb keje menunggu 0rg maka lg lambat la kami.s0 dlm pkl 1030 pagi br kami sampai kt tapak camping.bila sume dh smpai kami kemas2 la ape yg patut.psg2 khemah n masak2.tp ena x lame kt sini.tlg sket2 tr0s kuar.c0z mau beli brg utk wat barbeque mlmnye.ena,en buah ati n 3 lg kwn kuar g beli brg2..


*gmbr time br smpi.kt sini ade h0rse riding.lupe amik gmbr.. T_T *

*mereka mandi tggl kn kami wat bahan barbeque..*

siap wat bahan barbeque lps asar kami blk camp side.time ni kwn2 pn br blk mandi waterfall.s0 kami same prepare utk msk barbeque plak.menu kami mlm 2 ayam n s0sej barbeque,c0leslaw n nasi g0reng.penat gak la d0k m'bakar,bekipas2 kepanasan! hehe.. neway barbeque sgt sedap! *puji sendiri.. T_T *

*ni la rupe barbeque..*


*bila ade yg tebakar jari dek disambar api! haha.. *

*kepenatan lepas bepanas membakar ayam..relax jap.huu..*

aftr mkn2 ade sl0t bincang2.setel,wat aktvt pesembahan plak.juni0r sj 0k! haha.. tp time ni ena dh x bedaya nk tggu.tetd0 kt situ jgk.huu~~ T_T bangun pg siap kmas n msk 4 breakfst.ena x tggu pn.nk blk uma c0z tgh hari nnt kwn2 ni sume nk singgah uma ena.0oo,lupe nk bgtau.tmpt camping ni dekat je ngn uma ena kt sg ch0h.dlm 15 minit je.s0 ena n en buah ati blk uma dlu.wat preparati0n kt uma ngn fmly.kami wat mee g0reng,s0t0,r0ti jala n kek.. *s0ri,gmbr xde ye..*

*kat uma ena..*

ptg pas asar br kami blk UKM.enj0y sgt! =) s0 kwn2 tgk gmbr ye.gmbr jd bukti.hahaha...







0k bye2.jmpe lagi! (^_^)

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute